Volley League: Μέτρησαν τις δυνάμεις τους Φοίνικας και Ολυμπιακός, «διπλό» για τους «ερυθρόλευκους»
Φοίνικας Σύρου

Volley League: Μέτρησαν τις δυνάμεις τους Φοίνικας και Ολυμπιακός, «διπλό» για τους «ερυθρόλευκους»

Ένα δυνατό φιλικό αντάξιο των δύο ομάδων, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 6/10 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 3-1 (17-25, 25-17, 23-25, 22-25) κόντρα στον Φοίνικα Σύρου Onex.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι κέρδισε 12 άσους και κυριάρχησε και στο μπλοκ με 11 έναντι 8 του Φοίνικα, σε ένα ματς που αγωνίστηκε με βασικό λίμπερο τον Ανέστη Δαλακούρα. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν εύκολα το πρώτο σετ (17-25), έπειτα όμως οι «Πειρατές» με κορυφαίους τους Μιχάλοβιτς και Φρομ ισοφάρισαν σε 1-1 σετ κατακτώντας το δεύτερο σετ με το ίδιο σκορ.

Η αντίδραση ήρθε από τον Ολυμπιακό που έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Στερν που κέρδισε 22 πόντους, κατέκτησε τα επόμενα δύο σετ και «καθάρισε» τη νίκη με στο 3-1. Σήμερα, Παρασκευή (7/10) στις 6:15μ.μ., η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι θα δώσει και δεύτερο φιλικό στη Σύρο, με τον τοπικό Φοίνικα.

Ο προπονητής των Συριανών, Δημήτρης Καζάζης σημείωσε σχετικά με το πρώτο δυνατό φιλικό των δύο ομάδων:

«Το σημερινό και το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Δείχνουν πράγματα και για τη δική μας την ομάδα αλλά μαθαίνουμε και για τον Ολυμπιακό. Η δυναμική του είναι ξεκάθαρη και πάρα πολύ μεγάλη. Σαν τεστ είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, παρότι παίξαμε με έναν αντίπαλο πραγματικά πολύ δυνατό. Από κει και πέρα είδαμε κάποιες αδυναμίες μας, κάποια πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε και αυτό θα κάνουμε. Ελπίζω και αύριο να γίνει ένα αντίστοιχο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είναι σε καλύτερο στάδιο προετοιμασίας, με πολλά φιλικά παιχνίδια και με παίκτες, όπως ο διαγώνιος, που πριν λίγο καιρό έπαιζε στο Παγκόσμιο, οπότε είναι σε φουλ φόρμα και το είδαμε και σήμερα. Νομίζω όμως ότι κι εμείς δείξαμε τη δυναμική μας. Είμαστε σίγουρα πιο κάτω, αλλά με δουλειά θα πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο».

Ενώ ο ακραίους του Φοίνικα, Κρίστιαν Φρομ πρόσθεσε:

«Είμαι χαρούμενος που αντιδράσαμε μετά το πρώτο σετ. Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα σήμερα ήταν η υποδοχή, όσο προχωρούσε το παιχνίδι όμως βελτιώναμε στοιχεία του παιχνιδιού μας όπως το σερβίς, ενώ δείξαμε και τη δυναμική που έχουμε ως ομάδα. Είμαι περίεργος και ανυπόμονος να δω πόσο θα βελτιωθούμε στο αυριανό παιχνίδι. Αν πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και συνεχίσουμε να δουλεύουμε ώστε να “βρούμε” ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο -γιατί δεν γνωρίζουμε καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου- τότε η ομάδα μας θα πάει πολύ μπροστά».

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Τζουλιάνι, υπογράμμισε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που παίξαμε ένα τόσο δυνατό φιλικό παιχνίδι, μια τέτοια δυνατή προπόνηση, καθώς ξέρουμε πως ο Φοίνικας είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, κυρίως είμαι ικανοποιημένος από την προσέγγιση των αθλητών μου απέναντι σε ένα τόσο δυνατό παιχνίδι. Αγωνιστικά, είμαι ευχαριστημένος από την κόντρα μπάλα, η ομάδα μας έδειξε πως είναι σε θέση να παίξει καλό βόλεϊ. Θα παίξουμε και ένα δεύτερο φιλικό με τον Φοίνικα, θα έχω την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω και τα υπόλοιπα παιδιά, ο στόχος μας είναι να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες μας. Περιμένω όμως και το ίδιο αποτέλεσμα και από τους παίκτες, που στο πρώτο ματς ήταν στον πάγκο».

Ενώ ο Ανέστης Δαλακούρας ανέφερε από την πλευρά του:

«Αυτά τα φιλικά είναι πολύ δυνατά και τα περιμένουμε να δούμε την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μας. Δείξαμε και καλά και κακά στοιχεία, κάτι λογικό για αυτή την περίοδο. Αυτά τα σκαμπανεβάσματα πρέπει να τα εξαλείψουμε. Αυτό θα γίνει με τις προπονήσεις. Δείξαμε καλά στοιχεία και αυτά πρέπει να διατηρήσουμε. Χαίρομαι να βοηθάω την ομάδα, ελπίζω τα παιδιά να γυρίσουν γρήγορα κοντά μας καθώς μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο».

Τα σετ: 17-25, 25-17, 23-25, 22-25

*Οι πόντοι του Α.Ο.Φοίνικα ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ προήλθαν από: 6 άσους, 41 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 32 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από: 12 άσους, 11 μπλοκ, 43 επιθέσεις, 26 λάθη αντιπάλων.

Α.Ο.ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Δημήτρης Καζάζης): Μιχάλοβιτς 18 (14/37επ., 3 μπλοκ, 1 άσος), Παπαλεξίου 2 (2/2 επ.), Ιερεθουέλο 7 (2/3επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Κλίνκενμπεργκ 4 (3/14επ., 1 άσος, 43% υπ., 29% άρ.), Τζούριτς 8 (1/8επ., 3 μπλοκ), Φρομ 14 (11/23επ., 3 άσοι, 47%υπ., 17%αρ.) / Κωνσταντινίδης (λ. – 67%υπ., 50%άρ.), Χαραλαμπίδης 2 (2/3επ.), Γαλιώτος, Μάντζιος, Σωνάκης, Ρουμελιωτάκης, Μανωλάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλμπέρτο Τζουλιάνι): Παγένκ 11 (7/14 επ., 1 άσος, 3 μπλοκ), Στερν 22 (14/28 επ., 5 άσοι, 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 12 (8/22 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 44% υπ.-44% άριστες), Τράβιτσα 5 (1/2 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ), Λινάρδος 5 (4/5 επ., 1 άσος), Ιντάλγκο 12 (10/22 επ., 2 άσοι, 41%υπ.-23% άριστες) / Δαλακούρας (λ., 37% υπ.-26% άριστες), Χανδρινός 1 (1/1 επ.), Ζουπάνι, Παπαγγελόπουλος



Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved