Ξιφασκία: Πλούσια δράση το Σαββατοκύριακο

Ξιφασκία: Πλούσια δράση το Σαββατοκύριακο

Ξίφος μονομαχίας στη Φλώρινα, ξίφος ασκήσεως στο ΟΑΚΑ, σπάθη στην Κωνσταντινούπολη.

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου επιστρέφουμε στην εγχώρια αγωνιστική δράση με τα κύπελλα ξίφους μονομαχίας στη Φλώρινα και ξίφους ασκήσεως στο ΟΑΚΑ, ενώ 3 νεάνιδες και 1 έφηβος θα αγωνιστούν σε ευρωπαϊκό κύπελλο σπάθης στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΥΠΕΛΛΟ «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2022» - ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο ΟΞΙΦ διοργανώνει υπό την αιγίδα της ΕΟΞ τα κύπελλα ξίφους μονομαχίας σε 3 ηλικιακές κατηγορίες: U17, U13 και U10. Οι αγώνες για την κατηγορία U17 θα διεξαχθούν σε δύο χώρους, στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Φλώρινας (μέχρι τους προημιτελικούς) και στην αρένα του ΟΞΙΦ (τελικοί). Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

Σάββατο 05/11

Κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων-νεανίδων (U17)
Θα είναι το 2ο από τα 3 κύπελλα εφήβων-νεανίδων της σεζόν μετά από το 1Ο που έλαβε χώρα στις 17/9. Ο Κώστας Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και η Βασιλική Μπίζα (ΑΟΦΙΨ Ίριδα) που ήταν οι κυπελλούχοι του 1ου κυπέλλου θα δώσουν το παρών στη Φλώρινα, ενώ στο σύνολο θα αγωνιστούν 63 έφηβοι και 54 νεάνιδες.

Κυριακή 06/11

Κύπελλο ξίφους μονομαχίας παμπαίδων-παγκορασίδων (U13)
Αγώνες κατηγορίας ανάπτυξης (U10)
Στο κύπελλο της κατηγορία U13 θα συμμετάσχουν 70 παμπαίδες και 55 παγκορασίδες, ενώ στους αγώνες της κατηγορία ανάπτυξης (U10) θα συμμετάσχουν 44 αγόρια και 32 κορίτσια με στόχο να διασκεδάσουν και να αγαπήσουν την ξιφασκία και γενικότερα την άθληση.

ΑΓΩΝΕΣ «ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» – ΟΑΚΑ

Οι αγώνες στο ξίφος ασκήσεως διοργανώνονται από τον ΑΟΞ Αιγάλεω υπό την αιγίδα της ΕΟΞ και αφορούν στις ηλικιακές κατηγορίες, U20, U13 και U10. Διευκρινίζουμε ότι η τοποθεσία διεξαγωγής θα είναι τελικά η αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ όπως έχει ενημερώσει έγκαιρα ο σύλλογος και η ομοσπονδία. Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα αποτελέσματα παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων εδώ.

Σάββατο 05/11

Κύπελλο ξίφους ασκήσεως παμπαίδων-παγκορασίδων (U13)
Αγώνες κατηγορίας ανάπτυξης (U10)
Τα πρώτα κύπελλα που θα δοθούν θα είναι αυτά της κατηγορίας U13 με 53 παμπαίδες και 46 παγκορασίδες να τα διεκδικούν. Παράλληλα θα αγωνιστούν στο ΟΑΚΑ 40 μικροί αθλητές και 18 μικρές αθλήτριες της κατηγορίας ανάπτυξης (U10) που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο ξίφους ασκήσεως.

Κυριακή 06/11

Κύπελλο ξίφους ασκήσεως νέων ανδρών-γυναικών (U20)
Ο Αρτέμης Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) αλλά και η Αριάδνη Νάσκαρη (ΟΞΙ Γλυφάδας) ήταν οι νικητές του 1ου κυπέλλου της χρονιάς (2/10) και θα δώσουν το παρών και σε αυτή τη διοργάνωση για να διεκδικήσουν το 2/2. Συνολικά θα αγωνιστούν 49 νέοι και 49 νέες.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΤΟΥΡΚΙΑ)

Τετραμελή συμμετοχή θα έχει η Ελλάδα στη διοργάνωση με το Γιώργο Φραδέλλο (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), την Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων), την Αλεξάνδρα Παπαπετροπούλου (Ε Κωστέα-Γείτονα) και την Καλλιόπη Χατζάκου (Ε Κωστέα Γείτονα). Και οι τέσσερις θα αγωνιστούν στο ατομικό παιχνίδι ενώ οι τρεις νεάνιδες θα σχηματίσουν ομάδα και για το ομαδικό. Το Σάββατο 5/11 θα διεξαχθεί το ατομικό των εφήβων και το ομαδικό των νεανίδων ενώ την Κυριακή 6/11 θα διεξαχθεί το ατομικό των νεανίδων. Συνοδός προπονητής θα είναι ο Γιάννης Νοταράς (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων). Να σημειωθεί ότι οι αθλητές-ριες θα συμμετάσχουν στους αγώνες με δική τους κάλυψη εξόδων.

Επίσης, ο διεθνής Έλληνας διαιτητής Ανδρέας Δουβής έχει κληθεί από τη FIE για να διαιτητεύσει στο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης νέων ανδρών-γυναικών (U20) στο Almaty του Καζακστάν στις 5-6/11, στο οποίο όμως δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή.



Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved