Στιγμές που «παγώνει» το αίμα (Videos)

Στιγμές που «παγώνει» το αίμα (Videos)

Ο Ρομέρο σόκαρε με τον τραυματισμό του και ήρθε να μας θυμίσει ανάλογες στιγμές πανικού και αγωνίας που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια – Το Onsports.gr σας θυμίζει.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Πάθος, ένταση, αγωνιστικότητας, «μάχες» για την μπάλα. Για την τελική επικράτηση. Νέα παιδιά με σορτσάκια που παίζουν, όχι για τα λεφτά που παίρνουν εκείνη τη στιγμή. Αλλά για την «τρέλα» τους, το άθλημα που λατρεύουν από πιτσιρίκια.

Δυστυχώς πολλές φορές μια κακιά στιγμή μπορεί να φέρει την απόλυτη αγωνία. Τον πανικό. Το άγχος. Από τραυματισμούς που δεν σχετίζονται με χτυπήματα στα πόδια πάνω στις φάσεις. Έχουν να κάνουν με άθελες κόντρες ή προβολές που μπορούν να προκαλέσουν όχι απλά ζημιά, αλλά χειρότερες καταστάσεις που κανείς δε θέλει ούτε να τις σκέφτεται.

Όπως συνέβη στον Ρομέρο του Βόλου στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Μια διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα, απ’ το πουθενά και ήρθε το απίστευτο καρδιοχτύπι, το σοκ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Συναίσθημα αγωνίας και πανικού, που δυστυχώς είναι συχνό στο ποδόσφαιρο. Το Onsports.gr με αφορμή την περίπτωση του Ρομέρο, έρχεται να σας θυμίσει τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα με παίκτες Ελληνικών ομάδων που μας λαχτάρισαν τα τελευταία χρόνια.

Νίκος Μαρινάκης

Τη σεζόν 2013-14 ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη. Μια επέλαση του Νίκου Μαρινάκη που τότε αγωνιζόταν στο «τριφύλλι», τον έφερε στην περιοχή των «κίτρινων». Εκεί συγκρούστηκε με αντίπαλο αμυντικό. Σφοδρά με χτύπημα στο κεφάλι. Ο νυν παίκτης του ΟΦΗ σωριάστηκε στο έδαφος. Έχασε τις αισθήσεις του. Γύρισε η γλώσσα του. Οι πάντες σοκαρίστηκαν, το γήπεδο βουβάθηκε. Κάποιοι συμπαίκτες του δάκρυσαν. Ευτυχώς μετά από λίγα λεπτά σηκώθηκε και έφυγε για το νοσοκομείο όπου πέρασε το βράδυ. Με τους φίλους του Άρη να τον χειροκροτούν θερμά κατά την αποχώρησή του.

 

Παναγιώτης Ρέτσος

Προετοιμασία της περιόδου 2017-18. Περίπου 1,5 μήνα πριν ο Παναγιώτης Ρέτσος πάρει μεταγραφή για τη Λεβερκούζεν. Συμμετείχε στην προετοιμασία των Πειραιωτών που αντιμετώπισαν σε φιλικό την Αυστριακή, Βάτενς. Νικούσαν 2-0 και το ματς έφτανε στο τέλος του. Μια σέντρα στην περιοχή, ο Ρέτσος παρότι η μπάλα ήταν χαμηλά, δοκίμασε να διώξει με το κεφάλι. Ένας αντίπαλος άθελά του τον βρήκε με το πόδι στο κεφάλι. Ο Έλληνας αμυντικός έδειχνε να χάνει τις αισθήσεις του και όλοι σοκαρίστηκαν. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και όλα πήγαν καλά για τον Ρέτσο που λαχτάρισε τους πάντες!

 

Παναγιώτης Ταχτσίδης

Περίοδος 2017-18. O Ατρόμητος φιλοξενεί στο Περιστέρι τον Ολυμπιακό. Σκληρό ματς, γεμάτο πάθος και θέληση για τη νίκη. Αυτό φέρνει αρκετά μαρκαρίσματα και αγωνιστικές κόντρες. Σε μία απ’ αυτές, συγκρούστηκαν ο Ταχτσίδης με τον Μάντσον. Ο ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών τότε, έπεσε στο χορτάρι. Του είχε κοπεί η ανάσα, δυσκολευόταν να αναπνεύσει και φαινόταν να χάνει τις αισθήσεις του. Ο γιατρός του Ολυμπιακού έτρεξε αμέσως πάνω του. Χρειάστηκε να του κάνει μέχρι και τεχνητή αναπνοή για να τον συνεφέρει. Το γήπεδο «πάγωσε» και χειροκροτούσε παρακολουθώντας με αγωνία. Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά για τον Ταχτσίδη.

 

Σωκράτης Διούδης

Ντέρμπι αιωνίων. Νοέμβριος του 2018. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός κάνει επίθεση. Μετά από γύρισμα, ο Διούδης κάνει χαμηλή έξοδο, την ώρα που ο Νάτχο προσπαθεί να βρει την μπάλα με προβολή. Πάνω στη φάση βρίσκει τον Έλληνα τερματοφύλακα στο κεφάλι με το γόνατο. Ο Χριστοδουλόπουλος σκοράρει, το τέρμα ακυρώνεται. Πριν προλάβουν οι πάντες να διαμαρτυρηθούν ή να επιβραβεύσουν την απόφαση, καταλαβαίνουν πως κάτι συμβαίνει. Όσοι είναι γύρω απ’ τον Διούδη δεν ασχολούνται με τη διαιτητική απόφαση. Φωνάζουν το ιατρικό τιμ να μπει στο γήπεδο. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει χάσει τις αισθήσεις του. Για αρκετά λεπτά οι παίκτες τραβάνε τα μαλλιά τους, το γήπεδο χειροκροτεί και όλοι ζουν με τεράστια αγωνία τις στιγμές. Ακόμη και ο γιατρός του Ολυμπιακού έχει σπεύσει να βοηθήσει. Τελικά ο Διούδης ανέβηκε στο φορείο και απομακρύνθηκε κάτω από αποθέωση. Πέρα από κάκωση και διάσειση, είχε μέχρι και απώλεια μνήμης. Έμεινε κάποιες εβδομάδες εκτός γηπέδων όμως αυτό ήταν το λιγότερο αν σκεφτεί κανείς τι θα μπορούσε να είχε πάθει.

 

Ρούμπεν Σεμέδο

Το 2020 πλησίαζε στο τέλος του. Ο Ολυμπιακός δοκιμαζόταν στην έδρα της Λαμίας. Επικράτησε εύκολα, με το πρώτο γκολ να έρχεται στο 13ο λεπτό. Φάση που τα πανηγύρια σταμάτησαν απότομα πάντως. Ήταν μια στημένη μπάλα απ’ τον Μασούρα. Ο Θεοδωρόπουλος έκανε την έξοδο μπροστά στο Σεμέδο δεν έδιωξε καλά κι ο Μπουχαλάκης σκόραρε. Ο Πορτογάλος αμυντικός είχε δεχτεί πάνω στη φάση τη γροθιά του τερματοφύλακα της Λαμίας. Έμεινε όρθιος αλλά ζαλιζόταν. Έκανε μερικά βήματα και σωριάστηκε σα να χάνει τις αισθήσεις του στο χορτάρι. Οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν και αντιλήφθηκαν πως κάτι συμβαίνει απ’ τις αντιδράσεις των αντιπάλων τους. Ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό και ο νυν στόπερ της Πόρτο συνέχισε να αγωνίζεται. Όμως όσοι έζησαν τη στιγμή, ανησύχησαν έντονα.

 

Δημήτρης Πέλκας

Εκτός Ελληνικών ομάδων, αλλά μπαίνει σφήνα ο Δημήτρης Πέλκας. Λόγω του τραυματισμού που είχε το Μάρτιο του 2021. Στον αγώνα με την Κόνιασπορ. Αναμέτρηση που όδευε στο τέλος της, είχε κριθεί το αποτέλεσμα κι ο ποδοσφαιριστής που διένυε την πρώτη του σεζόν στην Φενέρ είχε σκοράρει. Λίγο πριν το τέλος του ματς, υπήρξε μια διεκδίκηση της μπάλας. Ο Πέλκας πήγε με το κεφάλι, ενώ ο Σκούμπιτς της Κόνιασπορ με το γόνατο. Με τη δύναμη των δύο, ο διεθνής μεσοεπιθετικός συγκρούστηκε σφοδρά με τον αντίπαλό του. Τον βρήκε στο γόνατο με το κεφάλι και βρέθηκε στο χορτάρι χάνοντας τις αισθήσεις του. Ευτυχώς ο τραυματισμός του κόστισε απλά ένα βράδυ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σε ένα άδειο γήπεδο, πάντως, η κραυγή των παικτών τη στιγμή της τρομακτικής φάσης, ήταν σοκαριστική.

 

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος

Τέλη Αυγούστου, φιλικό προετοιμασίας της τρέχουσας σεζόν. Ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τη Λαμία. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε κάποια σύγκρουση που να φόβισε. Πάνω σε μια διεκδίκηση της μπάλας, αυτή βρήκε με δύναμη τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο στο πρόσωπο. Ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου έπεσε στο χορτάρι. Αμέσως φάνηκε να χάνει τις αισθήσεις του, καθώς δεν μπορούσε να συγκρατήσει το κεφάλι του. Οι συναθλητές του που το είδαν, άρχισαν να φωνάζουν το ιατρικό τιμ να μπει στο γήπεδο. Αποχώρησε με φορείο, λίγα λεπτά μετά σηκώθηκε και ζαλισμένος πήγε στον πάγκο. Με τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτούν.

 



Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved