Πινγκ Πονγκ: Το τρίτο πρωτάθλημα Πολωνίας πανηγύρισε ο Γκιώνης με την Μπογκόρια
ΕΦΟΕΠΑ

Πινγκ Πονγκ: Το τρίτο πρωτάθλημα Πολωνίας πανηγύρισε ο Γκιώνης με την Μπογκόρια

Η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη ξαναπήρε τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Πολωνίας.

Στον τελικό της Κυριακής 05/06, που έγινε στην έδρα της, μπορεί να μην είχε στη σύνθεσή της τον τραυματία Έλληνα άσο, όμως κατέβαλλε την Μπιντγκόζ με 3-1 και πανηγύρισε ξανά τον τίτλο μετά από το 2019. Ο Γκιώνης ήταν παρών στη Hala Sportowa στο Γκρότζισκ, τόνωσε ψυχολογικά τους συμπαίκτες του και στο τέλος χαμογέλασε πλατιά για την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή ήταν η τρίτη χρονιά, που πήρε την πολωνική λίγκα με την Μπογκόρια ύστερα από το 2017 και το 2019, πρόπερσι το πρωτάθλημα σταμάτησε λόγω της πανδημίας covid-19, ενώ πέρσι η ομάδα ήταν ξανά στον τελικό, αλλά είχε ηττηθεί με 3-1 από τη Ντζιάλντοβο. Επίσης, ο αποψινός είναι ο 6ος διασυλλογικός τίτλος πρωταθλήματος στο εξωτερικό για τον κορυφαίο πρεσβευτή της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καθώς έχουν καταγραφεί δύο στη Γερμανία με την Μπορούσια Ντίσελντορφ (2015, 2016) κι ένας στην Τσεχία με την Οστράβα (2018).

Η Μπογκόρια έδωσε τον τελικό σε δικό της έδαφος, παράλληλα είδε την Μπιντγκόζ, που είχε τερματίσει 1η στην κανονική διάρκεια, να παρατάσσεται χωρίς τον Κορεάτη Κανγκ Ντονγκ Σου κι αυτό της έδινε προβάδισμα στα προγνωστικά, παρά την απουσία του Γκιώνη. Παρότι η Μπιντγκόζ προηγήθηκε στο σκορ η Μπογκόρια αντέδρασε πετυχημένα και πήρε τα επόμενα ματς χάνοντας μόνο ένα σετ. Ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ, ο νεαρός Κινέζος Σουν Σιγιού και ο Πολωνός Μάρεκ Μπαντόφσκι σημείωσαν από μία νίκη, ενώ στο ρόστερ είναι και ο Μίλος Ρεντμίνσκι.

Έγινε δυνατή αναμέτρηση μπροστά σε εκατοντάδες φιλάθλους με τους ουσιαστικά γηπεδούχους να έχουν τον τελευταίο λόγο στις πιο κρίσιμες στιγμές. Όμορφο ήταν και το τελετουργικό για την απονομή επάθλων στις δύο ομάδες με τον Γκιώνη να φορά κανονικά τη φόρμα της ομάδας και όχι την ειδική μπότα για την προστασία του αχίλλειου τένοντα.

Ο τελικός μεταδόθηκε φυσικά στο διαδίκτυο μέσα από το κανάλι της λίγκας στο youtube (https://www.youtube.com/c/LOTTOSuperliga), υπήρχαν μασκότ και τσιρλίντερς, ενώ οι διοργανωτές κλήρωσαν πολυτελές αυτοκίνητο για το κοινό. «Είμαστε οι πρωταθλητές Πολωνίας για το 2022. Ευχαριστούμε τους αθλητές μας για τον ωραίο αγώνα, τους φιλάθλους για τα συναισθήματα και την ατμόσφαιρα και όλους όσοι έκαναν αυτόν τον τελικό να τον θυμόμαστε για πολύ καιρό», έγραψε η Μπογκόρια στη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσίευσε αρκετές πανηγυρικές φωτογραφίες. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γκιώνης έχει ανανεώσει από καιρό τη συνεργασία του με την Μπογκόρια και για την περίοδο 2022-2023.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Μπογκόρια-Μπιντγκόζ 3-1:

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Αρτούρ Γκρέλα 0-3 (8-11, 7-11, 8-11)

Σουν Σιγιού-Βιάτσεσλαβ Μπούροφ 3-1 (8-11, 11-8, 11-8, 11-7)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Βλάντισλαβ Ούρσου 3-0 (11-5, 13-11, 11-9)

Μπαντόφσκι-Μπούροφ 2-0 (11-5, 16-14)

* Από την κατηγορία αθλητών έως 17 ετών αρχίζει τη Δευτέρα 06/06 την προσπάθειά του στο Youth Contender της Τσεχίας ο Αλέξανδρος Μαδέσης. Ο αθλητής της ΑΕΚ κληρώθηκε στο 18ο γκρουπ και θα συναντήσει τον Άγγλο Μπένζαμιν Πιγκότ (επικεφαλής) και τον Κινέζο Χουάνγκ Γιουζένγκ. Στην κατηγορία Under 19 βρέθηκε στο 8ο γκρουπ και την Τρίτη 07/06 θα διεκδικήσει την πρόκριση στο ταμπλό απέναντι στον Ελβετό Μάουρο Σάρερ (επικεφαλής) και τον Τσόι Τσουν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ. Και στο Χάβιροφ έχει στο πλευρό του τον προπονητή της ΑΕΚ και πατέρα του, Κώστα Μαδέση.



Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγχαρητήρια στο Περιστέρι
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
Ρεκόρ εισιτηρίων στη φετινή Euroleague - Οι θέσεις Παναθηναϊκού AKTOR και Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved