Γκούσιν: «Το Μόναχο ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Νιώθω μια μικρή αδικία για τους Έλληνες αθλητές»
Intime.gr

Γκούσιν: «Το Μόναχο ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Νιώθω μια μικρή αδικία για τους Έλληνες αθλητές»

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις που «συνάντησε» στο Μόναχο στάθηκε η Τατιάνα Γκούσιν που αισθάνεται αδικία για τους Έλληνες συναθλητές της που προπονούνται υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά και στο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Η έμπειρη άλτρια του ύψους, πηγαίνει …κόντρα στα προγνωστικά και παρά τα διαχρονικά προβλήματα τραυματισμών, καταφέρνει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικεί συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. Κάτι ανάλογο πέτυχε και τη φετινή χρονιά, παρότι ξεκίνησε με έναν μέτριο χειμώνα. Η Τατιάνα Γκούσιν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν με 1,90 μ. πετυχαίνοντας ρεκόρ σεζόν, πέρασε το ίδιο ύψος στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, όπου έχασε για μία θέση την πρόκριση στον τελικό, ενώ ήταν παρούσα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου.

Η 28χρονη άλτρια ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της για το 2023 με στόχο να είναι παρούσα στα κορυφαία γεγονότα της χρονιάς. Η προπόνηση της περιλαμβάνει και αποκατάσταση, αφού μέσα από αυτή θα περιορίσει τις ενοχλήσεις στο γόνατο.

Η ίδια μιλώντας στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ υπογράμμισε:

«Κάνω πολλές ασκήσεις συντήρησης και φυσιοθεραπείες, προκειμένου να αντιμετωπίσω το χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο. Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου εδώ και αρκετό καιρό με περισσότερη όρεξη και πίστη στον εαυτό μου. Θα μπω στους αγώνες του χειμώνα με στόχο να διεκδικήσω τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης».

Εν συνεχεία η Γκούσιν μίλησε για τους αγώνες που έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή και συμπλήρωσε:

«Ήδη έχω κλείσει συμμετοχή σε δύο αγώνες στην Ευρώπης στις 21 και 25 Ιανουαρίου σε Λουξεμβούργο και Γερμανία, ενώ στην πορεία της σεζόν θα επιδιώξω τη συμμετοχή μου σε περισσότερες διοργανώσεις».

Σχετικά με την καθημερινότητά της, όπου προσπαθεί να προσαρμόσει ένα απαιτητικό πρόγραμμα προπόνησης και παράλληλα να δουλεύει, εξήγησε:

«Το πρωί κάνω θεραπεία και προπόνηση και στη μία πηγαίνω για δουλειά. Σχεδόν κάθε βράδυ κάνω τη δεύτερη θεραπεία της ημέρας, προκειμένου να διατηρώ το πόδι μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου το καλοκαίρι κατάφερε να κάνει πολύ καλή σεζόν, αφού ήταν δεύτερη στους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν με άλμα στα 1,90 μ., ενώ ήταν ένατη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου σε έναν τελικό όπου μπήκε χωρίς δοκιμαστικά άλματα, λόγω των έντονων ενοχλήσεων στο γόνατο.

Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπειρία που έζησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου:

«Το Μόναχο ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Βλέποντας εκεί τις φοβερές εγκαταστάσεις νιώθω μια μικρή αδικία για τους Έλληνες αθλητές. Καλούμαστε να συναγωνιστούμε αθλητές και αθλήτριες που έχουν στη διάθεση τους φοβερές εγκαταστάσεις για προπόνηση και αυτό είναι κάτι που με θυμώνει».

«Κλείνοντας» η Τατιάνα Γκούσιν έχει θέσει τους στόχους της για το μέλλον, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024:  

«Σίγουρα βλέπω τον εαυτό μου μέχρι τους Ολυμπιακούς. Για τη συνέχεια δεν μπορώ να απαντήσω. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα και κυρίως από τα θέματα των τραυματισμών μου».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved