Aphrodite Cup: Στο Φάληρο τα «αστέρια» της Παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής

Aphrodite Cup: Στο Φάληρο τα «αστέρια» της Παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής

Τα κορυφαία ονόματα της ρυθμικής γυμναστικής από όλο τον κόσμο δίνουν «ραντεβού» στην Αθήνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου.

«Αστέρια» της ρυθμικής γυμναστικής που θα βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα σκορπίσουν λάμψη και στις Ελληνίδες εκπροσώπους του ατομικού και του ανσάμπλ, στην σπουδαιότερη διοργάνωση γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας στην Ελλάδα.

Περίπου 90 επιλεγμένες πρωταθλήτριες από 20 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στη διοργάνωση, την οποία υλοποιεί η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους θεατές, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποτελέσει, μάλιστα, την κορύφωση μίας ανεπανάληπτης διπλής γιορτής της ρυθμικής γυμναστικής, καθώς στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα (11-13 Μαρτίου) για 7η χρονιά το καθιερωμένο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup, με διοργανωτή τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και με την συμμετοχή ακόμη 125 αθλητριών από 17 χώρες και τέσσερις ηπείρους.

Παράλληλα, θα είναι η πρώτη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας της φετινής σεζόν, σηματοδοτώντας την έναρξη του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024 και δίνοντας στις αθλήτριες του ατομικού και στις ομάδες ανσάμπλ την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους.

Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Αϊνδιλή, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, καθώς η χώρα μας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη. Από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε την πρόκληση με αίσθημα ευθύνης και εργαζόμαστε εδώ και μήνες σκληρά, ώστε ο αγώνας να είναι αντάξιος των προσδοκιών μας, αλλά και αυτών της FIG που μας εμπιστεύτηκε. Μέσα απ’ αυτήν την διοργάνωση δίνουμε προοπτική και υπεραξία στην ελληνική ρυθμική, τοποθετώντας την σε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υψηλού βεληνεκούς. Τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά, η Ε.Γ.Ο. διεκδικεί το καλύτερο δυνατόν προσφέροντας παράλληλα στις Ελληνίδες αθλήτριες σπουδαίες εμπειρίες, ενώ δίνονται και κίνητρα στις μικρότερες να δουν από κοντά τα διεθνή ινδάλματά τους.

Παράλληλα δουλεύουμε εντατικά, ώστε οι αθλήτριές μας, που θα πάρουν μέρους στους αγώνες, να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να κερδίσουν το χειροκρότημα των φίλων της γυμναστικής, τους οποίους και καλούμε να μας υποστηρίξουν. Ουσιαστικά, με αυτούς τους αγώνες ανοίγει ο νέος Ολυμπιακός κύκλος με φόντο τους Ολυμπιακούς του 2024, οπότε θα κριθούν πολλά. Ως Ολυμπιονίκης γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να δίνονται τέτοιες μοναδικές ευκαιρίες στις αθλήτριές μας μέσα στη χώρα μας και πόση επίδραση μπορεί να έχουν στην αγωνιστική τους εικόνα. Μετράμε αντίστροφα και ανυπομονούμε για την αυλαία της διοργάνωσης!»

Πέρα από το ισχυρό αγωνιστικό ενδιαφέρον, το Aphrodite Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής έχουν ξεχωριστή κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, με δεδομένο ότι αναδεικνύουν ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα και διεξάγονται σε ημερομηνίες κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι δύο διοργανώσεις συμπορεύονται με την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», η οποία μετρά 65 χρόνια ιστορίας, παρέχοντας φιλοξενία και φροντίδα σε κορίτσια ηλικίας έξι έως δεκαοχτώ. Πρόκειται για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, αλλά και για παιδιά προερχόμενα από οικογένειες με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Επίσης, το Aphrodite Cup υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και είναι ενταγμένο στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Πρόγραμμα Εθελοντισμού του 7ου Aphrodite Cup και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση εθελοντή, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://form.jotform.com/GOPFArmonia/2022-VOLS-aphrodite-tournament-fig-

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ).



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved