Κούγιας: «Θα αποδοθεί δικαιοσύνη»
SHARE

Κούγιας: «Θα αποδοθεί δικαιοσύνη»

Σίγουρος πως η έναρξη της δίκης των «στημένων» αγώνων θα αποφέρει εν τέλει δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμφανίστηκε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra Fm 103,3 κι αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

«Ξεκινάει το μικρό μέρος. Δεν είναι η κυρίως υπόθεση. Υπάρχει η πλέον η δικονομική δυνατότητα ο εισαγγελέας εφετών και το δικαστικό συμβούλιο να προσδιορίζουν τα πρόσωπα και αν μπορούν να χωρίζουν τις δίκες όσον αφορά τα πλημμελήματα όταν παραγράφονται γρήγορα και τα κακουργήματα. Ετσι τώρα χωρίστηκαν οι κατηγορούμενοι σε αυτούς της Βόρειας Ελλάδα και είναι οι κατηγορούμενοι που αφορούν συγκεκριμένες συμπεριφορές που δεν συνέχονται με τους άλλους κατηγορούμενους. Νομίζω όμως ότι μπορούν να υπάρξουν και δικονομικά προβλήματα», είπε αρχικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Όπως ορίστηκε και αυτή ξαφνικά, μην εκπλαγείτε, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχω γνώση, είμαι μάρτυρας, αν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος απολογίας των κατηγορουμένων, γιατί σε μεγάλο βαθμό είχαν κληθεί πολλοί και απολογήθηκαν. Υπάρχει η περίπτωση κάποιων να κληθούν τυπικά μόνο. Δηλαδή να κληθούν ως κατηγορούμενοι τυπικά μόνο και όχι ουσιαστικά. Μην εκπλαγείτε αν έχουν ολοκληρωθεί οι απολογίες να πληροφορηθείτε ένα πρωί ότι το δικαστικό συμβούλιο έχει αποφασίσει να παραπέμψει όλους οι κάποιους στο ακροατήριο και ότι η δίκη ορίζεται για το Νοέμβριο».

Ενώ για την πιθανότητα παραγραφής, απάντησε: «Οποιοδήποτε κακούργημα που προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως, η παραγραφή είναι 20 χρόνια. Για οποιοδήποτε άλλο κακούργημα η παραγραφή είναι 15 χρόνια».

Τέλος, για το αν υπάρξουν καταδίκες και ποιες είναι οι ανώτατες ποινές, σχολίασε: «Σε αυτά τα αδικήματα δεν προβλέπεται ποινή ισοβίου καθείρξεως. Η ανώτερη ποινή που προβλέπεται είναι από πέντε χρόνια ως είκοσι χρόνια χωρίς ελαφρυντικό. Η αναγνώριση ελαφρυντικού μπορεί να διαφοροποιήσου εντελώς το επίπεδο της ποινής. Θέλω να σας πω όμως ότι δεν το έχω κάνει ποτέ σε όλα αυτά χρόνια που είμαι δικηγόρος, να προβλέψω μια καταδίκη ή μία αθώωση. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν υπάρχει διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Έχω πάντως απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Να ξέρετε όμως ότι δεν υπάρχει η τέλεια δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και υπάρχει ο ρόλος του ανθρωπίνου σφάλματος όπως υπάρχει σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Η ελληνική δικαιοσύνη όμως στην Ελλάδα λειτουργεί».

Κέικ Λαδιού (Olive Cake)
Κέικ Λαδιού (Olive Cake)
Ολυμπιακός: Η Ακτή Ελεφαντοστού θέλει ξανά τον Τουρέ στην εθνική
Ολυμπιακός: Η Ακτή Ελεφαντοστού θέλει ξανά τον Τουρέ στην εθνική
Μπάγερν Μ.-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στο Μόναχο για το πρώτο διπλό!
Μπάγερν Μ.-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Στο Μόναχο για το πρώτο διπλό!
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/10)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/10)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies