Volley League Ανδρών: Ντέρμπι κορυφής στην Σύρο στο φινάλε του Α’ γύρου της Β΄φάσης

Volley League Ανδρών: Ντέρμπι κορυφής στην Σύρο στο φινάλε του Α’ γύρου της Β΄φάσης

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του γηπεδούχου ΑΟ Φοίνικα ΟΝΕΧ και του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, Παναθηναϊκού είναι αυτό που... δεσπόζει στο φινάλε του Α΄ γύρου στη Β' φάση του πρωταθλήματος Volley League 2021-22.

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ θα παίξει τα «ρέστα» του με στόχο να νικήσει τον Παναθηναϊκό, που προηγείται με +5, και να τον… φρενάρει για την υπόθεση του τίτλου, στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας», για την 5η αγωνιστική της Β΄ φάσης του πρωταθλήματος Volley League Ανδρών σήμερα στις 7:30μ.μ. (Live Streaming ESAP TV, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ονόπας).

Αν κάποιος μπορεί να ανακόψει τη πορεία του Παναθηναϊκού, είναι αδιαμφισβήτητα ο Φοίνικας καθώς πριν από λίγες ημέρες τον νίκησε μέσα στην έδρα του «τριφυλλιού» με 3-1 σετ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει 17 βαθμούς έναντι 22 του Παναθηναϊκού και 20 του Ολυμπιακού. Επομένως μόνο με νίκη θα μείνει μέσα στην πρώτη τριάδα και θα βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα τρεις στροφές πριν από το τέλος.

Υπενθυμίζεται πως το φετινό πρωτάθλημα δεν έχει πλέι οφ και πρωταθλήτρια θα στεφτεί η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

O πασαδόρος του Παναθηναϊκού Αξέλ Γιάκομπσεν δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Ο Φοίνικας είχε πολύ καλές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και τους σεβόμαστε απόλυτα. Είναι δυνατή ομάδα και ειδικά στην έδρα τους παίζουν πολύ καλά. Αλλά και εμείς προερχόμαστε από καλές νίκες και έχουμε αυτοπεποίθηση. Σίγουρα θα είναι ένα δυνατό ματς, δεν θα είναι εύκολο. Ο νικητής θα πάρει σημαντικούς βαθμούς. Εμείς πάμε να διεκδικήσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε και να μεγαλώσουμε περισσότερο τη βαθμολογική διαφορά από τις άλλες ομάδες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, πάμε για τη νίκη όπως πάντα και ευχόμαστε να πάρουμε τους σημαντικούς αυτούς βαθμούς για τη συνέχεια».

Κι αν για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ η νίκη είναι πολύτιμη στην προσπάθεια να μείνει σε τροχιά τίτλου, για τον Παναθηναϊκό το τρίποντο θα είναι ένα ακόμα μεγάλο βήμα τίτλου καθώς θα διατηρήσει τη διαφορά του +5 από τον Ολυμπιακό και θα αφήσει πίσω τον Φοίνικα ΟΝΕΧ 8 βαθμούς, 5 στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

O λίμπερο του Φοίνικα Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε:

«Προερχόμαστε από μία μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, κάτι που εκτός από το ψυχολογικό κομμάτι, μας δίνει και τους τρεις πόντους, καθώς μας έχει ανεβάσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή. Καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, που είναι και πολύ δύσκολο, καθώς πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, αλλά και είναι πολύ σημαντικό για τη βαθμολογία. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε αποδείξει ότι σε καλή μας μέρα μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο, δεν φοβόμαστε καμία ομάδα, ούτε φυσικά υποτιμούμε καμία. Κάθε ματς στην παρούσα φάση είναι ένα ντέρμπι, όλες οι ομάδες που διεκδικούμε πρωτάθλημα έχουμε πολύ δυνατά ρόστερ και όλες το θέλουμε πάρα πολύ. Όσον αφορά το γεγονός ότι το παιχνίδι θα γίνει μπροστά στο κοινό μας και μάλιστα με την πληρότητα στο φουλ, μας δίνει χαρά και καλή ψυχολογία, γιατί το κοινό μας πάντα μας στηρίζει, μας βοηθάει, υπάρχει παλμός και ένταση στην κερκίδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή. Εύχομαι το Σάββατο το βράδυ να πανηγυρίσουμε μία ακόμα μεγάλη νίκη, που θα μας φέρει πιο κοντά στον στόχο που έχουμε ως ομάδα».

Είναι η 32η αναμέτρηση πρωταθλήματος μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Φοίνικα ΟΝΕΧ και οι συριανοί έχουν προβάδισμα νικών 17-14.



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved