Δεσποτοπούλου: «Πετύχαμε»

Δεσποτοπούλου: «Πετύχαμε»

Για επίτευξη του στόχου μίλησε η Γιάννα Δεσποτοπούλου στη σημερινή (12/7) συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τη διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα.

Ικανοποιημένη από την διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics στην Αθήνα εμφανίσθηκε η η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, Γιάννα Δεσποτοπούλου.

«Για μας ο στόχος επιτεύχθηκε. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011, που αποτέλεσαν το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, ήταν εξαιρετικοί, ενώ με την διοργάνωσή τους υπήρξαν και οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα», ανέφερε αρχικά η κ. Δεσποτοπούλου στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία και αθλητών των Special Olympics.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση μας είπε να διοργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους Αγώνες, για τους οποίους να είναι υπερήφανη όλη η Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2010 ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, υπέγραψε το τελικό συμβόλαιο για τη διοργάνωση των Αγώνων, που ήταν εθνικό θέμα. Ήρθε στη χώρα μας κόσμος από κάθε γωνιά της γης. Στη διοργάνωση μετείχαν 7.000 αθλητές από 180 χώρες, 2.500 προπονητές, 3.000 κριτές - τεχνικοί και 25.000 εθελοντές».

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Special Olympics αναφέρθηκε και στην κριτική που ασκήθηκε για το κόστος της διοργάνωσης των Αγώνων, λέγοντας: «Δεν γνωρίζω το λόγο που δεχθήκαμε επιθέσεις από ορισμένα ΜΜΕ. Οι τελετές έναρξης και λήξης κόστισαν συνολικά 7.600.000 ευρώ. Τα παιδιά ήθελαν να συμμετέχουν σε μια γιορτή και οι γονείς να νιώθουν αγαλλίαση. Έγινε κάτι ξεχωριστό για ξεχωριστά άτομα. Στη διοργάνωση που διεξήχθη στη Σαγκάη, οι τελετές έναρξης και λήξης κόστισαν 22 και 14 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. Στους Αγώνες του Δουβλίνου, όπου συμμετείχαν 5.400 αθλητές, το κόστος της διοργάνωσης ήταν 68 εκατομμύρια ευρώ».

Η κ. Δεσποτοπούλου μίλησε και για τα οφέλη της διοργάνωσης: «Πρέπει να κοιτάξουμε και αυτήν την παράμετρο. Το σύνολο των διανυκτερεύσεων στην χώρα μας, λόγω των Αγώνων, ξεπέρασε τις 300.000. Για σκεφθείτε ακόμη, πόσα τέλη πλήρωσαν οι ξένες αποστολές στο αεροδρόμιο, πόσα εστιατόρια γέμισαν της ημέρες της διοργάνωσης, αλλά και την προβολή που είχε η χώρα μας. Το Ελληνικό Δημόσιο κάλυψε το 40% της διοργάνωσης. Τα χρήματα αυτά γύρισαν στην ελληνική αγορά. Σημειώστε ακόμη, ότι η Πολιτεία δεν μας έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την προετοιμασία της αποστολής μας. Οι περισσότεροι σύλλογοι είναι κρατικοδίαιτοι. Όχι εμείς».

Δεν τα παρατά η Χόλσταϊν
Δεν τα παρατά η Χόλσταϊν
Final Four 2018: Τη φάση του τουρνουά Ρούντι και Τέιλορ (video)
Final Four 2018: Τη φάση του τουρνουά Ρούντι και Τέιλορ (video)
«Ανάσα» για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες: Ποιοι θα λάβουν επίδομα από 70 έως 210 ευρώ το μήνα
«Ανάσα» για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες: Ποιοι θα λάβουν επίδομα από 70 έως 210 ευρώ το μήνα
Πιθανή αναβολή στη συνάντηση Τσίπρα – Γιαννακόπουλου
Πιθανή αναβολή στη συνάντηση Τσίπρα – Γιαννακόπουλου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης