Volley League: Ντέρμπι «αιωνίων» στο φινάλε της κανονικής περιόδου

Volley League: Ντέρμπι «αιωνίων» στο φινάλε της κανονικής περιόδου

Το ντέρμπι των «αιωνίων» κορυφώνει το τέλος της πρώτης φάση του πρωταθλήματος και θα κρίνει τη δεύτερη θέση αλλά και τη διαφορά που θα μπουν οι δύο ομάδες στη β΄ φάση

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 30 βαθμούς στη δεύτερη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ήττα στη Σύρο (0-3), σε αναβολής αγώνα της 11ης ημέρας και ο Ολυμπιακός από εύκολη νίκη επί του Μίλωνα.

Ντέρμπι και στο Ζηρίνειο, όπου ο ΑΟΠ Κηφισιάς θα φιλοξενήσει τον Φοίνικα. Ο αγώνας έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για τη β΄ φάση, αφού η Κηφισιά αναζητά τη νίκη όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για να μειώσει τη διαφορά από τον Φοίνικα στη β΄ φάση.

Η διαφορά μετά την 13η αγωνιστική διαμορφώνεται στους 7 βαθμούς αλλά εάν η Κηφισιά νικήσει με τρίποντο θα μειωθεί στους 5. Από την άλλη όμως οι Κυκλαδίτες θέλουν επίσης το τρίποντο για να πλησιάσει Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και κατά δεύτερο λόγο να ανοίξει τη διαφορά με την Κηφισιά ακόμα και στους 8 βαθμούς.

Στη Βέροια ο ουραγός Φίλιππος και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ θα δώσουν το τελευταίο τους ραντεβού για το εφετινό πρωτάθλημα, με τη συγκομιδή βαθμών για τον «Δικέφαλο. Ο Φίλιππος με 3 βαθμούς είναι στην τελευταία θέση και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα αγωνιστεί σε πλέι άουτ με αντίπαλο τον ΟΦΗ, με τον οποίο η παραμονή θα κριθεί στις τέσσερις νίκες.

Τέλος, ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί τον Μίλωνα με τις δύο ομάδες να επιθυμούν μία καλή εμφάνιση και τους φιλοξενούμενους να καίγονται περισσότερο για τη συγκομιδή βαθμών. Οι γηπεδούχοι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θέλουν μια καλή εμφάνιση για να φορμαριστούν ενόψει των πλέι άουτ με τον Φίλιππο Βέροιας.

Σε ισοβαθμία στους 6 βαθμούς με τον Φίλιππο ο ΟΦΗ έχει το πλεονέκτημα καλύτερων πόντων στους μεταξύ τους αγώνες, επομένως δεν θα αλλάξει κάτι στην τελική κατάταξη. Αντίθετα, ο Μίλων με τρίποντο και ήττα της Κηφισιάς από τον Φοίνικα θα περάσει πάνω στο νήμα στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου και θα μπει με μικρό πλεονέκτημα ενός βαθμού επί της Κηφισιάς στη β΄ φάση.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής (Σάββατο 19/2):

Άγιος Θωμάς Μαρούσι 20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Βαρδινογιάνειο Αθλητικό Κέντρο 20:00 ΟΦΗ - Μίλων
«Δ. Βικέλας» Βέροιας 20:00 Φίλιππος Βέροιας - ΠΑΟΚ
Ζηρίνειο Κηφισιάς 20:00 ΑΟΠ Κηφισιάς - Φοίνικας Σύρου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘ.

ΠΑΟΚ 36-12 34
Ολυμπιακός 34-12 30
Παναθηναϊκός 31-11 30
Φοίνικας Σύρου 30-17 27
ΑΟΠ Κηφισιάς 20-30 14
Μίλωνας 15-30 12
ΟΦΗ 9-35 6
Φίλιππος Βέροιας 8-36 3



Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved