Σαν κύριος
«Η στιγμή του αποκλεισμού πονάει, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν καλύτερος», παραδέχθηκε ο Ρότζερ Φέντερερ, μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό.
Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο Ρότζερ Φέντερερ μπήκε στο Αυστραλιανό Όπεν με ένα και μοναδικό στόχο: να κατακτήσει τον τίτλο. Όχι να προκριθεί στα ημιτελικά, ούτε να κάνει μια καλή εμφάνιση και χάσει με το κεφάλι ψηλά από έναν καλύτερο αντίπαλο.
Τελικά, αυτό ακριβώς συνέβη. Έχασε και μάλιστα δίκαια από έναν ανώτερο παίκτη. Και ο Φέντερερ επέλεξε να αντιμετωπίσει την αποτυχία όπως συνηθίζει: σαν κύριος.
«Ο Νόβακ έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ έπαιξα τόσο άσχημα και μάλιστα ένιωθα μια χαρά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μακάρι να περνούσα στον τελικό, αλλά ο αντίπαλός μου έπαιξε καλύτερα σήμερα. Δεν το κρύβω, είναι απογοητευτικό. Η στιγμή του αποκλεισμού πονάει. Αυτό δε σημαίνει ότι έχω τύψεις για κάτι.
Έδωσα στο γήπεδο όλο μου τον εαυτό. Είναι κάτι που το αποδέχεσαι και προχωράς. Δεν είναι το τέλος του δρόμου. Είναι το ξεκίνημα πολλών ακόμα τουρνουά που θα ακολουθήσουν. Εύχομαι να μπορούσα να είχα κατακτήσει τον τίτλο για 5η φορά, σήμερα όμως απλώς δεν ήταν δυνατό.», τόνισε ο Ελβετός, λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσει το τουρνουά, στο οποίο πέρυσι θριάμβευε.