Monte Carlo Masters - Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το Μονακό έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου» (video)

Monte Carlo Masters - Στέφανος Τσιτσιπάς: «Το Μονακό έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου» (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε πως είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο χωμάτινο τουρνουά του Πριγκιπάτο καθώς στέφθηκε back-to-back πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο. Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά την κατάκτηση του 8ου τίτλου του και 2ου σε τουρνουά Masters.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 2-0 σετ και κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Monte Carlo Masters, πανηγυρίζοντας τον 8ο τίτλο στην καριέρα του (δύο τίτλους σε ATP 1000, πέντε σε ATP 250 και φυσικά τον τίτλο στο ATP Finals).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χαρακτήρισε το συγκεκριμένο τουρνουά ως ένα ξεχωριστό για τον ίδιο, λίγα λεπτά μετά τον τελικό:

«Αλεχάντρο, θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια, καθώς θυμάμαι την πρώτη φορά που έπαιξα σε τελικό πόσο σημαντικό ήταν για μένα, οπότε καταλαβαίνω και νιώθω πώς αισθάνεσαι. Θα ήθελα να δώσω επίσης συγχαρητήρια στην ομάδα σου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Γνωρίζεις καλά ότι το τένις θέλει πολλές θυσίες και σου εύχομαι καλή τύχη στην καριέρα σου».

Αναφερόμενος στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς σχολίασε:

«Ήταν ένα θαυμάσιο event. Κέρδισα πέρυσι και το επανέλαβα κι εφέτος. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη πραγματικά οργάνωση του τουρνουά. Όταν ήμουν έξι ετών ήταν το πρώτο τουρνουά που είδα. Και μετά από πολλά χρόνια κατάφερα να είμαι εδώ. Αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς την συμπαράσταση της ομάδας μου, αλλά και τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Όλα ήταν άψογα στο τουρνουά, δεν ήταν μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Όλοι μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ».

Τέλος την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό παραδέχθηκε και ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα. Ο Ισπανός απέτυχε να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, παρ΄ όλα αυτά αναγνώρισε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε καλύτερα:

«Συγχαρητήρια Στέφανε, ήσουν καλύτερος από εμένα σήμερα. Ελπίζω να παίξουμε πολλές φορές και στο μέλλον. Το άξιζες με το παιχνίδι που έκανες».

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα την απονομή και τον Εθνικό Ύμνο που ακούστηκε στο Μόντε Κάρλο.



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved