Volley League: MVP η Αθηνά Παπαφωτίου, που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι «αιωνίων»

Volley League: MVP η Αθηνά Παπαφωτίου, που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι «αιωνίων»

Τα… μαγικά της δάχτυλα και το εξαιρετικό της «μοίρασμα» οδήγησαν στη νίκη τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χαρίζοντάς της τον τίτλο της MVP της 11ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών.

Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου την «μαέστρο» του «τριφυλλιού», η οποία αναδείχθηκε KYANA MVP της 11ης αγωνιστικής της Volley League Γυναικών (που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8/12 με την εξ αναβολής αναμέτρηση Λαμία-Πανναξιακός), καθώς οργάνωσε εξαιρετικά το παιχνίδι της ομάδας της που παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, «ξεφεύγοντας» από τον Ολυμπιακό.

Η Αθηνά Παπαφωτίου γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1989 στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Αθήνας -με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)- ενώ μιλά αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Κι επειδή στην περίπτωση της η όρεξη για γνώση είναι ανεξάντλητη αυτήν την περίοδο κάνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Ιατρική των Καταστροφών!

Ξεκίνησε το βόλεϊ στον Ηλυσιακό ενώ έχει αγωνιστεί με την Αγία Παρασκευή, τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ για να ακολουθήσει μια εξαετία στο εξωτερικό πριν επιστρέψει στις πράσινες.

Έχει παίξει δύο σεζόν στη Στουτγάρδη (2014-2015, 2020-2021), τρεις στη Μιλούζ (2015-2017, 2018-2019), ενώ το 2017-2018 ξεκίνησε στην ιταλική Κονελιάνο και ολοκλήρωσε στην πολωνική Λοντζ και τέλος το 2019-2020 αγωνίστηκε στην ιταλική Φιλοτράνο.

«Σημαντική η νίκη για τον κόσμο μας που γέμισε τις εξέδρες»

«Αρχικά θέλω να πω ότι έλειπα πολλά χρόνια από την Ελλάδα και ειλικρινά είμαι χαρούμενη που επιστρέφοντας βλέπω ότι υπάρχει 5-6 πολύ ανταγωνιστικές ομάδες με αποτέλεσμα να παίζουμε συνέχεια δυνατά παιχνίδια. Αυτό νομίζω ήταν κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια και είναι πάρα πολύ καλό για το πρωτάθλημα», σχολίασε ο έμπειρη πασαδόρος και συμπλήρωσε:

«Από κει και πέρα ένα ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σίγουρα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Εμείς είμαστε χαρούμενες με τη νίκη και την πρώτη θέση, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη, ενώ με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο φετινό πρωτάθλημα δεν υπάρχει χρόνος για να χαρείς μια μεγάλη ή αντιστοίχως να λυπηθείς από μία ήττα γιατί ακολουθεί το επόμενο παιχνίδι. Απλά στο ματς με τον Ολυμπιακό ήταν σημαντική η γενικότερη εικόνα, με τις γεμάτες κερκίδες, την ωραία ατμόσφαιρα. Νομίζω ήταν κάτι ωραίο σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε και φυσικά πολύ περισσότερο για τον κόσμου του Παναθηναϊκό που είχε καιρό να πανηγυρίσει μια νίκη εις βάρος του αιωνίου αντιπάλου στο βόλεϊ γυναικών».

Όσον αφορά την προσωπική της διάκριση η Αθηνά παραδέχθηκε:

«Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει λίγο μεγαλύτερη τη χαρά αυτής της νίκης. Είναι μια αναγνώριση, αν και για να πω την αλήθεια την ώρα του αγώνα ένιωθα ότι όλες οι συμπαίκτριες μου έκαναν σημαντικά πράγματα για να κερδίσουμε».

Ο πρώτος γύρος της Volley League γυναικών ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο μ' ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι καθώς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ που είναι στο -2 από τις πράσινες.

«Είχαμε παίξει κάποια φιλικά στην αρχή της σεζόν με τον ΠΑΟΚ, αλλά με την Λι είναι μια διαφορετική ομάδα κι αυτό φαίνεται. Περιμένω ένα εξίσου δυνατό ματς  κι εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε μία ακόμη νίκη.»

Επιστρέφοντας λοιπόν μετά από 7 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα η Αθηνά φαίνεται να απολαμβάνει την κάθε στιγμή και περιμένει ακόμη καλύτερα πράγματα στο δεύτερο μισό της Volley League.

«Όπως είπα και προηγουμένως υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, η ΑΕΚ αλλά και η Σαντορίνη που είναι πραγματικά πολύ δυνατές και οι μεταξύ τους διαφορές είναι πολύ μικρές οπότε όσο πλησιάζουμε προς το τέλος τόσο θα μεγαλώνει το ενδιαφέρον. Κι αυτή η εικόνα δικαιώνει απόλυτα την επιλογή μου να επιστρέψω στην Ελλάδα και θέλω να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε την ευκαιρία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΑΝΑ MVP 2021-2022

1η αγωνιστική: Ιωάννα Πολυνοπούλου (Π.Α.Ο.Κ.)

2η αγωνιστική: Καζμίρ Μπράουν (Η.Π.Α. - Α.Ε.Κ.)

3η αγωνιστική: Ντα Γεόνγκ Λι (Νότια Κορέα - Π.Α.Ο.Κ.)

4η αγωνιστική: Σιμόν Άμποτ (Η.Π.Α. - Α.Ο. Θήρας)

5η αγωνιστική: Τσέιντα Άκτας (Τουρκία - Α.Σ.Π. Θέτις)

6η αγωνιστική: Αθανασία Λιάγκη (Πανναξιακός Α.Ο.Ν.)

7η αγωνιστική: Έρικα Μερκάδο (Αργεντινή - Α.Σ. Άρης)

8η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Α.Σ.Π. Θέτις)

9η αγωνιστική: Ταϊνά Ροντρίγκες (Βραζιλία - Α.Ο.Φ. Πορφύρας)

10η αγωνιστική: Βίλμα Σάλας (Κούβα - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

11η αγωνιστική: Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

12η αγωνιστική: Χριστίνα Αδαμοπούλου (Α.Ο. Θήρας)



ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved