Το «στημένο» των στημένων

Το «στημένο» των στημένων

Ξεπρόβαλαν μέσα από καπνισμένα στενά σαν τους τελευταίους επιζήσαντες ενός μελλοντολογικού θρίλερ. Κουρασμένα πρόσωπα, βρώμικα ρούχα, αστάθεια στο βήμα, θολωμένα βλέμματα.

Οι εξουθενωμένοι άποικοι της πλατείας ακροβολισμένοι στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος χθες βράδυ ανάμεσα σε λεηλατημένες βιτρίνες, θρυμματισμένες ζαρντινιέρες και διμοιρίες των ΜΑΤ γνώριζαν πριν τις αλαζονικές δηλώσεις Παπουτσή και Λοβέρδου πως τα χημικά δεν είναι τίποτα άλλο παρά το μεσοπρόθεσμο μέλλον τους.

Δίπλα σε έναν μπαρουτοκαπνισμένο κάδο απορριμμάτων ένας περιπτεράς προσπαθεί να σώσει την πραγμάτια του απασφαλίζοντας από τα μανταλάκια τους τις απούλητες εφημερίδες. Οι ζοφεροί «χθεσινοί» τίτλοι έμοιαζαν χαρούμενοι σε σχέση με όσα ακολούθησαν. Για πρώτη ίσως φορά πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες δεν έχουν χαρούμενα «χτυπήματα» στα πρωτοσέλιδα τους. Μόνο κατάντια θεσμική.

Κι όσο η διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών των μετρ της μπάλας συνεχίζεται από την εισαγγελία ακόμα και μεταγραφή αεροδρομίου να «σκάσει» καμιά σοβαρή εφημερίδα δεν θα θριαμβολογήσει, όπως τότε που υποψιαζόμασταν αλλά δεν ξέραμε ακριβώς. Τα ελληνικά WikiLeaks κάνουν την δουλειά τους. Ενοχοποιούν και καταδικάζουν πριν απαγγελθούν κατηγορίες, πριν οι ενάγοντες πλησιάσουν την προεδρική έδρα του δικαστηρίου.

Είναι μια μέθοδος. Πολιτικού αποπροσανατολισμού; Οι μέρες που ζούμε αποδεικνύουν πως όχι. Τότε;

Οι πολιτικοί αναλυτές έχουν μια διαφορετική θεωρία γύρω από την υπόθεση του ξηλώματος της διακίνησης μαύρου χρήματος στο ποδόσφαιρο (αυτό ουσιαστικά σημαίνει ένας στημένος αγώνας). Ισχυρίζονται, λοιπόν, πως το ξεκαθάρισμα αυτό αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Μην σταθείτε να ρωτήσετε γιατί να πουληθεί η μοναδική κρατική εταιρεία που παρουσιάζει κέρδη και έχει μια διαρκώς ανοδική δυναμική. Αυτό είναι το Μεσοπρόθεσμο.

Ισχυροί παίκτες της εγχώριας και της διεθνούς επιχειρηματικής ελίτ καιροφυλακτούν για τη νομή μιας τεράστιας πίτας (περίπου 13 δισ. ευρώ ποντάρονται κάθε χρόνο). Η νόμιμη αγορά ελέγχεται κυρίως (δηλαδή σε ποσοστό 60%) από τον ΟΠΑΠ, ενώ το υπόλοιπο 40% ανήκει στα καζίνα και στον τομέα των κρατικών λαχείων, που αναμένεται να εκχωρηθούν σε ιδιώτες, όπως και ο διαδικτυακός τζόγος, όταν νομιμοποιηθεί. Για το ελληνικό αυτό Ελ Ντοράντο έχουν βάλει, λένε, πλώρη εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ελληνικών και ξένων συμφερόντων, που περιμένουν πότε θα εξανεμιστούν τα ερωτηματικά από τα ελληνικά γήπεδα για να κινηθούν επιθετικά με σκοπό την εξαγορά. Οι μνηστήρες του ΟΠΑΠ και του νόμιμου τζόγου, ιδίως εκείνοι που, παράλληλα, ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο και έχουν ενοχληθεί από την ατελείωτη χρηματοδότηση των αντιπάλων με ευρώ αμφίβολης καθαρότητας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Η εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος (ιδιωτικοποιήσεις) και η πίεση της κοινής γνώμης για γκιλοτίνες βρίσκουν σημείο επαφής στο βρώμικο χορτάρι των ελληνικών γηπέδων. Οι άτεγκτοι λειτουργοί και η αποφασιστικότητα των κρατικών υπηρεσιών είναι απλά οι ήρωες που εμείς αναζητούμε για να κοιμόμαστε καλύτερα τα βράδια. Λένε.



Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved