Ηλυσιακός - Μαρία Σωτηρίου στο Onsports: «Μονόδρομος η επιτυχία. Κλειδί το Final 4 του Κυπέλλου»

Ηλυσιακός - Μαρία Σωτηρίου στο Onsports: «Μονόδρομος η επιτυχία. Κλειδί το Final 4 του Κυπέλλου»

Η αρχηγός του Ηλυσιακού, Μαρία Σωτηρίου αποκάλυψε στο Onsports ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας για να καταφέρει η ομάδα της με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στις Αμαζόνες, να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Volley League γυναικών, ενώ αποκάλυψε και τα μελλοντικά της σχέδια.

Η ομάδα του Νίκου Κωστακόπουλου στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Φώτσης» στα Ιλίσια, νίκησε -για δεύτερη φορά στη σειρά των πλέι άουτ- τις Αμαζόνες αυτή τη φορά με 3-0 σετ, έχοντας ως κορυφαία την Μαρία Σωτηρίου με 13 πόντους, και έτσι για 5η συνεχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στα μεγάλα… σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ.

Η χρονιά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία για τον Ηλυσιακό τόσο με την παραμονή του στην Volley League γυναικών τη νέα σεζόν, όσο και με την παρουσία του στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Η αρχηγός της ομάδας των Ιλισίων, Μαρία Σωτηρίου έκανε μέσω του Onsports τον απολογισμό της χρονιάς:

«Αυτή η αγωνιστική χρονιά ήταν μια χρονιά συνεχών προκλήσεων για τον Ηλυσιακό, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερο νόημα σε ό,τι καταφέραμε φέτος! Ξεκινήσαμε τη χρονιά με τη μισή σχεδόν ομάδα να έχει έρθει από μια ημι-αγωνιστική σεζόν λόγω covid και διακοπής των πρωταθλημάτων και το σωματείο βρισκόταν σε μια κατάσταση αναδιαμόρφωσης και ανασύστασης. Συνολικά δηλαδή βρεθήκαμε όλοι σε μια πολύ νέα κατάσταση που μας πήρε καιρό να αφομοιώσουμε όπως φάνηκε. Από την άλλη, για κάθε ομάδα που ξεκινάει μια σεζόν με το στόχο παραμονής φαντάζομαι πως το άγχος είναι εντονότερο και κάθε επιπλέον αγωνιστική, κάθε επιπλέον ήττα, το επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο. Κάπως έτσι βρεθήκαμε και εμείς και ξεκινήσαμε άσχημα αγωνιστικά, με τα αποτελέσματα να μην έρχονται όπως τα θέλουμε και την προσπάθεια που κάναμε καθημερινά στις προπονήσεις να μην μεταφράζεται σε κρίσιμους πόντους παραμονής».

Τι ήταν αυτό όμως που σας έκανε το «κλικ» για να αναστρέψετε την κατάσταση;

«Στο δεύτερο γύρο φαίνεται να αλλάξαμε νοοτροπία και γυρίσαμε… σελίδα. Ανεβάσαμε την απόδοσή μας, όμως δεν ήταν επαρκής ο χρόνος για να γλιτώσουμε τα playouts, οπότε και το πήραμε απόφαση πως ο στόχος πλέον είναι να κερδίσουμε τα δυο εκείνα παιχνίδια που θα μας εξασφάλιζαν την παραμονή στην κατηγορία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Έπαιξε ρόλο η παρουσία της ομάδας σας στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας στον στόχο της παραμονής;

«Στην προετοιμασία για τα playouts προστέθηκε αναπάντεχα θα έλεγα, η πρόκριση στο final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας και το ταξίδι μας στην Κρήτη. Αυτό πιστεύω ότι μας έδωσε ένα πολύ ωραίο boostάρισμα ενόψει των κρίσιμων αγώνων που θα ακολουθούσαν. Ζήσαμε κάποιες πολύ σημαντικές στιγμές που μας «έδεσαν» ακόμη περισσότερο ως ομάδα και μας έδωσε το έξτρα κίνητρο που χρειαζόμασταν. Ήμασταν πλέον κατάλληλα προετοιμασμένες σωματικά και ψυχολογικά, δεμένες και αποφασισμένες και η επιτυχία μας ήταν μονόδρομος για όλες μας, ούτως ώστε να δικαιώσουμε τους κόπους της χρονιάς».

Ήσουν για ένα ακόμη ματς της ομάδας σου η κορυφαία με 13 πόντους στο δεύτερο ματς της σειράς. Τι σκεφτόσουν;

«Προσωπικά είχα τόσο πολύ στο μυαλό μου το δεύτερο ή ακόμη τρίτο παιχνίδι που μπορεί να χρειαζόμασταν, που μετά την πρώτη νίκη μας στην έδρα των Αμαζόνων, δεν πρέπει καν να το είχα συνειδητοποιήσει. Δεν είμαι σίγουρη βέβαια αν το συνειδητοποίησα και στο τελευταίο σφύριγμα του δεύτερου παιχνιδιού και την οριστική πια πραγμάτωση τους στόχου μας!»

Τι κρατάς από αυτήν την χρονιά στον Ηλυσιακό και τι θα ήθελες να πεις στις συμπαίκτριές σου;

«Αισθήματα πολλά για όλες μας. Εγώ κρατάω το πάθος που δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια, την ηθική ικανοποίηση και φυσικά τη χαρά και τα χαμόγελα στα πρόσωπα όλων μας. Για μένα προσωπικά ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό που στον σύλλογο που μεγάλωσα είχα την τύχη να είμαι μέλος της ομάδας που τον ανέβασε στην Α1 κατηγορία και που την κράτησε για μια ακόμα χρονιά στα μεγάλα σαλόνια και δικαιώθηκαν οι προσπάθειες όλων μας, ακόμη και παλιών  μου συμπαικτριών, που υποστηρίζουν μέχρι και σήμερα δυναμικά την προσπάθεια αυτής της ομάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να πω συγχαρώ τις συμπαίκτριες μου, μία μία ξεχωριστά, για όλη την προσπάθεια τους, για όλα όσα χρειάστηκε να ξεπεράσουμε και για όλα όσα καταφέραμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προπονητικό team, παλιό και νέο για την καθοδήγηση και τη συμβολή του στο επιτυχές αποτέλεσμα, στην διοίκηση της ομάδας για την υποστήριξη και στον κόσμο μας που γέμιζε το γήπεδο και έδινε παλμό στους αγώνες μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα καταφέραμε και θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, μιας και διαψεύσαμε αρκετούς εκεί έξω».

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου;

«Επόμενοι στόχοι... ηρεμία, χαλάρωση και ανασυγκρότηση για την ώρα. Θα πάρω τον χρόνο μου, να χαρώ την επιτυχία μας, να απολαύσω τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και να ξεκινήσω δυναμικά τη θερινή σεζόν, μιας κι όσοι με ξέρουν καλά ξέρουν και πόσο λατρεύω το beach volley. Από εκεί και πέρα θα δούμε με τη διοίκηση τα σχέδιά μας για την επόμενη σεζόν και από εκεί και πέρα θα πορευτώ ανάλογα. Θα ήθελα τέλος να ευχηθώ σε όλους πάνω απ' όλα υγεία, γιατί είναι κάτι που μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετό καιρό και καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν αποφασίσουν να κάνουν»!



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved