Super League 2: Μάχη μέχρι τέλους σε κορυφή και «ουρά» - Η βαθμολογία και οι εκκρεμότητες

Super League 2: Μάχη μέχρι τέλους σε κορυφή και «ουρά» - Η βαθμολογία και οι εκκρεμότητες

Δείτε τι συμβαίνει στους δύο ομίλους της Super League 2, τρεις στροφές πριν το φινάλε.

Τρεις αγωνιστικές και… κάτι παραπάνω απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη Super League 2 και λίγα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει σε κορυφή και ουρά. Εκτός από τις μάχες στα γήπεδα, έχουμε και αυτές στις δικαστικές αίθουσες, που ίσως αλλάξουν τα δεδομένα στη βαθμολογία. Το Onsports σας αναλύει την κατάσταση.

Μικραίνει η διαφορά, αυξάνεται το ενδιαφέρον

Στον Α’ Όμιλο, η μάχη του τίτλου έγινε ξαφνικά… ντέρμπι καθώς οι τελευταίες γκέλες της Βέροιας κρατούν την ΑΕΛ μέσα στο παιχνίδι. Η ήττα της ομάδας της Ημαθίας στην Κατερίνη, δίνει την ευκαιρία στους «βυσσινί», που αγωνίζονται την Πέμπτη εκτός έδρας με τη Νίκη στον Βόλο, να πλησιάσουν στους 3 βαθμούς. Και με τρία παιχνίδια να απομένουν, όλα μπορούν να συμβούν.

Η Βέροια στις τελευταίες τρεις στροφές παίζει εντός με Ξάνθη και Καβάλα, καθώς και εκτός έδρας με τον Θεσπρωτό. Η ΑΕΛ, εκτός από το ματς με τη Νίκη Βόλου, αντιμετωπίζει εντός έδρας Ολυμπιακό Βόλου, Τρίκαλα, ενώ εκτός παίζει με τον ΠΑΟΚ Β.

Το πρόγραμμα των δύο μονομάχων του τίτλου δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρητικά Βέροια και ΑΕΛ είναι τα φαβορί για τις νίκες.

Μάχες επιβίωσης

Αρκετές ομάδες στον Α’ Όμιλο δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στην κατηγορία, καθώς όλες κάτω από τη 10η θέση χρειάζονται βαθμούς. Τα Τρίκαλα δεν έχουν πια ελπίδες, καθώς η κατάσταση της ομάδας δεν επιτρέπει καμία αισιοδοξία.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Βόλου που είναι προτελευταίος με 24 βαθμούς κι με ένα παιχνίδι λιγότερο, χρειάζεται υπερβάσεις για να σωθεί, με το εξ αναβολής παιχνίδι της Μ. Τετάρτης με τον Πιερικό να έχει χαρακτήρα τελικού. Ακόμα έχει να παίξει με ΑΕΛ, Απόλλωνα Λάρισας (εντός) και Ολυμπιακό Β.

Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται σε δεινή θέση, με 26 βαθμούς, ειδικά μετά την ήττα του στην Ηγουμενίτσα, έχοντας δύσκολα παιχνίδια μπροστά του με Καβάλα, Αλμωπό (εκτός) και Νίκη Βόλου.

Η Καβάλα με 27 βαθμούς κάνει έναν άθλο για να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Στο εξ αναβολής ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας χρειάζεται τη νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει, ενώ καθοριστικά είναι τα παιχνίδια με Πανσερραϊκό και Ηρακλή, ενώ την τελευταία αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με τη Βέροια.

Την τύχη του στα χέρια του κρατά ο Απόλλων Λάρισας με 29 βαθμούςγια την παραμονή του, καθώς αντιμετωπίζει Ολυμπιακό Β, Πανσερραϊκό και Ηρακλή τις επόμενες αγωνιστικές και μπορεί να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την παραμονή του.

Ο Πιερικός με 30 βαθμούς με τη νίκη του επί της Βέροιας έδειξε πως μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Τις επόμενες τρεις αγωνιστικές αντιμετωπίσει Απόλλωνα Πόντου, Ολυμπιακό Βόλου και Αναγέννηση Καρδίτσας, έχοντας την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη θέση του στην κατηγορία.

Ο δικαστικός παράγων

Super League 2 χωρίς… δικαστικές εκκρεμότητες δεν νοείται τα τελευταία χρόνια και πολλά θα κριθούν στην καταγγελία του Πανσερραϊκού κατά του Απόλλωνα Πόντου για τη συγγενική σχέση του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη με την πρόεδρο Κατερίνα Καλαϊτζίδη, η οποία είναι κόρη του, κάτι που απαγορεύεται από τον ΚΑΠ.

Χαμός στη μάχη τίτλου στον Β’ Όμιλο

Η νίκη της Καλαμάτας επί του Λεβαδειακού κατέστησε και πάλι ντέρμπι τη μάχη τίτλου στον Β’ Όμιλο. Αν και η «Μαύρη Θύελλα» απέχει 8 βαθμούς από την κορυφή, η Καλλιθέα πλησίασε στους 5 και πλέον όλα είναι πιθανά. Βέβαια, οι Βοιωτοί έχουν να δώσουν ένα παιχνίδι παραπάνω, καθώς τη Μ. Τετάρτη αντιμετωπίζουν εκτός έδρας το Αιγάλεω και αν κερδίσουν, θα αυξήσουν τη διαφορά. Εξ αναβολής παιχνίδι έχει και η Καλλιθέα, απέναντι στην ΑΕΚ Β.

Ο Λεβαδειακός, εκτός από το Αιγάλεω, έχουν ακόμα να αντιμετωπίσουν Παναθηναϊκό Β, Καραϊσκάκη και Εργοτέλη. Η Καλλιθέα έχει ακόμα να παίξει με Αστέρα Βλαχιώτη, Διαγόρα και Χανιά.

Σκληρή κόντρα για παραμονή

Στον Β’ Όμιλο, δύο ομάδες έχουν χάσει τις ελπίδες τους για παραμονή, η Ρόδος, ειδικά μετά την επιβολή του -8, αλλά και η Ζάκυνθος που υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Η μάχη μαίνεται με τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω, καθώς από τη 10η θέση και κάτω καμία δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή της.

Ο Καραϊσκάκης με τη νίκη του έφτασε στους 28 βαθμούς και έχει ένα κρίσιμο ντέρμπι με τον Ηρόδοτο, ένα δύσκολο ματς με τον Λεβαδειακό και την τελευταία αγωνιστική παίζει με τη Ρόδο.

Ο Ηρόδοτος με 30 βαθμούς θέλει μόνο νίκη κόντρα στους Αρτινούς και έχει δύο δύσκολα ματς με Εργοτέλη και Αστέρα Βλαχιώτη. Ο Διαγόρας με 31 βαθμούς έχει να παίξει με ΟΦ Ιεράπετρας, Καλλιθέα και Αιγάλεω.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη με αντεπίθεση στις τελευταίες αγωνιστικές έφτασε τους 32 βαθμούς και ακόμα έχει να παίξει με Καλλιθέα, Αιγάλεω και Ηρόδοτο.

Οι 33 βαθμοί του ΟΦ Ιεράπετρας δεν του έχουν εξασφαλίσει την παραμονή και χρειάζεται κάποια θετικά αποτελέσματα. Εκτός από το εξ αναβολής ματς με την ΑΕΚ Β, παίζει με Διαγόρα, Χανιά και Ζάκυνθο.



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved