Roland Garros: Με ψυχή και τρομερή ανατροπή γλίτωσε το κάζο ο Τσιτσιπάς - Κολάρ το επόμενο εμπόδιο
Intime

Roland Garros: Με ψυχή και τρομερή ανατροπή γλίτωσε το κάζο ο Τσιτσιπάς - Κολάρ το επόμενο εμπόδιο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στον Ιταλό Λορέντσο Μουζέτι (Νο66) στην πρεμιέρα του Roland Garros, αλλά με καρδιά… φιναλίστ έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο με 3-2 σετ (5-7, 4-6, 6-2, 6-3, 6-2).

Θύμα της μεγαλύτερης έκπληξης στον πρώτο γύρο του Roland Garros παραλίγο να πέσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο περσινός φιναλίστ της διοργάνωσης τα βρήκε σκούρα απέναντι στον ενθουσιώδη 20χρονο Λορεντσο Μουζέτι και βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Έλληνας τενίστας έδειξε γιατί έφτασε πέρυσι μέχρι το τέλος και μάλιστα άγγιξε τη νίκη στον τελικό με τον Τζόκοβιτς όταν προηγήθηκε 2-0. Βρήκε ηρεμία και σημαντικά πρώτα σερβίς για να χτίσει αυτοπεποίθηση και άρχισε να πιέζει ολοένα και περισσότερο τον νεαρό αντίπαλό του.

Έτσι κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του αποτέλεσμα και να πάρει τη νίκη με 3-2. Μαζί και την πρόκριση στον 2ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ζντένεκ Κολάρ (Νο134), ο οποίος απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον Γάλλο Πουίγ με 3-1 σετ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε νευρικά, κάνοντας αρκετά λάθη στο πρώτο σερβίς, δίνοντας την ευκαιρία στον Μουζέτι να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βγάλει κάποια εντυπωσιακά χτυπήματα. Ωστόσο, ο Έλληνας έφτασε πρώτος σε break στο 4ο game και κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς του προηγήθηκε με 4-1. Είχε μάλιστα και διπλό break point για το 5-1, αλλά ο Ιταλός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, έκανε δύο break στα επόμενα τρία service game του Έλληνα και κρατώντας το σερβίς του κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-5!

Όπως τελείωσε το πρώτο σετ ξεκίνησε το δεύτερο, με τον Λορέντσο Μουζέτι να είναι εντυπωσιακός και με τη ψυχολογία στα ύψη. Με τον Τσιτσιπά να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, να βγάζει εκνευρισμό και έλλειψη αυτοπεποίθησης στα χτυπήματά του, ο 20χρονος Ιταλός με ενθουσιασμό και πάθος έκανε το 4-0 με δύο breaks και έβαλε τις βάσεις για να προηγηθεί 2-0. Ωστόσο, ένας εντυπωσιακός πόντος του Έλληνα στο 6o game και το break που ακολούθησε, άλλαξε τα δεδομένα. Ο Μουζέτι πήρε το σετ με 6-4, αλλά πιο δύσκολα από το αναμενόμενο, με τον Τσιτσιπά να έχει βρει πλέον τα πατήματά του.

Κάτι που φάνηκε στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης και προηγήθηκε με 3-0 και 4-1. Ο Μουζέτι άρχισε να χάνει σε αυτοπεποίθηση και ο Τσιτσιπάς έφτασε εύκολα στο 2-1. Και το ίδιο εύκολα έκανε και το 2-2 ο Τσιτσιπάς έχοντας πλέον πάρει το πάνω χέρι στον αγώνα. Προηγήθηκε πάλι με 3-0 με γρήγορο break και παρότι ο Ιταλός απάντησε και μείωσε 3-2, ο Στέφανος με νέο break πήρε προβάδισμα με 5-2 για να κλείσει το σετ με 6-3.

Πλέον, το 5ο σετ ήταν εύκολη υπόθεση και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στη νίκη με 3-2 σετ, παίρνοντας και το τελευταίο με 6-2.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved