Επέστρεψαν τα «χάλκινα» παιδιά της Εθνικής πόλο: «Έχουμε το υλικό και για το χρυσό»! (photos+vid)
Intime.gr

Επέστρεψαν τα «χάλκινα» παιδιά της Εθνικής πόλο: «Έχουμε το υλικό και για το χρυσό»! (photos+vid)

Με πλατιά χαμόγελα και τα χάλκινα μετάλλια κρεμασμένα στο στήθος τους επέστρεψαν οι Έλληνες διεθνείς της Εθνικής ομάδας Πόλο Ανδρών, τη Δευτέρα το μεσημέρι από την Βουδαπέστη, έχοντας ήδη θέσει έναν νέο στόχο: να κατακτήσουν ένα χρυσό μετάλλιο!

Έχοντας μια γλυκόπικρη γεύση -καθώς άπαντες γνώριζαν πως μπορούσαν να ανέβουν σε ακόμη ψηλότερο σκαλί του βάθρου- τα μέλη της ελληνικής αποστολής πόζαραν κρατώντας τα χάλκινα μετάλλια, ελληνικές σημαίες, δέχτηκαν αγκαλιές από τα αγαπημένα τους πρόσωπα και ευχαρίστησαν τον κόσμο, επίσημους και μη που πήγαν να τους υποδεχτούν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μπορεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης να ανήκει στο παρελθόν όμως ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος και τα παλικάρια του του θεωρούν πως μπορούν να στοχεύσουν ακόμη πιο ψηλά στις επόμενες προκλήσεις, αρχής γενομένης από το Πανευρωπαϊκό τον Αύγουστο.

Εκ μέρους της Πολιτείας την αποστολή υποδέχτηκε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς και από την ΚΟΕ η Ταμίας του ΔΣ Ελευθερία Σαραντίδου και ο διευθυντής Γιώργος Χριστοφοράτος. Ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης ήρθε μαζί με την αποστολή, ως αρχηγός της, ενώ επέστρεψε μαζί της και το μέλος του ΔΣ Βασίλης Σκουντής. Ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος είχε αφιχθεί το πρωί με άλλη πτήση.

Στην αποστολή μετείχαν οι αθλητές: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Γιάννης Φουντούλης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος. Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο τεχνικός αναλυτής Χρήστος Κοδέλλας και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και υπεύθυνος της ανδρικής υδατοσφαίρισης Γιώργος Αφρουδάκης (αρχηγός αποστολής).

Ο «αρχιτέκτονας» του οικοδομήματος της «γαλανόλευκης» Θοδωρής Βλάχος τόνισε με νόημα:

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι μέσα σε λίγους μήνες πήραμε ένα ακόμη μετάλλιο. Το απολαμβάνουμε αλλά θα συνεχίσουμε τη δουλειά. Έχουμε τη διοργάνωση στο Σπλιτ και θέλουμε σε ενάμιση μήνα να κατακτήσουμε και εκεί κάτι. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία, τον πρόεδρο κ. Γιαννόπουλο και τον υπεύθυνο του πόλο, κ. Αφρουδάκη, γιατί είχαμε ό,τι ζητήσαμε. Είχαμε πολλές αλλαγές στην ομάδα και τα παιδιά που μπήκαν έδειξαν την ποιότητά τους».

Από την πλευρά του ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης σημείωσε:

«Έχουμε το υλικό ώστε να φέρουμε κι άλλες διακρίσεις τα επόμενα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι και μόνο ότι έχουμε μια μικρή πικρία που δεν περάσαμε στον τελικό, δείχνει τι πιστεύουμε γι’ αυτή την ομάδα. Κάποιες στιγμές ολιγωρίας και πάντα το παρασκήνιο που υπάρχει με την Ιταλία, μας άφησαν εκτός τελικού. Θέλαμε αυτό που έγινε στο Τόκιο να ήταν μόνο η αρχή και θέλουμε έχουμε σταθερότητα φτάνοντας κάποια στιγμή μέχρι το χρυσό. Θέλουμε μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 να έχουμε βρεθεί εκεί που ονειρευόμαστε».

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος με την σειρά του ανέφερε:

«Είναι ωραίο να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα. Έπρεπε να παλέψουμε για τα παιδιά που έμειναν πίσω. Παίξαμε με ψυχή και δίκαια φοράμε αυτό το μετάλλιο. Μακάρι σε κάθε διοργάνωση να είμαστε στην τετράδα, αλλά κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Στόχος πάντα είναι το μετάλλιο.

Επιπρόσθετα ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς είπε:

«Δεν σταματάμε εδώ. Θέλω να το βαρεθεί ο κόσμος αυτό. Να έρχεται πιο συχνά στο αεροδρόμιο. Στόχος μας είναι σύντομα και το χρυσό, αλλά μέσα από δουλειά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Ο «άτυχος» Μάνος Ζερδεβάς υπογράμμισε:

«Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος έκανε παιχνίδι καριέρας και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Το λέω πως τον έπιασε η μέση του γιατί μας κουβάλησε στις πλάτες του. Είχαμε πει ότι ο ένας θα δίνει ώθηση στον άλλο».

Ενώ ο έτερος πορτιέρο, Παναγιώτης Τζωρτζάτος κατέληξε λέγοντας:

«Ένιωθα καλά, με βοήθησε και η ομάδα, αλλά ο Μάνος βοήθησε πολύ. Με εκείνον βγήκαμε πρώτοι στον όμιλο. Η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη».



Super League, Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την «τράβηξε» μαζί του
Super League, Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την «τράβηξε» μαζί του
Super League: Καταδικαστική ήττα και υποβιβασμός για Κηφισιά - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
Super League: Καταδικαστική ήττα και υποβιβασμός για Κηφισιά - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
Αρπάχτηκαν Σαλάχ-Κλοπ στη νέα γκέλα της Λίβερπουλ
Αρπάχτηκαν Σαλάχ-Κλοπ στη νέα γκέλα της Λίβερπουλ
Super League 2: Τριάρα στην ΑΕΚ Β’ η ΑΕΛ - Πήρε βαθμό στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β’
Super League 2: Τριάρα στην ΑΕΚ Β’ η ΑΕΛ - Πήρε βαθμό στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β’
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved