ΣΕΓΑΣ: Εγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

ΣΕΓΑΣ: Εγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός της διοίκησης, καθώς και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής.

Η έκθεση πεπραγμένων του Δ.Σ. για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2021 έλαβε 142 θετικές ψήφους (4 όχι, 3 λευκά), ο οικονομικός και ταμειακός απολογισμός εσόδων-εξόδων για το ίδιο διάστημα 152 θετικές ψήφους (1 όχι, 8 λευκά) και η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής 151 ψήφους (1 όχι, 9 λευκά). Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του καταστικού του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του αθλητικού νόμου όποως τροποποιήθηκε και ισχύει, καθώς και τον νέο κανονισμό μεταγραφών.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της διοίκησης κατά τον ένα χρόνο μετά την εκλογή της, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η προβληματική λειτουργία του μητρώου δεν επέτρεψε σε πολλά σωματεία να δώσουν το "παρόν" σήμερα. Το καθοριστικό κριτήριο της παρουσίας των σωματείων στη γενική συνέλευση θα έπρεπε να είναι η αγωνιστική παρουσία των σωματείων. Δε διαφωνούμε με το μητρώο. Όμως δεν δεχόμαστε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Δεσμεύομαι ώστε ο ΣΕΓΑΣ να διευκολύνει όλα τα σωματεία, ώστε να ξεπεράσουν έγκαιρα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Θα απαιτήσουμε παρεμβάσεις ώστε να υπάρχουν διευκολύνσεις των σωματείων. Στόχος μας είναι το 2023 να μετέχουν στη γενική συνέλευση όλα τα σωματεία με αγωνιστική δράση. Για το σκοπό αυτό συντάσσεται σχετικό ψήφισμα. Δεν μπορώ να δεχθώ να συρρικνώνεται το σώμα της γενικής συνέλευσης, αντί να αυξάνεται και να λείπουν σωματεία με 100 χρόνια ιστορία.

«Η ανωμαλία της πανδημίας έφερε πολλές παρενέργειες, μεταξύ άλλων την καθυστέρηση των εκλογών. Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για τον Αύγουστο του 2021 με ό,τι συνεπάγεται σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η μη έγκυρη καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης από την Πολιτεία, που ενώ προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του έτους, καταβλήθηκε μήνες αργότερα, στις 3/6/21. Η νέα διοίκηση ανέλαβε έχοντας να αντιμετωπίσει την οργάνωση και υλοποίηση αγωνιστικού προγράμματος, διεθνών αγώνων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Την οργάνωση και προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς και φυσικά την οικονομική ανέχεια, που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Όταν αποφάσισα να αναλάβω είχα μελετήσει τα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά δεδομένα. Η ματαίωση των αγώνων δρόμου έφερε πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παραποιώντας τα νούμερα νομίζουν πως κάνουν πολιτική αντιπολίτευση, κάτι που δεν χρειάζεται ο χώρος. Στον οκονομικό απολογισμό αποτυπώνονται τα πάντα και δε θα γινόταν διαφορετικά. Προακαλώ όσους σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, διαφορετικά να σωπάσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκασθώ να λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα για να υπερασπιστώ, όχι τον εαυτό μου, αλλά την Ομοσπονδία, αθλητές, προπονητές και σωματεία».

Το γεγονός ότι υλοποιήσαμε το εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα, παρά τις δυσκολίες, το θεωρώ την πρώτη μεγάλη επιτυχία της διοίκησης. Κορυφαία στιγμή για όλους μας είναι το χρυσό του Τεντόγλου και η πολυπληθής και δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς. Η νέα διοίκηση διασφάλισε την απρόσκοπτη και απερίσκεπτη προετοιμασία της ομάδας ικανοποιώντας προηγούμενες και τρέχουσες απαιτήσεις. Το ανθρώπινο δυναμικό της ομοσπονδίας βρίσκεται στα υψηλά στάνταρ. Υπάρχει αγάπη, προθυμία και ενδιαφέρον για το χώρο. Τους εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκαν. Ο ΣΕΓΑΣ διαθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και ανθρώπινο δυναμικό ικανό να σχεδιάσει, υλοποιεί οποιονδήποτε αγώνα εντός της χώρας και αυτό είναι περιουσία των σωματείων, την οποία θα διασφαλίσω και θα τη σεβαστώ προκειμένου να απολαμβάνουν αυτό που το δικαιούται οι αθλητές προπονητές και σωματεία».

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας προχώρησε και σε μία σημαντική ανακοίνωση που έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση του μητρώου των αθλητών. Η κάρτα πλέον θα εκδίδεται ηλεκτρονικά και άμεσα και θα δώσει πολλές λύσεις σε σωματεία και αθλητές.

Παράλληλα, η κα. Σακοράφα έκανε ειδική αναφορά στο χορηγικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ και προανήγγειλε ότι το ποσό της διαφοράς που θα προκύψει από την μη ύπαρξη πλέον προμήθειας εξωτερικού συνεργάτη, θα δοθεί υπό μορφήν ενίσχυσης στα σωματεία. «Η μείωση εδώ και χρόνια της κρατικής επιχορήγησης οδήγησε την ομοσπονδία στην αναζήτηση νέων πόρων. Στόχος ήταν να καλυφθούν οι ανάγκες της ομοσπονδίας όπως η στήριξη αθλητών, προπονητών και δράσεων που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Αυτή τη στιγμή ο ΣΕΓΑΣ διαθέτει το πληρέστερο χορηγικό πρόγραμμα που είχε ποτέ. Πρόκειται για έργο του α΄ αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Κεντέρη, και του γενικού διευθυντή της Ομοσπονδίας, Σωτήρη Κυρανάκου, που το ανέλαβαν από την αρχή και το συνεχίζουν με επιτυχία. Ο ΣΕΓΑΣ πέτυχε να διατηρήσει τις υπάρχουσες χορηγίες με καλύτερους όρους και πρόσθεσε άλλους οκτώ. Περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο μπαίνουν στα ταμεία του ΣΕΓΑΣ από τους χορηγούς. Περίπου 1,1, εκατ. είναι η αξία των χορηγιών σε αξία προϊόντων. Επίσης υπάρχουν 850.000 από Περιφέρειες και Δήμους με τους οποίους έχουμε συνάψει συνεργασίες. Η αναλυτική παρουσίαση του χορηγικού προγράμματος θα γίνει πριν το Πάσχα. Θέλω να ευχαριστήσω εκείνα τα μέλη του συμβουλίου που αγκάλιασαν το χορηγικό πρόγραμμα, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τα μέλη εκείνα που είτε απείχαν από τη διαδικασία είτε καταψήφισαν. Αφού ολοκληρωθεί και παρουσιαστεί το χορηγικό πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ, θα κοστολογηθεί και το ποσό που προκύψει και θα αφορούσε στην προμήθεια του εξωτερικού συνεργάτη -που πλέον δεν υπάρχει- , θα δεσμευθεί ώστε να πάει στην κάλυψη υλικών αναγκών, καθώς και στην ενίσχυση των αθλητών», ανέφερε η Σοφία Σακοράφα.



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved