Δεν το πάλεψε

Δεν το πάλεψε

Ήττα για την Εθνική γυναικών από τη Γαλλία με 3-1, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στην Ξάνθη για το Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Η πρώτη αναμέτρηση της Εθνικής γυναικών στο πλαίσιο της 5ης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Λιγκ ολοκληρώθηκε με ήττα από την Γαλλία με 3-1.

Στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τις «τρικολόρ», με εξαίρεση το δεύτερο, κερδισμένο σετ. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Κυριακή στις 16.30 (Σπορ+).

Ο Τάκης Φλώρος ξεκίνησε τον αγώνα με τις Κυριακίδου, Κουτουξίδου, Τζανακάκη, Τσίμα, Χαντάβα, Μερτέκη και λίμπερο την Κελεσίδου, ενώ χρησιμοποίησε όλες τις παίκτριές του έως το τέλος του αγώνα.

Τα σετ: 18-25, 25-22, 21-25, 17-25.

ΕΛΛΑΔΑ (Τ. Φλώρος): Κυριακίδου 8 (6/14 επ., 2 μπλοκ), Κουτουξίδου 1 (1/1 επ.), Τζανακάκη 10 (8/15 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Τσίμα 14 (8/40 επ., 1 άσος, 5 μπλοκ), Χαντάβα 11 (10/41 επ., 50% υπ., 1 μπλοκ), Μερτέκη 5 (4/27 επ., 1 μπλοκ), Κελεσίδου (λ. 52%), Γιώτα 1 (1 μπλοκ), Γκιουζέλη (40% υπ.), Παπαφωτίου 1 (1 άσος), Γκούζου 1 (1/2 επ.), Λαμπρινίδου.

ΓΑΛΛΙΑ (Φ. Βιάλ): Τουιφουά 3 (1 άσος, 2 μπλοκ), Ουντιμά 15 (2 άσοι, 55% υπ., 13/32 επ.), Σουλάρ 9 (1 άσος, 5/15 επ.), Τερέ 15 (14/33 επ., 55% υπ.), Μποέρ 15 (12/21 επ., 3 μπλοκ), Σλεκ 16 (13/37 επ., 3 μπλοκ), Ροσέλ (λ. 50% υπ.), Ντελαμπάρ, Ορλέ, Μολινγκέ (25% υπ.), Ντασκαλού, Μεναρά 1 (1 μπλοκ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Τάκης Φλώρος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Σε ένα ακόμα παιχνίδι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και να διεκδικήσουμε ακόμα και την νίκη, αλλά τελικώς δεν τα καταφέραμε και φεύγουμε από το πρώτο ματς με την αίσθηση του ανικανοποίητου. Σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού παίξαμε καλά, αλλά μας έλειψε η διάρκεια. Δεν περιμένω εντυπωσιακές μεταβολές στο δεύτερο παιχνίδι».

Αθηνά Παπαφωτίου (πασαδόρος): «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα αύριο. Μπορούμε να κερδίσουμε αυτή την ομάδα, απλά πρέπει να το πιστέψουμε περισσότερο».

Εύη Κυριακίδου (κεντρική): «Παλέψαμε, αλλά αποδείχθηκε ξανά πως δεν φτάνει. Χρειάζεται λίγη περισσότερο προσπάθεια και θέληση. Κάποιες λεπτομέρειες μας στερούν βαθμούς. Η Γαλλία είναι σίγουρα πιο έμπειρη ομάδα από εμάς, αλλά σε καμία περίπτωση υπερδύναμη. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και πιστεύω να το κάνουμε αύριο».

Γεωργία Τζανακάκη (κεντρική): «Πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι που μας έχουν στερήσει αρκετούς βαθμούς. Δεν έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας. Το θετικό είναι πως υπάρχουν νέα κορίτσια που έχουν ταλέντο και όρεξη».

Φαμπρίς Βιάλ (ομοσπονδιακός τεχνικός Γαλλίας): «Είμαι πολύ υπερήφανος για τις παίκτριες μου. Εκανα πολλές αλλαγές και παρότι δουλέψαμε μόλις μία εβδομάδα μαζί, έκαναν πολύ καλό ματς με συγκέντρωση. Πιστεύω ότι η κακή επίθεση της ελληνικής ομάδας έπαιξε ρόλο, αλλά το βασικό της πρόβλημα ήταν στην υπόδοχή».

Βερόνικα Ουντιμά (διαγώνια): «Είμαι πολύ χαρούμενη που κερδίσαμε το σημερινό παιχνίδι, αλλά και που βρίσκομαι σε μία τόσο όμορφη χώρα όπως είναι η Ελλάδα. Εχω πολλούς φίλους εδώ. Η Εθνική Γυναικών είναι κοντά στο να πλησιάσει σε δυναμική την Εθνική ανδρών».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved