Πινγκ πονγκ: Οι αντίπαλοι του Μουχθή και της Μπουρνιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α.Με.Α.

Πινγκ πονγκ: Οι αντίπαλοι του Μουχθή και της Μπουρνιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α.Με.Α.

Η πιο υψηλού κύρους διοργάνωση στο παγκόσμιο καλεντάρι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στους αθλητές με αναπηρίες άρχισε την Κυριακή 06/11 στη Γρανάδα της Ισπανίας.

Είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο επανέρχεται ύστερα από 4 χρόνια με την Ελλάδα να ζει την περήφανη και πρωτόγνωρη στιγμή της διπλής αγωνιστικής παρουσίας. Το World Para Table Tennis Championships διεξάγεται στο διάστημα 06-12/11 και τη χώρα μας εκπροσωπούν ο Γιώργος Μουχθής και η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά. Στην πρώτη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αμφότεροι θ’ αγωνιστούν στο απλό, ο 28άχρονος πρωταθλητής στην κλάση των ορθίων και η 16άχρονη πρωταθλήτρια στην κλάση 1 των ατόμων σε αμαξίδιο. Είναι στην πόλη της Ανδαλουσίας από την Παρασκευή 04/11, εκεί θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους και θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους την Τετάρτη 09/11. Χτες το βράδυ έμαθαν τους αντιπάλους τους, ο Μουχθής στο νοκ άουτ ταμπλό και η Μπουρνιά στον όμιλο. Στην αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) βρίσκονται για την τεχνική καθοδήγηση η Ελευθερία Νταουντάκη και ο Μίλαν Ιγκνάτοβιτς.

Στην κλάση 6 των ανδρών οι συμμετοχές είναι 18 και υπάρχουν κατευθείαν νοκ άουτ αγώνες και όχι γκρουπ. Το ταμπλό είναι των «32», στον 1ο γύρο θα γίνουν μόνο δύο ματς και ο Μουχθής προχωρά bye στους «16». Εκεί θ’ αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη τον Βρετανό Μάρτιν Πέρι. Αν πάρει τη νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά θα συναντήσει είτε τον Χιλιανό Κρίστιαν Ντετόνι είτε τον Ισπανό Αλβάρο Βαλέρα, ο οποίος είναι στη βάση του ταμπλό ως 2ο φαβορί.

Στην κλάση 1 των γυναικών αγωνίζονται 6 αθλήτριες κι έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ. Η Μπουρνιά βρίσκεται στο 1ο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Πολωνή Ντορότα Μπούκλαβ (επικεφαλής) και τη Νοτιοαφρικανή Μαριάμ Αλμιρίσλ. Τις αντιμετωπίζει διαδοχικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η Μπούκλαβ με την Αλμιρίσλ αναμετρώνται την Τρίτη 08/11 στην έναρξη του γκρουπ. Οι δύο πρώτες θέσεις θα δώσουν πρόκριση στο τελικό στάδιο.

Το πρόγραμμα στους αγώνες των αθλητών μας σε ώρες Ελλάδας (μία ώρα μπροστά από την Ισπανία):

Τετάρτη 09/11:

Στις 12:30 Μπουρνιά - Μπούκλαβ    Τραπέζι 2

Στις 15:30 Μουχθής – Πέρι             δεν ορίστηκε ακόμα τραπέζι

Πέμπτη 10/11:

Στις 13:15 Μπουρνιά - Αλμιρίσλ       Τραπέζι 4

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενείται στο Palacio Municipal de Deportes de Granada. Με αριθμητικό όριο στις κατηγορίες συγκεντρώνει συνολικά 82 standing αθλητές και 70 wheelchair αθλητές από 51 χώρες. Περιλαμβάνει 39 events και δεν μετέχουν μόνο άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και η κλάση 11, δηλαδή άτομα με νοητική υστέρηση.

Τα αγωνίσματα και οι κλάσεις, όπως αναφέρονται στο προσπέκτους της ITTF,  έχουν ως εξής:

Men’s singles (classes 1 to 11)

Women’s singles (classes 1 to 11)

Men’s doubles (classes MD4, MD8, MD14, MD18, MD22)

Women’s doubles (classes WD5, WD10, WD14, WD20, WD22)

Mixed doubles (classes XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22)

* Η Ισπανία διοργανώνει πρώτη φορά Παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές με αναπηρίες στα 22 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

* Η αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 είχε ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού. Η αμέσως προηγούμενη είχε γίνει το 2018 στο Λάτσκο της Σλοβενίας.

* Οκτώ τραπέζια θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες. Η παγκόσμια ομοσπονδία (ITTF) έχει αναφέρει ότι θα υπάρχει καθημερινά live streaming απ’ όλα τα τραπέζια μέσα από το κανάλι της στο youtube (https://www.youtube.com/watch?v=H1fb3KE2Ges). Η ενότητα της διοργάνωσης στην ιστοσελίδα της ITTF είναι https://bit.ly/3fFlt2g.

* Η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος θα παρέχει live ενημέρωση για τα αποτελέσματα στο λινκ Andalucia 2022 World Para Table Tennis Championships - Results



Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: “Καθάρισε” το Περιστέρι και “σφράγισε” την πρωτιά με το μυαλό στη Μακάμπι
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved