Βοτανικός: Η παρέμβαση των οπαδών και η ανατροπή σε αποχώρηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Βοτανικός: Η παρέμβαση των οπαδών και η ανατροπή σε αποχώρηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Εκπρόσωποι της θύρας 13 ρώτησαν τον Μαλακατέ τι θα γίνει σε περίπτωση αποχώρησης της ΠΑΕ από τον Βοτανικό.

Στη συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη βρέθηκε κι αντιπροσωπεία της θύρας 13.

Στον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτη Μαλακατέ, λοιπόν, τέθηκε το ερώτημα ποιος θα επιβαρυνθεί το κόστος συντήρησης του γηπέδου, αν η ΠΑΕ φύγει από τον Βοτανικό κάποια στιγμή. Ο Μαλακατές απάντησε:

«Ποιος επιβαρύνεται τα έξοδα συντήρησης, αν φύγει η ΠΑΕ από την Λεωφόρο; Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θα έχει απώλεια εσόδων αν φύγει από τον Βοτανικό η ΠΑΕ. Μπορεί να φύγει από τη Λεωφόρο για να θέλει να πάει σε μεγαλύτερο γήπεδο. Στον Βοτανικό εμπλέκεται και το δημόσιο. Δεν είναι εύκολο το έργο που φτιάχτηκε για την ΠΑΕ να πει «φεύγω». Αν φύγει αλλάζουν τα πράγματα και γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τον Δήμο.

Δεν υπάρχει κάτι γραπτό. Θα δούμε τότε πως θα λυθεί ένα θέμα, γιατί θα έχει έξοδα ο Ερασιτέχνης που δεν μπορεί να τακτοποιήσει.

Θα σεβαστούμε την όποια απόφαση για τη Διπλή Ανάπλαση και θα κατεβάσουμε ψηφοδέλτιο για να συνεχίσουμε να έχουμε τον Παναθηναϊκό όπως πρέπει. Αν δεν περάσει στη ΓΣ η Διπλή Ανάπλαση, το Προεδρικό Διάταγμα θα καταπέσει.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Δήμος είναι οι δύο βασικοί παράγοντας, γιατί ο ένας δίνει τα χρήματα και ο άλλος τις εκτάσεις στο Βοτανικό. Φτάσαμε και οι τρεις σε αυτό το σημείο που λέμε πως αν ψηφιστεί θα συνεχιστεί κανονικά και αν δεν ψηφιστεί έχει εκφραστεί ρητά πως το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης εγκαταλείπεται και θα πάμε σε κάτι άλλο ή και σε τίποτα. Αν δεν εγκριθεί δεν θα υπάρχει αυτό το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης με αυτό το Προεδρικό Διάταγμα».

Ο Μαλακατές, παράλληλα, τόνισε ότι απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων των μελών για να περάσει η Διπλή Ανάπλαση στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει τον Φλεβάρη».

Το καυτό θέμα της ιδιοκτησίας της Λεωφόρου

Ο Μαλακατές και ο Βρανόπουλος με το μέλος του Ερασιτέχνη Βασίλη Παυλόπουλο απάντησαν επίσης:

Βρανόπουλος για Αλαφούζο: «Σαν επιχειρηματία τον γνωρίζω. Από την στιγμή που πει πως συμφωνεί θα πει πως και αυτόν τον συμφέρει».

Για τις επαφές που έχουν γίνει με την ΠΑΕ. Για το αν το θέλει το γήπεδο: «Δεν μπορώ να μιλήσω για την ΠΑΕ, αλλά από όσο γνωρίζω είναι πως έχει συμφωνήσει. Και αφού έχει συμφωνήσει είναι θετική».

Για το αν υπάρξουν θέμα με τις ακαδημίες λόγω της περιοχής: «Πρώτα από όλα εγχείρημα αλλαγή κανείς δεν λέει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ενώ είναι δύσκολο, όμως μιλάμε σε βάθος χρόνου. Είναι κεντρικό το μέρος, 3 χιλιόμετρα από το Σύνταγμα. Επειδή είμαστε Παναθηναϊκός αυτό το θέμα θα το ξεπεράσουμε. Θα βάλουμε κάποια δρομολόγια δικά μας, γιατί θα υπάρχουν τα χρήματα στον Ερασιτέχνη, να μεταφέρουμε τα παιδιά. Θεωρώ πως αυτό είναι ένα θέμα, αλλά δεν είναι λόγος να μην πάμε στον Βοτανικό. Θεωρώ πως ενώ η Λεωφόρος ήταν σπίτι μας για 100 χρόνια, θα μπορούσε να γίνει στον Βοτανικό».

Για ποιον λόγο δεν έχει πάει στα δικαστήρια ο Δήμος για την ιδιοκτησία: «Καμία διοίκηση, δεν έκανε αυτή την κίνηση. Δεν ξέρω γιατί δεν την έχει κάνει. Σέβομαι και προβληματίζομναι γιατί δεν έχει γίνει. Δεν ξέρω στο μέλλον αν κάποια διοίκηση στο μέλλον θα το κάνει. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε κίνηση. Δεν θεωρώ ότι θα είναι μεγαλύτερη η διαπραγματευτική η δυνατότητα. Απαιτήσαμε να υπάρχει ρητά να μεταφέρουμε τα όποια δικαιώματα έχουμε».

Για τα δικαιώματα του Ερασιτέχνη στην Λεωφόρο και ποια θα είναι στο Βοτανικό: «Είναι ένα σύνθετο νομικό ζήτημα που δεν έχει λυθεί. Εμείς σαν Παναθηναϊκός έχουμε πολύ δυνατά νομικά επιχειρήματα για το ιδιοκτησιακό. Θεωρούμε πως η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό. Υπάρχουν άλλες απόψεις, αλλά νομικά δεν έχει γίνει κάτι. Ο Παναθηναϊκός έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα πέραν των 50 ετών και ασκεί σχεδόν δικαίωματα ιδιοκτησίας και τα ίδια θα μεταφέρει. Και τα μεταφέρει και με τον Δήμο Αθηναίων και στο μνημόνιο συνεργασίας με όλους. Ακριβής περιγραφή των δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνει».

Για το αν είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα και πότε θα ξεκινήσουν τα έργα: «Αρχικά δεν μπορώ να πω αν είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα ή όχι. Αυτό που ξέρω πως όσες φορές μιλήσαμε με τις αρμόδιες αρχές μας είπαν πως είναι εξασφαλισμένα. Ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Είπαν πως θα γίνει δημοπράτηση γηπέδου, οπότε για πιο λόγο να γίνει αφού δεν υπάρχουν τα λεφτά. Αν δεν είχε τα λεφτά η Κυβέρνηση θα ήταν εύκολο να πει πως ο Παναθηναϊκός δεν θέλει. Αν δεν έχει τα χρήματα αυτή θα εκτεθεί».

Για τους λόγους που εγκαταλείπουν το σχέδιο της Λεωφόρου: «Χρόνια μιλάμε για το γηπεδικό και οι διοικήσεις ψάχνουν να βρουν λύσεις. Προφανώς γιατί η Λεωφόρος δεν μπορεί να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο. Είναι ένα γήπεδο που όλοι αγαπάμε, αλλά στον Ερασιτέχνη λίγα προσφέρει. Μόνο το μπάσκετ γυναικών παίζει εκεί και όχι στην Ευρώπη».

Για τις ψήφους και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και με τι έχουν να κάνουν αυτές: «Για το πως αισθάνεται ο καθένας για την Διπλή Ανάπλαση δεν μπορώ να μιλήσω. Για τα μέλη αυτή την στιγμή είναι 4.500 και 4.000 έχουν δικαίωμα ψήφου. Εκείνο που θέλω να πω και είναι σημαντικό είναι πως υπάρχουν μέλη γύρω στα 16.000, άρα κάποια 10.000 επιπλέον μέλη δεν είναι ταμειακός τακτοποιημένα. Το καταστατικό μας λέει πως αν πληρώσουν έχουν δικαίωμα ψήφου. Θεωρώ πως όσοι περισσότεροι ψηφίζουν τόσο πιο σημαντικό το αποτέλεσμα. Εμείς θα βοηθήσουμε όσοι θέλουν να γίνουν ταμειακώς εντάξει και το θέμα είναι οικονομικό να τους κάνουμε μια βοήθεια με δόσεις για να μπορούν να ψηφίσουν».



Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved