Champions League Πόλο: ΝΟ Βουλιαγμένης και Πανιώνιος διεκδικούν τη πρόκριση στην φάση των Ομίλων
Intime.gr

Champions League Πόλο: ΝΟ Βουλιαγμένης και Πανιώνιος διεκδικούν τη πρόκριση στην φάση των Ομίλων

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί σχεδόν σε ετήσια βάση στο Champions League στο πόλο, ωστόσο από την περίοδο 2014-15, που καθιερώθηκε το σύστημα διεξαγωγής, καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει «περάσει» ποτέ στη φάση των ομίλων, κάτι που θέλουν να αλλάξουν φέτος ο ΝΟΒ και ο Πανιώνιος.

Τόσο η ομάδα της Βουλιαγμένης όσο και αυτή της Νέας Σμύρνης αγωνίζονται στον Γ΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, και διεκδικούν αμφότερες τις πιθανότητες που τους αναλογούν για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ο ΝΟΒ θα τα δώσει όλα απέναντι στη γαλλική Νουαζί-Λε-Σεκ, που είναι ισχυρή αλλά όχι φόβητρο, ενώ οι «κυανέρυθροι» θα κυνηγήσουν μία μεγάλη υπέρβαση απέναντι στην ουγγρική Όρβοσι. Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες δίνουν εκτός έδρας τα πρώτα παιχνίδια, το Σάββατο 29/10, και θα φιλοξενήσουν τις ρεβάνς της 5ης Νοεμβρίου.

Παρότι συμμετέχει κάθε χρόνο στο Champions League, η Βουλιαγμένη δεν έχει καταφέρει (με το τρέχον format πάντα) να περάσει τον «σκόπελο» των προκριματικών. Δύο φορές (2018-19 και 2019-20) έφτασε ως τα πλέι-οφ και άλλη μία (2020-21) στον τελικό του προκριματικού γύρου, που είχε γίνει σε μορφή «φούσκας» λόγω της πανδημίας, όμως τα ουγγρικά εμπόδια που συνάντησε μπροστά της (την πρώτη φορά η Φερεντσβάρος, τις άλλες δύο η Ορβοσι) αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα. Φέτος, η κλήρωση αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια στην ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς.

Η αναμέτρηση στα ανατολικά προάστια του Παρισιού θα γίνει το Σάββατο (29/10) στις 7μ.μ., με διαιτητές τους πολύ έμπειρους Ξαβιέρ Μπουτς από την Ισπανία και Μάταν Σβαρτς από το Ισραήλ. Σημειώνεται ότι ο νικητής του ζευγαριού θα ενταχθεί στον Α΄ όμιλο του Champions League, όπου έχει κληρωθεί ο Ολυμπιακός.

Παράλληλα για τον Πανιώνιο, η πρόκριση στα πλέι-οφ, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ στο καθοριστικό παιχνίδι του προηγούμενου γύρου, συνιστά ήδη σημαντική επιτυχία. Στη Νέα Σμύρνη το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν και τον βαθμό δυσκολίας των αναμετρήσεων με την Όρβοσι, αλλά δεν παύουν να ονειρεύονται ακόμη μία υπέρβαση. Η φιναλίστ του ουγγρικού πρωταθλήματος, με σταθερή παρουσία στους ομίλους του Champions League τα τελευταία χρόνια, είναι το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά οι «κυανέρυθροι» θα επιδιώξουν να πάρουν στο πρώτο ματς ένα αποτέλεσμα, που θα τους δώσει δικαίωμα στην ελπίδα ενόψει της ρεβάνς στη Νέα Σύρνη

Το παιχνίδι στη Βουδαπέστη θα αρχίσει στις 8 μ.μ. του Σαββάτου (29/10), με διαιτητές τον Γάλλο Σεμπαστιάν Ντερβιέ και τον Γερμανό Φρανκ Ομε. Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού θα ενταχθεί στον Β΄ όμιλο της διοργάνωσης.

Σε περίπτωση αποκλεισμού, οι δύο ελληνικές ομάδες θα συνεχίσουν στο Euro Cup, μπαίνοντας στη φάση των «16».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των α΄ αγώνων του Γ΄ προκριματικού γύρου του Champions League:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/10

Όρβοσι (Ουγγαρία)-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Νουαζί-Λε-Σεκ (Γαλλία)-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Βάσας (Ουγγαρία)-Μπρέσια (Ιταλία)

Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)-Οραντέα (Ρουμανία)

Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου.

Οι όμιλοι στη συνέχεια διαμορφώνονται ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ: Προ Ρέκο (Ιταλία), Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), Ανόβερο (Γερμανία), Ραντνίτσκι (Σερβία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Γιάντραν Σπλιτ (Κροατία)/Οραντέα (Ρουμανία), Νουαζί-Λε-Σεκ (Γαλλία)/ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ: Νόβι Μπέογκραντ (Σερβία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Μαρσέιγ (Γαλλία), Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Σαμπαντέλ (Ισπανία), Σπαντάου (Γερμανία), Όρβοσι (Ουγγαρία)/ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Βάσας (Ουγγαρία)/Μπρέσια (Ιταλία)



Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Μίλαν: Τελικές επαφές με Λοπετέγι για αντί-Πιόλι
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved