Νίκος Ηλιάδης: «Τόπος συνάντησης εμπειριών και συναισθημάτων το Ηράκλειο»

Νίκος Ηλιάδης: «Τόπος συνάντησης εμπειριών και συναισθημάτων το Ηράκλειο»

Τα γιορτινά του φοράει σιγά-σιγά το Ηράκλειο, προκειμένου να φιλοξενήσει, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων (2-5 Ιουνίου).

 

Με διοργανώτρια την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (ΕΟΤ) και συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες, θα λάβουν μέρος στο κορυφαίο ευρωπαϊκό αθλητικό ραντεβού μιας ιδιαίτερης ηλικιακής κατηγορίας, όπως είναι αυτή των βετεράνων.

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή της ΕΟΤ, Νίκο Ηλιάδη, το Ηράκλειο και το κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια «θα αποτελέσει τόπο συνάντησης των εμπειριών, των συναισθημάτων και των ιστοριών» που κουβαλάνε οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες που εδώ και χρόνια (άλλοι λίγα και άλλοι περισσότερα) έχουν αποσυρθεί από τα τατάμι, τουλάχιστον με την ιδιότητα του αθλητή.
«Αυτό το πρωτάθλημα είναι ουσιώδες για το αγωνιστικό καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο. Το πιο σπουδαίο, τολμώ να πω, για την εφετινή χρονιά, με βάση και τον ιδιαίτερα αγωνιστικό χαρακτήρα του. Η ΕΟΤ, με μεγάλη επίγνωση και ευαισθησία, ολοκληρώνει τις προετοιμασίες, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τη συνάντηση όλων αυτών που θα αφιχθούν στο Ηράκλειο. Λατρεύω πραγματικά τη θέληση και το πάθος αυτής της ηλικιακής κατηγορίας και στόχος είναι να αναθερμανθούν στην Κρήτη, φιλίες πολλών ετών ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες από πολλές και διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε καθ` όλα έτοιμοι να τους υποδεχθούμε», δήλωσε ο Νίκος Ηλιάδης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ιταλία, με 15 αθλητές και τέσσερις αθλήτριες, μπήκε στην πρώτη εξάδα των χωρών που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη με πολυάριθμες αποστολές. Τα σκήπτρα διατηρεί το Αζερμπαϊτζάν με 28 αθλητές, ενώ την εξάδα συμπληρώνουν Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο και η Ελλάδα. Η Ουκρανία, τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο (σε συνεννόηση με το Υφυπουργείο Αθλητισμού), έχει δηλώσει ότι θα συμμετέχει με πέντε αθλητές. Συνολικά 26 χώρες έχουν δηλώσεις έως τώρα συμμετοχή, αφού στη σχετική λίστα προστέθηκαν τις τελευταίες ώρες Εσθονία, Ουγγαρία και Ολλανδία.

Τις τρεις πρώτες ημέρες θα γίνουν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα εκκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00 εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ενώ στους υποστηρικτές της διοργάνωσης προστέθηκαν και οι Μινωϊκές Γραμμές, οι οποίες θα φροντίσουν για τη μεταφορά των αθλητών, των αθλητριών και όλων όσων εμπλέκονται με τη διοργάνωση. Με αφοσίωση στην ποιότητα και την αξιοπιστία, οι Μινωϊκές Γραμμές αποτελούν σημείο αναφοράς ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου και υπόδειγμα ποιοτικής πρωτοπορίας με πρωταγωνιστικό ρόλο στις γραμμές που δραστηριοποιούνται προσφέροντας στο επιβατικό κοινό άνεση, πολυτέλεια και ταχύτητα με σύγχρονα οικολογικά cruise ferries, υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε στεριά και θάλασσα.



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved