Καμπόσος: «Είμαι ο Αυτοκράτορας»

Καμπόσος: «Είμαι ο Αυτοκράτορας»

Ο Γιώργος Καμπόσος αυτοανακηρύσεται αυτοκράτορας, στο Madison Square Garden, επικρατώντας του Τιοφίμο Λόπες 2-1, πανηγυρίζοντας τους τίτλους IBF, WBA και WBO

Το ματς για τον Καμπόσο είχε κριθεί ουσιαστικά από τον πρώτο γύρο όταν θυμήθηκε τον αγώνα του Μοχάμεντ Αλί με τον Φρέιζιερ: «Όταν ο Μοχάμεντ Αλί δέχτηκε ένα απίστευτο χτύπημα από τον Τζό Φρέιζιερ, πήγε στον Κους Ντ' Αμάτο και τον ρώτησε “Τι να κάνω;” Εκείνος (σ.σ. ο Ντ' Αμάτο) του απάντησε: “Τον χτυπάς με το καλύτερο δεξί που έριξες ποτέ στη ζωή σου στον πρώτο γύρο και αλλάζεις τον αγώνα” Αυτό έκανα . Αυτό είχα στο μυαλό μου. Αυτή ήταν η σκέψη μου: “Θα χτυπήσω καθαρά αυτόν τον τύπο, θα τον χτυπήσω δυνατά και να τον ρίξω κάτω” Και αυτό τελικά άλλαξε τον αγώνα.

Πίστεψα στον εαυτό μου, τον υποστήριξα. Είπα πάμε ξανά και ξανά. Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά το πίστεψα εγώ, πίστεψα στον εαυτό μου. Και κοιτάξτε με τώρα. Έχω τα «κοσμήματα». Δεν είμαι ο βασιλιάς, είμαι ο αυτοκράτορας. Πήγα σε όλες τις άλλες χώρες και τους νίκησα έναν προς έναν.

Η νίκη αυτή είναι για τα παιδιά μου, για τον παππού μου, Γιώργο Καμπόσο, που πέθανε δύο μήνες πριν και είναι μαζί μου τώρα στο ρινγκ και το είχε πει. Για την οικογένεια μου. Και για τον πατέρα μου. Τώρα θέλω να χαρώ με τα τρία παιδιά μου, είναι ότι σημαντικότερο έχω».

Ο Ελληνοαυστραλός πυγμάχος συνέχισε, λέγοντας προς τον αντίπαλό του: «Δεν πιστεύω ότι ήταν ένας κλειστός αγώνας. Φίλε προχώρα. Ήρθα εδώ με σεβασμό, σου έδειξα σεβασμό στο ρινγκ και σε νίκησα, πήρα τη ζώνη και τον τίτλο. Προχώρα, θα το ξανακάνουμε στην Αυστραλία».NBA: Πέρασαν από τη Μινεσότα με Ντέιβις οι Λέικερς | Τα αποτελέσματα (videos)
NBA: Πέρασαν από τη Μινεσότα με Ντέιβις οι Λέικερς | Τα αποτελέσματα (videos)
Γιατί η υπέρταση συμβάλλει στην εμφάνιση άνοιας
Γιατί η υπέρταση συμβάλλει στην εμφάνιση άνοιας
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν στην Αυστραλία - Το πάλεψε ο Χάμιλτον
Formula 1: Poleman ο Φερστάπεν στην Αυστραλία - Το πάλεψε ο Χάμιλτον
Super League: «Μάχη» στους «Ζωσιμάδες», εντός Λεβαδειακός και Ιωνικός
Super League: «Μάχη» στους «Ζωσιμάδες», εντός Λεβαδειακός και Ιωνικός
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved