European League Χάντμπολ: Τελικός «επιβίωσης» για την ΑΕΚ κόντρα στη Σπόρτινγκ

European League Χάντμπολ: Τελικός «επιβίωσης» για την ΑΕΚ κόντρα στη Σπόρτινγκ

Το σημαντικότερο παιχνίδι της στο φετινό European League δίνει την Τρίτη (1/3) στις 7:45μ.μ. η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στη Χαλκίδα τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο, και χρειάζεται τη νίκη, προκειμένου να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια δεν κρατάει την τύχη της αποκλειστικά στα δικά της χέρια, ωστόσο χρειάζεται τους δύο βαθμούς κόντρα στα «λιοντάρια», στην προσπάθεια που καταβάλλει για να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα της κατάταξης, η οποία χαρίζει το «εισιτήριο» για τους «16».

Το ιδανικό για την Ένωση θα είναι να επικρατήσει της πορτογαλικής ομάδας με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» ηττήθηκαν στις 23 Νοεμβρίου στη Λισαβόνα με 31-30, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Παράλληλα με τη δική της νίκη επί της Σπόρτινγκ, με την οποία θα πλησιάσει στο -1 την πορτογαλική ομάδα, η ΑΕΚ χρειάζεται και συνδυασμό αποτελεσμάτων, προκειμένου να ολοκληρώσει τη φάση των ομίλων του European League εντός της προνομιούχου τετράδας. Εφόσον η Ένωση πανηγυρίσει αύριο τη νίκη στο κλειστό «Τάσος Καμπούρης» (γιατί σε περίπτωση ήττας η ΑΕΚ αποκλείεται και μαθηματικά), θα περιμένει τα... μαντάτα από τη Γαλλία, όπου η Νιμ υποδέχεται (21:45) την Καντέτεν Σαφχάουζεν. Εάν οι -πρωτοπόροι του γκρουπ- «πράσινοι» επιβληθούν της ελβετικής ομάδας, η ΑΕΚ θα «πιάσει» την Καντέτεν Σαφχάουζεν στην κατάταξη, έστω κι αν υστερεί στην ισοβαθμία (καθώς μετράει δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια), και θα χρειάζεται δική της νίκη και απώλειες των ανταγωνιστών της στην τελευταία αγωνιστική, προκειμένου να συνεχίσει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» της. Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ολοκληρώνει η αναμέτρηση της Ταταμπάνια με την Πέλιστερ στην Ουγγαρία (19:45).

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια προέρχεται από τη σαββατιάτικη νίκη 27-21 επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με την οποία έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Α1 χάντμπολ των ανδρών. Από την πλευρά της, η Σπόρτινγκ επιβλήθηκε το Σάββατο της Άντα Μάια με 31-22 και παραμένει επικεφαλής της βαθμολογίας στο πορτογαλικό πρωτάθλημα με 18 νίκες και μια ήττα σε 19 παιχνίδια.

Την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Σπόρτινγκ θα διαιτητεύσουν οι Μπόρις Μάντακ και Μάριο Ρουντίνσκι από τη Σλοβακία.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου στο European League των ανδρών έχει ως εξής:

   ΟΜΑΔΑ                 ΑΓ.  Ν-Ι-Η   ΤΕΡΜΑΤΑ  ΒΑΘ.

  1. Νιμ 8   5-1-2   227-209   11
  1. Πέλιστερ 8 4-2-2   220-204   10
  1. Σπόρτινγκ Λισαβόνας 8 4-1-3   234-224    9
  1. Καντέτεν Σαφχάουζεν 8 3-2-3   217-218    8
  1. ΑΕΚ 8 3-0-5   230-229    6
  1. Ταταμπάνια 8 2-0-6   203-247    4


Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Πανζουρλισμός στα αποδυτήρια – Συνθήματα από παίκτες και Αταμάν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε τον Ναν
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Champions League: Η Μπορούσια Ντόρτμουντ… ξέρανε την Παρί και πάει τελικό!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Δεν είναι δικαίωση, είναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved