Απόλλων Σμύρνης-Δεληγιάννης: «Ζήτησα από τα παιδιά την ψυχή τους και μου έδωσαν και την καρδιά τους»

Απόλλων Σμύρνης-Δεληγιάννης: «Ζήτησα από τα παιδιά την ψυχή τους και μου έδωσαν και την καρδιά τους»

Ο Απόλλων Σμύρνης τερμάτισε στην 4η θέση της Α1 Πόλο Ανδρών εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο Europe Cup με τον Νίκο Δεληγιάννη να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς στην επίσημη σελίδα της ομάδας.

Η «αμφίβεια ελαφρά ταξιαρχία» γνώρισε την ήττα στα πέναλτι από τον Πανιώνιο, με 20-19 (14-14 η κανονική περίοδος) στο κατάμεστο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης από φιλάθλους και των δύο ομάδων, στον συναρπαστικό 3ο και τελευταίο μικρό Τελικό της Α1 Υδατοσφαίρισης των Ανδρών.

Οι «κυανόλευκοι» τερμάτισαν στην 4η θέση του Πρωταθλήματος και εξασφάλισαν για 4η σερί χρονιά την έξοδο στην Ευρώπη και στο Europe Cup.

Το πρόσημο για την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη είναι άκρως θετικό κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες παρακολουθώντας την πορεία του Απόλλωνα, που ήταν η μοναδική ομάδα που νίκησε στην Ελλάδα τον Ολυμπιακό την φετινή σεζόν.

Ας μην ξεχνάμε πως η «αμφίβεια ελαφρά ταξιαρχία» πέτυχε την πρώτη ιστορική πρόκριση στα προκριματικά του Champions League, «πετώντας» εκτός τη Πρωταθλήτρια Ρωσίας Σίντεζ Καζάν ενώ πέτυχε ακόμη δύο νίκες στον 2ο γύρο, η μία επί της περυσινής Πρωταθλήτριας Κροατίας Μλάντοστ, και έχασε την πρόκριση στον 3ο γύρο στην τριπλή ισοβαθμία με την προαναφερόμενη και τον Ερυθρό Αστέρα και με τρόπο… σκανδαλώδη (νίκη της Μλάντοστ με πέναλτι στο γκολ, επειδή στα τελευταία 30’’ μπήκε στο νερό παίκτης του Ερυθρού Αστέρα, που είχε και την κατοχή, που είχε αποβληθεί με τρεις ποινές)!

Με βασικό κορμό νεαρών παικτών τους οποίους, μιλώντας στην κάμερα της επίσημης ιστοσελίδας του τμήματος www.apollonwaterpolo.gr, αποθεώνει ο Νίκος Δεληγιάννης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκου Δεληγιάννη:

«Ολοκληρώσαμε μια χρονιά κατά τη γνώμη μου σχεδόν ονειρεμένη. Όταν ξεκινούσαμε πέρυσι τον Αύγουστο αλλάζοντας την ομάδα σχεδόν κατά 80% σίγουρα δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τα αποτελέσματα που είχαμε τόσο γρήγορα και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Ο Απόλλωνας μεγαλώνει και γι’ αυτό στις νίκες μας δεν κοιτάμε μόνο τη δική μας την ομάδα, αλλά και ποιον έχουμε απέναντι. Καταφέραμε και πετάξαμε πολύ γρήγορα έξω την πρωταθλήτρια Ρωσίας (σ.σ. Σίντεζ Καζάν) από το Champions League, κερδίσαμε την πρωταθλήτρια Κροατίας αμέσως μετά (σ.σ. Μλάντοστ Ζάγκρεμπ) και έπρεπε να γίνουν… πράματα και θάματα μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Πρωταθλήτριας Κροατίας για να μείνουμε απ’ έξω από την 3η φάση. Συνεχίσαμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα, είχαμε μια σταθερότητα αξιοσημείωτη, μια πρόοδο ζηλευτή. Φτάσαμε στα πλέι οφ να πάμε στον Ολυμπιακό που πήρε το πρωτάθλημα με… σκούπα, καταφέραμε να τον πάμε σε 3ο ματς, πετυχαίνοντας έτσι να είμαστε η μοναδική ελληνική ομάδα που κέρδισε τον Πρωταθλητή και αυτό για εμάς στον Απόλλωνα, που μεγαλώνει παραπάνω, είναι πολύ σπουδαίο.

Σίγουρα περιμέναμε κάτι παραπάνω ως αποτέλεσμα, αλλά νομίζω τα παιδιά έχουν υπερβάλει εαυτούς, έχουν κάνει απίστευτη προσπάθεια, τους είπα στα αποδυτήρια ότι θέλω να τους ευχαριστήσω που τους ζήτησα να μου δώσουν τη ψυχή τους και μου έδωσαν και την καρδιά τους μαζί και αυτό θα μας συντροφεύει στα επόμενα χρόνια για να θυμόμαστε τη φοβερή χρονιά που κάναμε. Σίγουρα θέλουμε να πάμε παραπάνω, σίγουρα δεν μας αρκεί που είμαστε εδώ, θα δουλέψουμε σιγά σιγά και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Όσο για το αν ο χαρακτηρισμός «ονειρεμένη χρονιά» είναι αυτός που μένει στο φινάλε, είπε:

«Στο τέλος μας μένει μια πίκρα γιατί θέλαμε να πάμε παραπάνω, αλλά αν μας έλεγε κανείς στην αρχή της σεζόν όταν αλλάξαμε τόσο πολύ την ομάδα και πήραμε πιο άπειρους παίκτες… – Μην ξεχνάμε ότι οι μεταγραφές που κάναμε ήταν από την τελευταία ομάδα της Ελλάδας, την 10η ομάδα της Ελλάδας, από την προτελευταία της Γαλλίας, από τις υποδομές του Ολυμπιακού, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα τέτοιο σύνολο και να το πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Νομίζω ότι όλα τα εύσημα ανήκουν στα παιδιά, τους παίκτες, υπερέβαλαν εαυτούς, έκαναν κατάθεση ψυχής όλη τη χρονιά και στα ματς και στις προπονήσεις, έχουν μεγάλα όνειρα και νομίζω ότι τους αξίζει κάτι παραπάνω. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ».

Νίκος Δεληγιάννης: «Ζήτησα από τους παίκτες την ψυχή τους και μου έδωσαν και την καρδιά τους»



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved