Τσιρλίντινγκ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η κόρη του Γκάλη, που δάκρυσε κατά την απονομή
Ελληνική Ομοσπονδία

Τσιρλίντινγκ: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η κόρη του Γκάλη, που δάκρυσε κατά την απονομή

Στιγμές συγκίνησης, μοναδικής χαράς και υπερηφάνειας έζησε ο Νίκος Γκάλης.

Ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού αθλητισμού βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, το γήπεδο που φέρει το όνομά του, όπου και ευτύχησε να δει την κόρη του να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Στέλλα Γκάλη συμμετείχε στην εθνική ομάδα Τσιρλίντινγκ και το πρόγραμμα τζαζ που παρουσίασαν κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Γκάλης δεν έκρυψε την χαρά του και με δάκρυα στα μάτια ανέβηκε πάνω στο τραπέζι των επισήμων, «σήκωσε» την ελληνική σημαία στα χέρια του και πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο της κόρης του, ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο! Στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με όλη την ομάδα.

Ο σύλλογος, Ελληνικό Αστέρι, από την Θεσσαλονίκη κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο στην γαλανόλευκη ιστορία του αθλήματος στην κατηγορία Senior Team Jazz.

Ο υπεύθυνος του συλλόγου Ελληνικό Αστέρι, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης μετά την κατάκτηση του χρυσού κυπέλλου δήλωσε: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο! Οι προσπάθειες των αθλητριών, αθλητών και των προπονητών απέδωσε καρπούς. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες μας καθώς επιστρέφουμε στην Θεσσαλονίκη με 4 Κύπελλα στις αποσκευές μας.» και συμπλήρωσε: «Οι ελληνικές ομάδες απ όλους τους συλλόγους που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εκπροσώπησαν επάξια τη χώρα μας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες».

Η Ελλάδα με 20 ομάδες να λαμβάνουν μέρος συγκέντρωσε συνολικά 6 κύπελλα (1 χρυσό, 2 ασημένια και 3 χάλκινα).

Συνολικά περισσότεροι από 2.500 αθλητές, αθλήτριες και προπονητές από 21 χώρες, βρέθηκαν στο Κλειστό «Νίκος Γκάλης» της Αθήνας και μάγεψαν το κοινό τόσο στην κερκίδα, όσο και παγκοσμίως καθώς οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από το Ολυμπιακό Κανάλι.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην ιταλική ομάδα που εντυπωσίασε στην κατηγορία Special Olympics, παρουσιάζοντας πρόγραμμα ακροβατικού Cheerleading και χειροκροτήθηκαν απ’ όλους τους αθλητές και το κοινό κατά τη εκτέλεση του προγράμματος αλλά και την βράβευσή τους.

Στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων βρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, ο θρύλος του Ελληνικού και Παγκόσμιου μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, ο πρώην προπονητής και καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου και πλήθος επωνύμων.

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading, Μιχάλη Φουντεδάκη συνεχάρη για την πετυχημένη διοργάνωση και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Jeff Webb και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Aljaz Britvic.

Επόμενη μεγάλη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα, είναι το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Κύπελλο της FISU, στις 4-6 Νοεμβρίου 2022, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι ελληνικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading

1η θέση Senior Team Jazz Ελληνικό Αστέρι

2η θέση Senior Doubles Cheer Hip Hop Βενέτη-Κουβελετσου (Ευαθλοι Τρικάλων)

2η θέση Senior Doubles Pom Καραμυτηλιού-Συμεωνίδου (Ελληνικό Αστέρι)

3η θέση Junior Doubles Cheer Hip hop Αποστολιδου-Παυλίδου (Ελληνικό Αστέρι)

3η θέση Junior Cheerleading All Girls ΣΗΓΑ Γύμναθλος

3η θέση Junior Team Jazz Ελληνικό Αστέρι

4η θέση Senior Team Hip Hop Αμαζόνες

4η θέση Junior Doubles Cheer Pom Χυτήρη-Κουλούρη

4η θέση Junior Team All Girls Ελληνικό Αστέρι

4η θέση Junior Team Cheer Hip Hop Ελληνικές Σταγόνες

5η θέση Junior Team Jazz ΑΓΟΠ Μυρτάλη

5η θέση Senior Team All Girls L5 Ελληνικό Αστέρι



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved