Μπακογιάννης: «Γήπεδο έτοιμο το 2026, εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση»

Μπακογιάννης: «Γήπεδο έτοιμο το 2026, εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση»

Παναθηναϊκός: Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό θα ανήκουν στο «τριφύλλι» για πάντα!

Νέες δηλώσεις για το πλάνο της Διπλής Ανάπλασης, έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για το τεράστιο Project, τονίζοντας μάλιστα πως οι εγκαταστάσεις στον Βοτανικό θα ανήκουν για πάντα στον Παναθηναϊκό!

Παράλληλα, στη συνέντευξή του στον Real FM, ξεκαθάρισε πως το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2026, παρότι η ΠΑΕ στην πρόσφατη ανακοίνωσή της μιλούσε ακόμη και για τέλη του 2024.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης:

Για το πως θα είναι τη αρένα: «Στον Βοτανικό θα φτιαχτεί το 2026 το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, που θα αγγίζει τις 40.000 θέσεις. Ένα γήπεδο που θα είναι του Παναθηναϊκού για πάντα».

Για τον λόγο που είναι στον Βοτανικό και όχι στη Λεωφόρο οι νέες εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού: «Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Πάμε να δούμε συγκεκριμένα. Το γήπεδο που θα στεγάσει τον Παναθηναϊκό για δεκαετίες. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΑΟ: ένα κλειστό, μια ανοιχτή πισίνα. Εκεί θα στεγαστούν και άλλα πολλά τμήματα του Ερασιτέχνη. Μια νέα πόλη θα δημιουργηθεί στο Βοτανικό. Στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας δημιουργούμε ένα πνεύμονα πρασίνου».

Για το τι θα δουν οι δημότες της Αθήνας στο Βοτανικό: «Ο Βοτανικός είναι μια περιοχή 1,5- 2 χιλ. από την Αθήνα. Για πολλές δεκαετίες βίωνε την απόρριψη. Με βάση τον σχεδιασμό μας το πράσινο θα αγγίζει το 50%. Από τους δρόμους μέχρι τα φώτα όλα θα είναι υπερσύγχρονα. Με την Διπλή Ανάπλαση ο Βοτανικός θα προσεγγίσει επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ».

Για το χρονοδιάγραμμα: «Το 2024 θέλουμε να έχουμε ολοκληρώσει τις εγκαταστάσεις του ΑΟ. Το 2026 θα έχει ολοκληρωθεί το γήπεδο. Πρώτο βήμα είναι οι συμβάσεις, δεύτερο βήμα να δημοπρατήσουμε το γήπεδο και τρίτο βήμα να εκταμιευθούν τα χρήματα για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ. Φυσικά παράλληλα θα δημοπρατήσουμε και τους χώρους γύρω. Τα συνοδά έργα».

Για το ποιος θα συντονίζει το πρότζεκτ: «Ο Δήμος. Τους πόρους τους έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και κάποια χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ο Δήμος ήρθε ένα πρότζεκτ και το ανέστησε. Είναι λογικό να υπάρχουν αμφιβολίες, όταν ακούς κάτι τόσα χρόνια. Το πρότζεκτ είναι απολύτως δουλεμένο και θωρακισμένο. Πλέον το νερό έχει μπει στο αυλάκι».

Για το αν έχει ανησυχία να στερέψουν οι πηγές χρηματοδότησης: «Είναι απόλυτα διασφαλισμένη η χρηματοδότηση. Έχουμε προβλέψει τα χειρότερα δυνατά σενάρια».

Για τα χρονοδιαγράμματα και αν είναι σίγουρος ότι θα τηρηθούν: «Από αυτό θα κριθούμε και αυτό θέλουμε. Εγώ αυτή τη στιγμή ξέρω ότι το έργο θέλει δουλειά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως δουλεύαμε».

Για το αν αλλάξει η δημαρχία : «Η αλήθεια είναι ότι θα διεκδικήσω ξανά την εμπιστοσύνη των Αθηναίων, καθώς θέλω να ολοκληρώσω τα όσα ξεκίνησα. Θέλω να είμαι στον Βοτανικό ως Δήμαρχος το 2026. Στο πρώτο ματς που θα παίξει ο Παναθηναϊκός. Θέλω να είναι υπό την εποπτεία μου το project για την ομάδα μου»

Για το γεγονός ότι και οπαδοί άλλων ομάδων είναι υπέρ του Βοτανικού: «Εμένα μου έχει κάνει εντύπωση για την αίσθηση του fair play. Όλοι οι οπαδοί των άλλων ομάδων όχι μόνο δεν διαφώνησαν με το Βοτανικό, αλλά το στηρίζουν. Πρέπει λοιπόν να είμαστε αισιόδοξοι».

Για την κατεδάφιση της Λεωφόρου: «Ξεκάθαρα αφού παίξει ο Παναθηναϊκός το πρώτο του ματς στο νέο του γήπεδο, μετά θα ξεκινήσει η κουβέντα για την Λεωφόρο. Κλειδιά στο χέρι και για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ και για την Λεωφόρο, παίζει το πρώτο ματς ο Παναθηναϊκός και μετά μιλάμε για την κατεδάφιση της Λεωφόρου. Αυτό υπάρχει ρητά τόσο στο Π.Δ. όσο και στις συμβάσεις».

Γιατί όχι Λεωφόρος: «Εξαρτάται από τι θέλουμε; Θέλουμε ένα σύγχρονο γήπεδο; Ε αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να χτιστεί στη Λεωφόρο. Μόνο στο Βοτανικό γινόταν».

Για το τι θα δουν οι Αθηναίοι στη Λεωφόρο: «Ένα πάρκο, ένα εντευκτήριο και ένα μουσείο του Παναθηναϊκού και ένα μεγάλο υπόγειο πάρκινγκ».

Για την ιδιοκτησία του Βοτανικού: «Στο Βοτανικό θα ισχύει ότι ίσχυε στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τα ίδια δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που είχε στη Λεωφόρο. Μιλάμε για ένα δημοτικό γήπεδο που το παραχωρεί για 99 χρόνια στον Ερασιτέχνη. Μιλάμε για το σπίτι του Παναθηναϊκού για πάντα».

Για το πόσο καιρό θέλει να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Ανάπλασης: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι εκεί μελέτες».

Για το ποιοι φορείς συνεργάζονται για τη Διπλή Ανάπλαση: «Αν πέτυχε η προσπάθεια είναι επειδή συνεργαζόμαστε. Στον Βοτανικό κάνουν σύμπραξη πολλοί φορείς. Πρώτον η Ελληνική Κυβέρνηση, δεύτερον ο Δήμος, τρίτον ο Ερασιτέχνης, τέταρτον η ΠΑΕ και πέμπτον οι τράπεζες».

Για το αν είναι έτοιμος για πόσες θέσεις εργασίας γεννηθούν στο Βοτανικό: «Η μελέτη που έχουμε κάνει έχει υπολογίσει τα χρήματα. Προϋπολογισμούς που ξεπερνάνε τα 400 εκατ. ευρώ. Πολλές θέσεις εργασίας».

Για το τι αφορά η χρηματοδότηση των 115 εκατ. ευρώ : «Αυτά είναι τα χρήματα που θα χρειαστούν για να κατασκευαστεί η αρένα».

Για το ποια στιγμή δυσκόλεψε το πρότζεκτ: «Είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση 12 χρόνια. Για να πετύχει κανείς χρειάζεται στομάχι. Αυτό το πολύ απλό «θα το κάνουμε». Δεν επέτρεψα ποτέ δεύτερες σκέψεις».

Για το ότι υπάρχει συναίνεση για Βοτανικό στο Δήμο: «Έχουμε ευρεία συναίνεση τόσο στο δημοτικό συμβούλιο τόσο στη Βουλή. Το ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας συναίνεσε είναι πολύ σημαντικό».

Για το αν επηρεάσουν οι εκλογές: «Δεν είμαστε ανήσυχοι γι’ αυτό».

Κλείνοντας είπε: «Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Ραντεβού το 26 στο γήπεδο»Νότια Κορέα: Θέλει τον Καναβάρο για Ομοσπονδιακό
Νότια Κορέα: Θέλει τον Καναβάρο για Ομοσπονδιακό
Έχασε το βραβείο και έγινε viral με την αντίδρασή της η Έμμα Στόουν
Έχασε το βραβείο και έγινε viral με την αντίδρασή της η Έμμα Στόουν
Κώστας Τσιμίκας: Το μήνυμα μετά την κατάκτηση του Carabao Cup – Παίκτες και κόσμος τραγούδησαν μαζί
Κώστας Τσιμίκας: Το μήνυμα μετά την κατάκτηση του Carabao Cup – Παίκτες και κόσμος τραγούδησαν μαζί
Παλαιοχριστιανοί, Άμις και Μενονίτες: Τα κοινά σημεία και οι διαφορές
Παλαιοχριστιανοί, Άμις και Μενονίτες: Τα κοινά σημεία και οι διαφορές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved