Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο killer με το baby face - Γι' αυτό «τρελάθηκε» μαζί του ο Γκουαρντιόλα (pics+vid)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Ο killer με το baby face - Γι' αυτό «τρελάθηκε» μαζί του ο Γκουαρντιόλα (pics+vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να στρώσει χαλί εκατομμυρίων στα πόδια του Έρλινγκ Χάαλαντ και το OnSports παρουσιάζει τους λόγους της μυθικής προσφοράς των «Πολιτών» στο Νορβηγό επιθετικό. 

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ απόφάσισε. Ο Νορβηγός επιθετικός και το Next Big Thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα συνεχίσει την καριέρα του, στη Μάντσεστερ Σίτι, κάνοντας ακόμα πιο «τρομακτική» την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Χάαλαντ αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Διαθέτει ένα πακέτο ικανοτήτων, που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά στο χώρο του ποδοσφαίρου και άπαντες αναμένουν να τον παρακολουθήσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο ο ίδιος, έχει φροντίσει από τα πρώτα βήματα της καριέρας του, να δείξει σε όλο τον κόσμο, το... μέλλον στο σπορ.

H αρχή και το «μπαμ»

Ο γεννημένος στο Λιντς της Αγγλίας, Χάαλαντ δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο, έχοντας για πατέρα τον Άλφι Χάαλαντ, τον διεθνή μέσο με καριέρα σε Λιντς, Νότιγχαμ Φόρεστ και... Μάντσεστερ Σίτι.

Τα πρώτα βήματα στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο μικρός Έρλινγκ τα πραγματοποίησε στη νορβηγική Μπρίνε. Κατά τη διάρκεια των σεζόν 2015 και 2016, ο Χάαλαντ αγωνίστηκε με την Β ομάδα όπου εντυπωσίασε, καθώς σημείωσε 18 γκολ σε 14 αγώνες.

haaland1

Οι εμφανίσεις του με την Β ομάδα τον οδήγησαν στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα. Σε ηλικία 15 ετών, ο Χάαλαντ έκανε το ντεμπούτο του για τη Μπρίνε στις 12 Μαΐου 2016, σε αγώνα της 1ης Κατηγορίας εναντίον ης Ράνχαϊμ. Έγραψε συνολικά 16 συμμετοχές χωρίς να «ματώσει» τα δίχτυα σε επίσημο παιχνίδι.

Ωστόσο, η Μόλντε είχε δει αυτό το... κάτι. Και την 1η Φεβρουαρίου του 2017 ανακοίνωσε την απόκτησή του, ενώ στις 26 Απριλίου 2017, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε αγώνα για το Κύπελλο Νορβηγίας εναντίον της Βόλντα ΤΙ, όπου σημείωσε και το πρώτο του γκολ για το σύλλογο, στη νίκη με 3-2.

Το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα ήρθε στις 4 Ιουνίου 2017, όταν μπήκε ως αλλαγή στο 71ο λεπτό στον αγώνα εναντίον της Σάρπσμποργκ 08. Δέχτηκε μία κίτρινη κάρτα ύστερα από 65 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χάαλαντ σημείωσε το νικητήριο γκολ στο 77ο λεπτό, το οποίο ήταν το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Η καριέρα του στη Μόλντε και τα 20 τέρματα σε 50 επίσημες συμμετοχές, έδωσαν ένα πρώτο δείγμα το τι θα επακολουθούσε. Και πρώτη που τόλμησε να του δώσει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και εκτός Νορβηγίας, ήταν η Σάλτσμπουργκ, ανακοινώνοντας την απόκτησή του, στις 19 Αυγούστου του 2018, με τον Χάαλαντ να υπογράφει πενταετές συμβόλαιο και να εντάσσεται στους Αυστριακούς την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Όταν τον γνώρισε ο κόσμος και η Ευρώπη

Ενώ είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τους Αυστριακούς, στις 30 Μαΐου 2019, ο Χάαλαντ έδειχνε τα προσόντα του, όταν σημείωσε εννέα γκολ στη νίκη της Νορβηγίας U20 εναντίον της Ονδούρας U20 στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 2019 στο Λούμπλιν της Πολωνίας.

Στη Σάλτσμπουργκ φρόντισε να δειξει στο υψηλότερο επίπεδο τις δυνατότητές του μόλις σε 6 μήνες παρουσίας, με 17 τέρματα σε 16 επίσημες συμμετοχές, εκ των οποίων τα 8 τα σημείωσε τους ομίλους του Champions League, βάζοντάς τον, στη λίστα όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Η κερδισμένη ωστόσο ήταν η Μπορούσια του Ντόρτμουντ.

Η κίτρινη πορεία

Έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της ΦΚ Άουγκσμπουργκ στις 18 Ιανουαρίου 2020, ως αλλαγή στο 56ο λεπτό και σημείωσε χατ τρικ σε 23 λεπτά στη νίκη με 5–3. Έγινε ο δεύτερος παίκτης της Ντόρτμουντ που σημειώνει τρία γκολ στο ντεμπούτο του στη Μπούντεσλιγκα, μετά τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συμμετοχής του για τη Ντόρτμουντ, που έγινε στις 24 Ιανουαρίου εναντίον της ΦΚ Κολωνίας, ο Χάαλαντ πέρασε ξανά ως αλλαγή, στο 65ο λεπτό. Σκόραρε 12 λεπτά αργότερα, πριν σκοράρει ξανά πάλι από 10 λεπτά, στη νίκη της ομάδας του με 5–1.

Ο Χαάλαντ έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπούντεσλιγκα που σημείωσε πέντε γκολ στους δύο πρώτους αγώνες του, καθώς και ο γρηγορότερος παίκτης που έφτασε αυτό τον αριθμό (σε 56 λεπτά).

Τα 82 τέρματα σε 85 παιχνίδια με τους Βεστφαλούς έφεραν και μια «μάχη» για την υπογραφή του, με τις Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι να είναι οι ομάδες που έδειχναν πιο μπροστά για την απόκτησή του.

Ο νικητής Πεπ και τα «όργια» που έρχονται

Οι «πολίτες» ωστόσο όπως όλα δείχνουν είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι, προσφέροντας ένα τρελό συμβόλαιο στο Χάαλαντ και βάζοντας στις τάξεις τους, έναν ποδοσφαιριστή που έλειπε από το ρόστερ.

Ένα πραγματικό εξολοθρευτή, έναν «κυνηγό» που είτε στο ανοιχτό γήπεδο, είτε σε συνθήκες μαζικής άμυνας, είναι ικανός με μια του κίνηση, να αλλάξει το ρου μιας αναμέτρησης.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα διαθέτει πλέον έναν ποδοσφαιριστή που έλειπε τα τελευταία χρόνια από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ίσως το μοναδικό «ψεγάδι» (εάν μπορεί να το πει κανείς αυτό), μιας δολοφονικής μηχανής δημιουργίας ποδοσφαίρου, που πλέον απλά θα προκαλεί τον τρόμο σε κάθε της παιχνίδι.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρλινγκ Χάαλαντ: Σάλος με τη νέα του ομάδα - Μυθικό συμβόλαιο για τον killer της Ντόρτμουντ (video)

Έρλινγκ Χάαλαντ: Σάλος με τη νέα του ομάδα - Μυθικό συμβόλαιο για τον killer της Ντόρτμουντ (video)

Σκάει η «βόμβα» με Χάαλαντ στη Σίτι! (photos+video)

Σκάει η «βόμβα» με Χάαλαντ στη Σίτι! (photos+video)

Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved