Πόλο Γυναικών: Πρόκριση για την τελική φάση του World Cup

Πόλο Γυναικών: Πρόκριση για την τελική φάση του World Cup

Πόλο Γυναικών: Η Εθνική ομάδα εξασφάλισε το εισιτήριο για το Λονγκ Μπιτς, παρά την ήττα της απ’ την Αυστραλία.

Στην τελική φάση του World Cup που θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στο Λονγκ Μπιτς, θα βρεθεί η Εθνική πόλο γυναικών, παρά την ήττα από την Αυστραλία με 19-18 στα πέναλτι (κ.α. 15-15), στον δεύτερο αγώνα της για τον β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, που φιλοξενείται στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη. Ο ένας βαθμός που πήρε το συγκρότημα της Αλεξίας Καμμένου, ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει την προνομιούχο δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα (21/4, 18:00) με την Ισπανία.

Το ματς είχε ασυνήθιστα (για την ελληνική ομάδα) υψηλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τα γκολ να πέφτουν... βροχή. Η Εθνική αρχικά πήρε ένα προβάδισμα 1-2 τερμάτων, αλλά η Αυστραλία επανέφερε την ισορροπία, χωρίς να περάσει μπροστά στο σκορ. Με πρωταγωνίστρια την Ειρήνη Νίνου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξέφυγε 9-6, περίπου δυόμισι λεπτά πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται 11-9.

Στην τρίτη περίοδο, αν και η Ξενάκη επανέφερε προσωρινά τη διαφορά στο +3 (12-9), τα «καγκουρό» με ένα σερί 4-0 ανέτρεψαν πλήρως την κατάσταση και προηγήθηκαν 13-12 με γκολ της Χάλιγκαν. Η Εθνική έχασε στο τέλος του οκταλέπτου δύο ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω να ισοφαρίσει και ξανά η Χάλιγκαν ανέβασε το σερί της Αυστραλίας στο 5-0. Η Βάσω Πλευρίτου “ξεκόλλησε” την ελληνική ομάδα μετά από 9,5 αγωνιστικά λεπτά και η Νίνου με το έκτο προσωπικό της γκολ ισοφάρισε 14-14, περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Η Ριτζ έβαλε ξανά μπροστά τις φιλοξενούμενες, αλλά η Ελευθεριάδου με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε σε μπλοκ, πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε τη γραμμή) ισοφάρισε εκ νέου σε 15-15, 1΄09΄΄ πριν το τέλος.

Με την ισοπαλία στο φινάλε του κανονικού αγώνα, η Εθνική εξασφάλιζε την πρόκριση στην τελική φάση του World Cup, που ήταν και το βασικό ζητούμενο. Στη διαδικασία των πέναλτι, η Καμμένου επανέφερε κάτω από τα δοκάρια την Ιωάννα Σταματοπούλου (έπαιξε στην πρώτη περίοδο και μετά αντικαταστάθηκε από τη Χρυσή Διαμαντοπούλου), όμως οι Αυστραλές είχαν 4/4, ενώ από ελληνικής πλευράς αστόχησαν η Μαργαρίτα Πλευρίτου και η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να πάρει τη παρθενική νίκη της στα προκριματικά με 19-18, χωρίς να αποφύγει όμως τον αποκλεισμό.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 4-4, 7-5, 1-4, 3-2

Στα πέναλτι: 3-4

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Βαρκόνι (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 3, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 3, Νίνου 7, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Πολ Ομπερμαν): Παλμ, Κάσεϊ 1, Φασάλα, Χάλιγκαν 5, Λίζον-Σμιθ 1, Α. Αντριους 4, Σ. Αντριους 1, Ριτζ 1, Αραντσίνι 2, ΜακΚλίν, Χερν 1, Αρμιτ 3, Λόνγκμαν.



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved