Η τελευταία παράσταση του Φέντερερ – Έπεσε η αυλαία μέσα σε συγκίνηση και αποθέωση (video)
Twitter / LaverCup

Η τελευταία παράσταση του Φέντερερ – Έπεσε η αυλαία μέσα σε συγκίνηση και αποθέωση (video)

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποχαιρέτισε τα κορτ μετά από 24 χρόνια, στο Laver Cup.

Το είχε προαναγγείλει πριν από μέρες, αλλά αυτό δεν το έκανε πιο εύκολο για κανέναν. Ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε την τελευταία του παράσταση στην O2 Arena, αγωνιζόμενος στο διπλό με συμπαίκτη τον Ράφα Ναδάλ, στο Laver Cup και στη συνέχεια είπε το οριστικό αντίο στο τένις.

Στα 41 του, ο Ελβετός μύθος του τένις κατάφερε να γράψει μια αδιανόητη ιστορία και να δώσει μια μοναδική αίγλη στο άθλημα, κατακτώντας 20 Grand Slam και συνολικά 103 τίτλους.

Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν με τον Ράφα Ναδάλ, τον μεγάλο αντίπαλό του, αυτή τη φορά ως συμπαίκτη στο διπλό. Το τέλος του αγώνα βρήκε νικητές τους Φράνσις Τιαφό και Τζακ Σοκ με 2-1 σετ, αλλά τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον τεράστιο Φέντερερ, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Όλο το γήπεδο τον αποθέωσε με ένα συγκλονιστικό standing ovation, ενώ οι υπόλοιποι τενίστες τον αγκάλιασαν, καθώς οι περισσότεροι χάρη σε αυτόν ασχολήθηκαν με το τένις.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν μοναδικές και αντάξιες ενός θρύλου του τένις.

«Είναι το τέλος που ήθελα»

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα και με το κοινό στην O2 Arena να μην σταματά να τον αποθεώνει, ο Φέντερερ σημείωσε: «Ήταν μια θαυμάσια μέρα, είμαι χαρούμενος, δεν είμαι στεναχωρημένος. Το απόλαυσα το να αγωνιστώ ακόμη μια φορά, το διασκέδασα όντας εδώ με τα παιδιά. Αισθανόμουν κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι πως είμαι κοντά στο να τραυματιστώ κάπου αλλά όλα πήγαν καλά. Το να παίζω με τον Ράφα στην ίδια ομάδα και να έχω όλους αυτούς τους Θρύλους του σπορ δίπλα μου και στις κερκίδες ήταν εντυπωσιακό».

Για το γεγονός πως το τελευταίο του παιχνίδι ήταν δίπλα στον Ράφα Ναδάλ: «Είναι απίστευτο, ήταν υπέροχο. Δεν ήθελα να αισθανθώ μόνος εκεί έξω. Ένιωσα ότι ήμουν μέλος μια ομάδας. Στα ατομικά αθλήματα αυτό δεν το αισθάνεσαι. Ήμουν μαζί με παιδιά που έχουμε δουλέψει τόσα χρόνια. Είναι το τέλος στο οποίο ήλπιζα, το τέλος που ήθελα. Σας ευχαριστώ».

Για τη συνολική του καριέρα στο τένις: «Δεν προβλεπόταν μια τέτοια πορεία, ξεκίνησα παίζοντας με τους φίλους μου και κατέληξα εδώ σήμερα. Ήταν υπέροχα, διασκέδασα τόσο πολύ, τόσοι άνθρωποι με στήριξαν από τις κερκίδες και σας ευχαριστώ».

Η στιγμή που ο Ελβετός λύγισε ήταν όταν μίλησε για την οικογένειά του: «Θα ήθελα να αποφύγω αυτό το κομμάτι. Γιατί θα αναφερθώ σε πολύ κοντινούς μου ανθρώπους. Περάσαμε πολύ ωραία αυτά τα χρόνια. Όλοι είναι εδώ, η σύζυγος μου, τα κορίτσια, τα αγόρια μου. Θα μπορούσε να μου έχει ζητήσει να σταματήσω εδώ και πολύ καιρό, αντίθετα με προέτρεπε να συνεχίσω. Πάντα έβρισκα διασκεδαστικό να κατηγορώ τη μητέρα μου για τα πάντα, ευχαριστώ τους γονείς μου για όσα έκαναν για μένα. Είναι μια απίστευτη βραδιά σας ευχαριστώ όλους».



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved