Pre League Γυναικών: Αμφίρροπο το νέο πρωτάθλημα - Οι 13 προπονητές μιλούν για τους στόχους τους
volleyball.gr

Pre League Γυναικών: Αμφίρροπο το νέο πρωτάθλημα - Οι 13 προπονητές μιλούν για τους στόχους τους

Αφιέρωμα, το σύστημα και το πλήρες πρόγραμμα της Pre League Γυναικών 2022-23

Ξεκινά το Σάββατο 22/10 το δεύτερο τη τάξει γυναικείο πρωτάθλημα βόλεϊ, η Pre League Γυναικών που διανύει την 6η σεζόν, και σύμφωνα με τους 13 προπονητές αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως συναρπαστικό. Το Onsports σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Ο ΖΑΟΝ πέρσι πήρε το πρώτο «εισιτήριο» της ανόδου και το Αιγάλεω το ακολούθησε, επικρατώντας με 3-2 από 0-2 του Απόλλωνα Καλαμάτας στον τρίτο και τελευταίο αγώνα των play off ανόδου στην Volley League Γυναικών.

Έτσι και φέτος οι ομάδες ξεκινούν από τον ίδιο παρονομαστή με τη σεζόν να μοιάζει με «γρίφο» για δυνατούς λύτες. Το πιο σημαντικό στοιχείο της Pre League Γυναικών 2022-23 είναι πως φέτος μετά από μια διετία όπου λόγω της πανδημίας, όπου οι ομάδες είχαν χωριστεί σε δύο ομίλους, επανέρχεται η κανονικότητα καθώς και οι 13 ομάδες θα είναι σε έναν όμιλο και μετά το φινάλε της κανονικής περιόδου θα ακολουθήσουν τα play off και τα play out.

Η γνώμη των 13 πάγκων της Pre League Γυναικών 2022-23

Σε ένα πράγμα φαίνεται πως συμφωνούν οι προπονητές των 13 ομάδων που θα μπουν στην «αρένα», και αυτό είναι πως το φετινό πρωτάθλημα θα είναι το πιο αμφίρροπο που έχει διεξαχθεί ποτέ.

Οι 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου αναμένεται να έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και αρκετές έχουν εντάξει στο δυναμικό τους μία ή και δύο ξένες δίνοντας μια διαφορετική νότα στο φετινό μαραθώνιο.

Ο προπονητής του ΓΣ Πανιωνίου, Κυριάκος Καμπερίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, υπογράμμισε:

«Μετά από δύο χρόνια επέστρεψα στην Ελλάδα για να βοηθήσω σ' αυτή την προσπάθεια του Πανιωνίου για την άνοδο. Η φετινή Pre League είναι ένα πολύ δύσκολο κι  ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με πολλούς διεκδικητές. Θεωρώ ότι 6-7 ομάδες είναι στα χαρτιά τα φαβορί αλλά υπάρχουν και κάποιες άλλες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Εύχομαι να έχουμε υγεία για να πετύχουμε του στόχους μας».

Ο τεχνικός του ΟΦΑ Απολλώνιου, Νίκος Μπουτσουρής τόνισε:

«Προβλέπεται ένα πολύ ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα. Έχουν δημιουργηθεί ομάδες με πολύ ισχυρά ρόστερ, ενώ η παρουσία αρκετών ξένων αθλητριών ανεβάζει το επίπεδο και το βαθμό δυσκολίας και θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το φετινό πρωτάθλημα ως μια μικρή Volley League. Από καταβολής της κατηγορίας η φετινή είναι με το καλύτερο επίπεδο.

Σίγουρα όμως οι ομάδες σήμερα ξεκινούν με μία συγκεκριμένη δυναμική αλλά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Ο Απολλώνιος είναι μια νεοφώτιστη, αλλά ταυτόχρονα και φιλόδοξη ομάδα. Ξεκινάμε με αμιγώς ελληνικό ρόστερ, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε από τις καλές ομάδες της κατηγορίας κι από κει και μετά βλέποντας τα βήματα μας μέσα στο πρωτάθλημα θα μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι όσον αφορά τους στόχους μας».

Ο προπονητής των Ακαδημιών Πρωταθλητών Πεύκων, Γιάννης Χαριτωνίδης, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, εξήγησε:

«Θα είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου πολλές ομάδες έχουν στόχο την άνοδο όπως κι η δική μας. Είμαστε μια καινούργια ομάδα κι  έχουμε ως στόχο να παίζουμε από παιχνίδι σε παιχνίδι καλύτερα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν κρυβόμαστε ότι θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία, αλλά ξαναλέω θα είναι ένα πολύ σκληρό πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Υπάρχει ένα γκρουπ 5-6 ομάδων με υψηλές βλέψεις, αλλά κι οι υπόλοιπες θα είναι πολύ επικίνδυνες. Εύχομαι υγεία σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς και ο κόσμος να έρθει στα γήπεδα για να παρακολουθήσει όμορφους αγώνες».

Ο τεχνικός του ΑΟΝ Αμαζόνων, Βασίλης Πανδής σχολίασε:

«Το πρωτάθλημα φέτος πρόκειται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Η έλευση πολλών και  καλών Ελληνίδων αλλά και ξένων παιχτριών νομίζω πως θα το κάνει ποιοτικότερο. Αυτό είναι ένα πολύ καλό στοιχείο, θα φέρει κόσμο στα γήπεδα και θα συμβάλει στην άνοδο του επιπέδου της Pre League και κατ’ επέκταση ολοκλήρου  του γυναικείου βόλεϊ. Έχω ξεχωρίσει εφτά ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο, αριθμός μεγάλος που από μόνος του επιβεβαιώνει τα παραπάνω λεγόμενα. Μεγάλη μάχη  προβλέπεται  να γίνει και στην ουρά  για την παραμονή. Ως προς την δική μας ομάδα το καλοκαίρι με τον πρόεδρο κο. Ντιγριντάκη συνεργαστήκαμε πολύ καλά και  το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια δυνατή  ομάδα με παίκτριες εγνωσμένης αξίας. Η προετοιμασία μας κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς. Αυτή τη χρονιά θέλουμε να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στα play off ανόδου. Ωστόσο ο  πιο σημαντικός στόχος και δικός μου προσωπικός  είναι να βάλουμε τις βάσεις για να καθιερωθούμε  μακροπρόθεσμα  στη Volley League για πολλά χρόνια».

Ο προπονητής του ΑΟΦ Πορφύρας, Μανώλης Αποστολογιωργάκης εξήγησε:

«Σίγουρα θα είναι από τα πιο αμφίρροπα και απρόβλεπτα πρωταθλήματα με αρκετές ομάδες να έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις και να έχουν ρόστερ υψηλού επιπέδου.

Ο Πορφύρας έχει ένα νεανικό σύνολο στο οποίο έχουμε εντάξει και κάποιες έμπειρες αθλήτριες κι ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί για να διεκδικήσουμε την επιστροφή μας στην Α1».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμάτας, Μπάμπης Μυτσκίδης σημείωσε:

«Πιστεύω ότι είναι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό καθώς πολλές ομάδες έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις και έχουν δημιουργήσει πολύ αξιόλογα ρόστερ. Έχουν έρθει αθλήτριες από τη Volley League και θα είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Η περσινή χρονιά μας γέμισε προσδοκίες καθώς φτάσαμε ένα βήμα πριν την Α1 και φέτος θέλουμε να είμαστε και πάλι ψηλά. Το πόσο θα το δούμε γιατί όπως είπα είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του ΑΠΣ Αίαντα, Γιάννης Βαγγέλης είπε:

«Αυτό που εύχομαι πρώτα απ' όλα είναι να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν χωρίς προβλήματα και χωρίς τραυματισμούς. Φέτος βλέπω ότι θα είναι ένα πολύ ποιοτικό πρωτάθλημα καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί και κυρίως αυτές του Νότου. Εμείς είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή, αλλά σκοπός είναι να φτιάξουμε μια νέα ομάδα».

Ο προπονητής του ΑΠΣ Ναύαρχου Βότση, Κώστας Ιωαννίδης σχολίασε:

«Το πρωτάθλημα είναι δύο ταχυτήτων. Κάποιες ομάδες όπως ο Απολλώνιος, οι Αμαζόνες, ο Πανιώνιος, ο Πορφύρας και τα Πεύκα είναι αυτές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και θα διεκδικήσουν την άνοδο. Εμείς είμαστε στη 2η ταχύτητα παρόλο που έχουμε την ίδια ομάδα με πέρσι αλλά γενικά έχουν δυναμώσει σημαντικές όλες οι υπόλοιπες. Πρώτη φορά υπάρχουν τόσες πολλές ομάδες που έχουν φιλοδοξία για να ανέβουν και αξίζει ένα μπράβο σε όλους που επενδύουν…»

Ο τεχνικός της ΑΣ Ελπίς, Γιώργος Γεωργιάδης υποστήριξε:

«Είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία και ο στόχος είναι να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες και να το απολαύσουμε. Έχουμε δείξει καλή εικόνα στην προετοιμασία και είμαστε αισιόδοξοι. Έχουν ενισχυθεί πολλές ομάδες, θεωρώ όμως ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά ένα γκρουπ πολλών ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα που θα είναι μια μικρογραφία της μεγάλης κατηγορίας»

Με την σειρά του ο προπονητής των ΑΣ Μακεδόνων, Κώστας Αγγουράς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, εξήγησε:

«θα είναι μία πολύ όμορφη χρονιά γιατί η Pre League διεξάγεται ξανά σε έναν όμιλο, με πολλά ματς και πολλές ιδιαιτερότητες. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες να έχουν υγεία και να μην έχουμε τραυματισμούς γιατί η πανδημία έχει αφήσει πολλά προβλήματα. Εμείς είμαστε ένα νεανικό σύνολο που θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και μετά από χρόνια είναι μάλλον το καλύτερο πρωτάθλημα, θυμίζοντας την παλιά καλή Α2».

Ο τεχνικός του ΑΣΠ Κόρινθος, Μανώλης Πρασάνακης σχολίασε:

«Θα είναι στην πράξη το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα μετά τη Volley League. Το ότι άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής και είμαστε σε ένα όμιλο, το ότι ενισχύθηκαν όλες οι ομάδες το κάνουν τρομερά ανταγωνιστικό.

Η Κόρινθος είναι μια νέα ομάδα, το ταβάνι μας δεν το ξέρουμε ούτε εμείς, αλλά θεωρώ ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα βοηθήσουν να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά κι αν έχουμε υγεία πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Ενώ ο προπονητής του ΦΟ Βριλησσίων, Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος σημείωσε:

«Μετά την περσινή μας παρουσία στα play off της ανόδου, δεν θέλουμε να κοιτάξουμε προς τα κάτω, αλλά να διεκδικήσουνε κάτι καλύτερο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα που έχουμε, αλλά μας περιμένει μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις σεζόν. Είναι πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο και τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν έχει ξαναγίνει στη Pre League».

«Κλείνοντας» ο προπονητής της ΧΑΝΘ, Σωκράτης Τζιουμάκας τόνισε με νόημα:

«Το πρωτάθλημα θα είναι από τα πιο δύσκολα που έχουν γίνει. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί με Ελληνίδες και ξένες και έχουμε πολύ καλά ρόστερ. Εμείς στη ΧΑΝΘ κάναμε ένα... ελεγχόμενα καλό ρόστερ με βασικό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής κι ότι καλύτερο έρθει μετά…. Εύκολο δεν θα είναι τίποτα φέτος και θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις».

Το πλήρες πρόγραμμα της Pre League Γυναικών 2022-23

1η Αγωνιστική (22/10/2022) 14η Αγωνιστική (21/1/2023)

ΦΟ Βριλησσίων -    ΑΣ Ελπίς   

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - ΧΑΝΘ   

Απόλλων Καλαμάτας - ΑΣΠ Κόρινθος   

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΑΠΣ Αίας   

ΑΣ Μακεδόνες - ΓΣ Πανιώνιος   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΟΦΑ Απολλώνιος   

ΑΟΝ Αμαζόνες - ΡΕΠΟ   

2η Αγωνιστική (29/10/2022) 15η Αγωνιστική (28/1/2023)

ΑΟΝ Αμαζόνες - ΦΟ Βριλησσίων   

ΑΣ Ελπίς - ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων   

ΧΑΝΘ - Απόλλων Καλαμάτας   

ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση   

ΑΠΣ Αίας - ΑΣ Μακεδόνες   

ΓΣ Πανιώνιος - ΑΟΦ Πορφύρας   

ΡΕΠΟ - ΟΦΑ Απολλώνιος   

3η Αγωνιστική (2/11/2022) 16η Αγωνιστική (4/2/2023)

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - ΑΟΝ Αμαζόνες   

Απόλλων Καλαμάτας - ΑΣ Ελπίς   

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΧΑΝΘ   

ΑΣ Μακεδόνες - ΑΣΠ Κόρινθος   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΠΣ Αίας   

ΟΦΑ Απολλώνιος - ΓΣ Πανιώνιος   

ΦΟ Βριλησσίων - ΡΕΠΟ   

4η Αγωνιστική (5/11/2022) 17η Αγωνιστική (11/2/2023)

ΑΟΝ Αμαζόνες - Απόλλων Καλαμάτας   

ΦΟ Βριλησσίων -    ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων   

ΑΣ Ελπίς - ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση   

ΧΑΝΘ - ΑΣ Μακεδόνες   

ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΟΦ Πορφύρας   

ΑΠΣ Αίας - ΟΦΑ Απολλώνιος   

ΡΕΠΟ - ΓΣ Πανιώνιος   

5η Αγωνιστική (12/11/2022) 18η Αγωνιστική (18/2/2023)

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΑΟΝ Αμαζόνες   

Απόλλων Καλαμάτας - ΦΟ Βριλησσίων   

ΑΣ Μακεδόνες - ΑΣ Ελπίς   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΧΑΝΘ   

ΟΦΑ Απολλώνιος - ΑΣΠ Κόρινθος   

ΓΣ Πανιώνιος - ΑΠΣ Αίας   

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - ΡΕΠΟ   

6η Αγωνιστική (19/11/2022) 19η Αγωνιστική (25/2/2023)

   

ΑΟΝ Αμαζόνες - ΑΣ Μακεδόνες   

ΦΟ Βριλησσίων -    ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση   

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - Απόλλων Καλαμάτας   

ΑΣ Ελπίς - ΑΟΦ Πορφύρας   

ΧΑΝΘ - ΟΦΑ Απολλώνιος   

ΑΣΠ Κόρινθος - ΓΣ Πανιώνιος   

ΡΕΠΟ - ΑΠΣ Αίας   

7η Αγωνιστική (26/11/2022) 20η Αγωνιστική (4/3/2023)

   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟΝ Αμαζόνες   

ΑΣ Μακεδόνες - ΦΟ Βριλησσίων   

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων   

ΟΦΑ Απολλώνιος - ΑΣ Ελπίς   

ΓΣ Πανιώνιος - ΧΑΝΘ   

ΑΠΣ Αίας - ΑΣΠ Κόρινθος   

Απόλλων Καλαμάτας - ΡΕΠΟ   

8η Αγωνιστική (3/12/2022) 21η Αγωνιστική (11/3/2023)

ΑΟΝ Αμαζόνες - ΟΦΑ Απολλώνιος   

ΦΟ Βριλησσίων -    ΑΟΦ Πορφύρας   

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - ΑΣ Μακεδόνες   

Απόλλων Καλαμάτας - ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση   

ΑΣ Ελπίς - ΓΣ Πανιώνιος   

ΧΑΝΘ - ΑΠΣ Αίας   

ΡΕΠΟ - ΑΣΠ Κόρινθος   

9η Αγωνιστική (10/12/2022) 22η Αγωνιστική (18/3/2023)

ΓΣ Πανιώνιος - ΑΟΝ Αμαζόνες   

ΟΦΑ Απολλώνιος - ΦΟ Βριλησσίων   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων   

ΑΣ Μακεδόνες - Απόλλων Καλαμάτας   

ΑΠΣ Αίας - ΑΣ Ελπίς   

ΑΣΠ Κόρινθος - ΧΑΝΘ   

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΡΕΠΟ   

10η Αγωνιστική (17/12/2022) 23η Αγωνιστική (25/3/2023)

ΑΟΝ Αμαζόνες - ΑΠΣ Αίας   

ΦΟ Βριλησσίων -    ΓΣ Πανιώνιος   

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - ΟΦΑ Απολλώνιος   

Απόλλων Καλαμάτας - ΑΟΦ Πορφύρας   

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΑΣ Μακεδόνες   

ΑΣ Ελπίς - ΑΣΠ Κόρινθος   

ΡΕΠΟ - ΧΑΝΘ   

11η Αγωνιστική (21/12/2022) 24η Αγωνιστική (1/4/2023)

ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΟΝ Αμαζόνες   

ΑΠΣ Αίας - ΦΟ Βριλησσίων   

ΓΣ Πανιώνιος - ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων   

ΟΦΑ Απολλώνιος - Απόλλων Καλαμάτας   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση   

ΧΑΝΘ - ΑΣ Ελπίς   

ΑΣ Μακεδόνες - ΡΕΠΟ   

12η Αγωνιστική (7/1/2023) 25η Αγωνιστική (8/4/2023)

ΑΟΝ Αμαζόνες - ΧΑΝΘ   

ΦΟ Βριλησσίων -    ΑΣΠ Κόρινθος   

ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων - ΑΠΣ Αίας   

Απόλλων Καλαμάτας - ΓΣ Πανιώνιος   

ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση - ΟΦΑ Απολλώνιος   

ΑΣ Μακεδόνες - ΑΟΦ Πορφύρας   

ΡΕΠΟ - ΑΣ Ελπίς   

13η Αγωνιστική (14/1/2023) 26η Αγωνιστική (22/4/2023)

   

ΑΣ Ελπίς - ΑΟΝ Αμαζόνες   

ΧΑΝΘ - ΦΟ Βριλησσίων   

ΑΣΠ Κόρινθος - ΑΣ Πρωτ/τές Πεύκων   

ΑΠΣ Αίας - Απόλλων Καλαμάτας   

ΓΣ Πανιώνιος - ΑΠΣ Ναυάρχου Βότση   

ΟΦΑ Απολλώνιος - ΑΣ Μακεδόνες   

ΑΟΦ Πορφύρας - ΡΕΠΟ  

Αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής

Α. ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα αγωνισθούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων με βαθμολογία και σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα βγει μετά από κλήρωση.

Μετά τους αγώνες αυτούς και σύμφωνα με την βαθμολογία (άρθρο 16o) οι ομάδες κατατάσσονται:

Από το PL-1 έως PL-13

Β. ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις PL-2 έως PL-5 θα αγωνισθούν σε Play Off με το πιο κάτω σύστημα μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

1.PL(2) v PL(5)

2.PL(3) v PL(4)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες για τις θέσεις 2 – 3: Ν(1) v Ν(2)

Οι δύο νικητές των αγώνων των Play Off 2-5, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την 2η και την 3η θέση του πρωταθλήματος, μέχρι να συμπληρώσουν δύο (2) νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης.

Αγώνες Play Off για τις θέσεις 4-5 του πρωταθλήματος δεν θα διεξαχθούν και οι ομάδες που ηττήθηκαν στους πρώτους αγώνες Play Off 2-5 θα καταλάβουν την 4η και την 5η θέση της Τελικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στην

Τελική Βαθμολογική Κατάταξη της Α’ Φάσης.

Οι ομάδες που θα έχουν καταλάβει τις θέσεις PL-9 έως PL-12 θα αγωνισθούν σε Play Out με το πιο κάτω σύστημα:

Οι ομάδες (θέσεις PL-9 έως και PL-12 της Α’ Φάσης) θα αγωνιστούν μεταξύ τους μέχρι να συμπληρωθούν δύο νίκες (μη συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της Α’ Φάσης), ως εξής:

PL-9 v PL-12 (α)

PL-10 v PL-11 (β)

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων εναλλάξ αρχής γενομένης από την έδρα της ομάδας με τη μεγαλύτερη βαθμολογία.

Για τον καθορισμό της έδρας του πρώτου αγώνα, για οποιαδήποτε θέση, θα λαμβάνεται υπόψη η Τελική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α Φάσης.

Οι νικητές των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος.

Οι ηττημένοι των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 11 και 12 της Τελικής Βαθμολογικής Κατάταξης σύμφωνα με τη σειρά που τερμάτισαν μεταξύ τους στον Τελικό Βαθμολογικό Πίνακα στην Α’ Φάση του πρωταθλήματος και υποβιβάζονται στην Α2 Γυναικών.

Άνοδος στην Α1 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Στην Α1 Εθνική κατηγορία θα αγωνίζονται από την νέα αγωνιστική περίοδο 2023-2024:

1.Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης

2.Η ομάδα που θα καταλάβει την 2η θέση στην Τελική Κατάταξη του πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος

Υποβιβασμός στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

1.Η ομάδα που θα καταλάβει την 13 η θέση στην Τελική Βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης

2.Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 11 η και την 12 η θέση στην Τελική κατάταξη πρωταθλήματος μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Out στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος

Στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών οι ομάδες αυτές θα τοποθετηθούν στην Ζώνη (Α ή Β) που γεωγραφικά ανήκουν.

Άνοδος από την Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών

Στην Pre League Γυναικών θα ανέλθουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η θέση μετά τη διεξαγωγή των αγώνων Play Off σε κάθε μία από τις δύο ζώνες της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών 2022-2023

Την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στην Pre League Γυναικών θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως δεκατρείς (13) ομάδες.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved