ΠΑΟΚ: Γρίφος η παραμονή πολλών παικτών - Τα διλήμματα, οι δανεικοί και οι ελεύθεροι (vids+pics)

ΠΑΟΚ: Γρίφος η παραμονή πολλών παικτών - Τα διλήμματα, οι δανεικοί και οι ελεύθεροι (vids+pics)

ΠΑΟΚ: Οι Θεσσαλονικείς έχουν ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι, ώστε να σχηματίσουν ρόστερ που θα διεκδικήσει με ρεαλιστικές πιθανότητες το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ φέτος είναι μέσα στον στόχο του Κυπέλλου, έφτασε στα προημιτελικά του Conference League και θεωρητικά είναι η μοναδική ομάδα που απειλούσε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Αν κι αυτό έμοιαζε να έχει χαθεί από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε αρκετά πράγματα, με ένα ρόστερ που ήταν φανερό ότι είχε πολλές αδυναμίες και επιπλέον ήταν κακοσχεδιασμένο και έως ένα σημείο και υπερεκτιμημένο. Φτάσαμε, άλλωστε, στο τέλος της σεζόν και υπάρχουν αρκετά διλήμματα στον ΠΑΟΚ για παίκτες που ήρθαν τα δύο τελευταία χρόνια και δεν μπόρεσαν να γίνουν σημείο αναφοράς.

Αυτοί οι παίκτες είναι πολλοί και το καλοκαίρι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ζοσέ Μπότο και γενικά η διοίκηση θα έχουν πολλή δουλειά. Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Ίνγκασον, οι οποίοι αποτελούσαν προτεραιότητα ανανέωσαν και το ίδιο θα γίνει με τον Βιεϊρίνια. Ο Βαρέλα θα αποχωρήσει, όπως και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ενώ είχαν προηγηθεί ήδη οι αποχωρήσεις των Καγκάβα, Ροντρίγκο, Εσίτι. Πάμε στα πολλά ανοιχτά μέτωπα.

Οι δανεικοί

Σάστρε: Ο ΠΑΟΚ έχει τον Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας και υπάρχουν και οι Τέιλορ, Σάστρε. Ο Ισπανός ξεκίνησε καλά, ενώ στις τελευταίες συμμετοχές είχε κάποια θέματα. Το πιθανότερο είναι ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον προσιτό οικονομικά Σάστρε.

Σίντκλεϊ: Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ έχει παίξει σε 41 ματς. Έχει δείξει σε αρκετά ματς καλά στοιχεία, όμως, δεν είναι παίκτης που έχει πείσει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δώσει 2 εκατ. ευρώ στη Ντιναμό Κιέβου. Έτσι, όπως είναι η κατάσταση τώρα, βέβαια, δεν σκέφτεται κι αυτός την επιστροφή στην Ουκρανία. Με ποσό που δεν θα ξεπερνάει το μισό εκατ. ευρώ ή επέκταση δανεισμού, δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί η παραμονή.

Μιτρίτσα: Ο Ρουμάνος εξτρέμ βοήθησε στο δεύτερο μισό, διότι στην αρχή είχε τραυματισμούς, ενώ δεν συμμετείχε στην προετοιμασία. Αν η Νέα Υόρκη τον αφήνει ελεύθερο ή τον δίνει με ένα μικρό ποσό, τότε ίσως μείνει. Είναι και σε καλή ηλικία (27 ετών).

Άκπομ: Ο 26χρονος Άγγλος φορ έχει δεθεί με τον ΠΑΟΚ, είναι αθλητικός, παίζει για την ομάδα και τον εκτιμάει ο Λουτσέσκου. Για να μείνει, βέβαια, θα πρέπει να μην έχει μεγάλες αξιώσεις η Μίντλεσμπρο.

Οι ελεύθεροι 30άρηδες

Μπίσεσβαρ: Ο έμπειρος και ποιοτικός μεσοεπιθετικός έχει κλείσει τα 34 του χρόνια και επίσης είναι φανερό ότι σε ματς με υψηλές ταχύτητες δεν μπορεί ν’ αποδώσει το ίδιο. Ασφαλώς δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί η παραμονή αν δεχθεί να μείνει για ένα ποσό κατά πολύ μειωμένο (ίσως λιγότερο κι από τα μισά) από τις περίπου 800.000-900.000 ευρώ που παίρνει τώρα.

Πασχαλάκης: Φέτος έκανε καλή σεζόν και μένει ελεύθερος. Ο ΠΑΟΚ θέλει να τον κρατήσει, όμως, σίγουρα θα αναζητήσει και άλλον γκολκίπερ με στόχο να έχει ένα δυνατό δίδυμο. Ένας από τους λόγους είναι ότι ο 33χρονος τερματοφύλακας είναι Έλληνας και ήδη το συγκεκριμένο στοιχείο λείπει από την ομάδα.

Κρέσπο: Ο Ισπανός στόπερ έχει κλείσει τα 35 χρόνια και μένει ελεύθερος. Είναι έμπειρος, αλλά ο ΠΑΟΚ θέλει να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας. Υπάρχει μία σκέψη να ανανεώσει για έναν χρόνο. Ο τραυματισμός του Μιχαηλίδη που αναμένεται από Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, το αντίο του Βαρέλα σημαίνει ότι αν αποχωρήσει και ο Κρέσπο θα χρειαστούν μίνιμουμ δύο στόπερ, αφού θα μένουν Ίνγκασον, Μιχάι. Ακόμα κι αν υπάρξει σκέψη για προώθηση παιδιού από την Ακαδημία. Όλα είναι ανοιχτά για τον Κρέσπο.

Σβαμπ: Ο έμπειρος Αυστριακός μέσος ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει με τον Κούρτιτς. Είναι ικανοί δημιουργικά, αλλά βαριά κορμιά και ανασταλτικά ο ΠΑΟΚ είχε θέματα. Ήταν δεδομένο ότι ζυγίστηκε λάθος η συνύπαρξη και η ομάδα βρήκε ισορροπία όταν προστέθηκαν τα τρεξίματα του Τσιγγάρα. Ο Σβαμπ τον προσεχή Σεπτέμβριο θα κλείσει τα 32 του χρόνια και είναι πιθανή η επιστροφή στην Αυστρία.

Τα διλήμματα

Τσόλακ: Ο Κροάτης φορ έχει συμβόλαιο ακόμα δύο χρόνια. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να τον παραχωρήσει. Ο 29χρονος Κροάτης έκανε τρομερά πράγματα στη Μάλμε, αλλά στον ΠΑΟΚ έχει δυστοκία. Και η ομάδα έχει ανάγκη έναν εκτελεστή που θα συγκροτεί ικανό δίδυμο με τον Ολιβέιρα, ο οποίος έλειψε πολύ φέτος. Η θέση του επιθετικού είναι δύσκολο παζλ στον ΠΑΟΚ, με την παρουσία και του Άκπομ.

Μουργκ: Ο 27χρονος Αυστριακός μεσοεπιθετικός σε 36 αγώνες δεν έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Σε καμία περίπτωση δεν κάλυψε το κενό του Πέλκα. Ελάχιστα καλά ματς, περισσότερο ήταν ρολίστας. Μία πώληση για να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ και το συμβόλαιό του που είναι κοντά στις 400.000 ευρώ, ώστε να έρθει πιο ποιοτικός παίκτης και κυρίως με ένταση στο παιχνίδι του, θα ήταν το ιδανικό σενάριο.  

Τέιλορ: Ο Βραζιλιάνος έκανε συμμετοχές στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά φάνηκε ότι ανασταλτικά δεν αποτελεί εγγύηση. Με Λύρατζη και αν μείνει και ο Σάστρε, είναι υπερβολή για τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις δεξιούς μπακ με τον έναν να πιάνει θέση ξένου. Δεν θα ήταν έκπληξη ένας δανεισμός.

   


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: Απλώνει δίχτυα για ταλέντα και στην Αυστραλία

ΠΑΟΚ: Απλώνει δίχτυα για ταλέντα και στην Αυστραλία

ΠΑΟΚ: Πάσχα με προπόνηση – Θεραπεία ο Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Πάσχα με προπόνηση – Θεραπεία ο Βιεϊρίνια

Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Ψυχολογική τόνωση από Δημήτρη Γιαννακόπουλο
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Παναθηναϊκός AKTOR: «Μάρτυρες "καταδρομικής επιχείρησης" εποχής Μπερτομέου - Δείξτε σεβασμό»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Με φιλοξενούμενους οπαδούς οι ημιτελικοί
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved