Εθνικός-Έλενα Ελληνιάδη: «Παλέψαμε με Σαμπαντέλ! Πάμε για την πρόκριση στους «16» της Ευρώπης»!

Εθνικός-Έλενα Ελληνιάδη: «Παλέψαμε με Σαμπαντέλ! Πάμε για την πρόκριση στους «16» της Ευρώπης»!

Ένα από τα σημαντικά… γρανάζια στον Εθνικό Πειραιά, η Έλενα Ελληνιάδη, αλλά και η κορυφαία της Σαμπαντέλ, Μάγκι Στέφενς, μίλησαν στο ethnikoswaterpolo.gr.

Η Έλενα Ελληνιάδη μίλησε για την εμφάνιση του «Αυτοκράτορα» απέναντι στην ισχυρή Σαμπαντέλ, καθώς και για τον τελευταίο αγώνα της ομάδας του Μάρκο Μίτσιτς απέναντι στην σλοβακική Κόσιτσε τη Κυριακή.

Με νίκη, ο Εθνικός Πειραιά προκρίνεται στις καλύτερες 16 ομάδες της Ευρωλίγκας και συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε στο Πόρτο για τον Δ’ Όμιλο της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Έλενας Ελληνιάδη στο ethnikoswaterpolo.gr:

«Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι με την Σαμπαντέλ και ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένες, ωστόσο πιστεύω ότι χάσαμε αυτή την συγκέντρωσή μας σε 3-4 ριμπάουντ συνολικά στο ματς, τα οποία κατέληξαν σε γκολ από την αντίπαλη ομάδα… Θεωρώ ότι προπόνηση με την προπόνηση θα γινόμαστε καλύτερες και θα αποκτούμε περισσότερη ομοιογένεια σαν ομάδα. Η Σαμπαντέλ είναι μια παραδοσιακά ισχυρή ομάδα, η οποία δουλεύει αρκετά χρόνια με τις ίδιες παίκτριες και σαφώς έχουν καλύτερες λύσεις επιθετικά. Στον αγώνα της πρεμιέρας με την Οριζόντε παλέψαμε αρκετά και παρακολούθησαν το παιχνίδι μας και οι υπόλοιπες ομάδες από την κερκίδα, γεγονός που σίγουρα έδειξε την επιμονή μας ως Εθνικός και την προσπάθειά μας γενικότερα.

Ομοίως και με την Σαμπαντέλ, δεν παρατήσαμε στιγμή το παιχνίδι, παρά την ανωτερότητα που έδειξαν οι Ισπανίδες κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Όσον αφορά τον αυριανό και τελευταίο μας αγώνα, δεν θέλω να αναφερθώ στο αν θεωρούμαστε φαβορί ή όχι για την νίκη-πρόκριση… αντιμετωπίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά και πάντα μπαίνουμε στο παιχνίδι για να δώσουμε το 100% μας»!

Η αρχηγός της «χρυσής γενιάς» της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης των ΗΠΑ, Μάγκι Στέφενς, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων, μίλησε στο ethnikoswaterpolo.gr

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα πράγματα για το παιχνίδι, για την εμφάνιση της ομάδας σου και για τον Εθνικό;

«Νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι υψηλής έντασης. Προφανώς, θεωρώ ότι στο πρώτο οκτάλεπτο μας κούρασε ο Εθνικός, το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν ένα παιχνίδι στο γκολ, και αυτό νομίζω δείχνει πόσο καλές είναι και οι δύο ομάδες και την ένταση που έβγαλαν. Ξέρετε, νομίζω η ελληνική ομάδα τα πήγε πολύ καλά στο να κάνει διαφορετικές τακτικές και να προσαρμόζεται στο παιχνίδι και να βρίσκει διαφορετικές τρύπες. Εμείς παλέψαμε χωρίς αυτό στην αρχή, απλά διαβάζαμε το παιχνίδι και αρπάζαμε τις ευκαιρίες μας, το είδα αυτό στο πρώτο μισό και ήμασταν τυχερές που καταφέραμε να βγούμε από τη δύσκολη θέση. Ήταν σίγουρα μια μάχη, αλλά αυτή (ο Εθνικός) είναι μια πολύ καλή ομάδα και είμαι χαρούμενη που παίξαμε μαζί τους τώρα, γιατί θα είναι στα αλήθεια πολύ καλές στο τέλος…».

Ποια είναι η γνώμη σου για την φετινή Σαμπαντέλ;

«Θεωρώ ότι έχουμε μία καλή ομάδα, έχουμε πολλά να μάθουμε και πολλά να δουλέψουμε. Νομίζω, κατά κάποιον τρόπο, είμαστε ολοκαίνουργιες. Σκέφτεσαι το παρελθόν, υπάρχουν πολλές από τις ίδιες παίκτριες και τώρα είμαστε καινούρια ομάδα, με πολλή «δίψα», καθώς τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για όλους με τον Covid, στους Ολυμπιακούς και ό,τι συνέβη πέρυσι, οπότε πιστεύω ότι είμαστε μία καλά ισορροπημένη ομάδα, αλλά ακόμα έχουμε πολλά να μάθουμε και τώρα είμαστε απλώς ενθουσιασμένες με το να παίζουμε παιχνίδια και να πάρουμε εμπειρίες».

Τέλος, επέστρεψες από έναν τραυματισμό, είδαμε ότι δεν σούταρες πολύ…

(Εδώ μας διέκοψε και απάντησε γελώντας) «Έκανα ένα σουτ! Έπρεπε να τους υπενθυμίσω ότι είμαι ακόμα εδώ, αλλά απλά προσπαθώ να παίζω έξυπνα. Αντιμετωπίζω τραυματισμούς σε όλη την καριέρα μου, οπότε τώρα είμαι σε μία θέση όπου προσπαθώ να γίνω η καλύτερη που μπορώ για αυτή την ομάδα, οπότε σκέφτομαι μακροπρόθεσμα την υγεία και την καριέρα μου, είμαι έτοιμη όταν η ομάδα με χρειάζεται να σουτάρω, αλλά με κατάλαβες, μου αρέσει να κάνω πάσες στους φίλους μου και για αυτό έχουμε τόσο καλή σύνδεση με την Στεφανία (σ. Χαραλαμπίδη), το λατρεύω να κάνω πάσες στην Στεφανία. Επομένως, είχε πλάκα σήμερα, μου άρεσε να καθοδηγώ τη μπάλα, είναι το αγαπημένο μου πράγμα να κάνω και είμαι έτοιμη να σουτάρω όταν η ομάδα το χρειάζεται. Η ανάρρωση από τραυματισμούς είναι δύσκολο έργο, και κυρίως πνευματικά δύσκολο, αλλά προσπαθώ να είμαι η καλύτερη παίκτρια που μπορώ να γίνω για την ομάδα, με το σώμα που έχω τώρα».

Ο δρόμος για την Στέφενς είναι μακρύς ακόμα, η οποία οδεύει για το τέταρτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο με την εθνική των ΗΠΑ και άλλους πολυάριθμους τίτλους που έπονται στα επόμενα χρόνια που θα παίζει. Ποιος ξέρει – μπορεί οι συμπατριώτισσές της να την πείσουν να προσθέσει στην τεράστια καριέρα της και μία εμπειρία στην Ελλάδα. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να παρακολουθήσει ζωντανά στις ελληνικές πισίνες την καλύτερη ίσως παίκτρια όλων των εποχών. Πάντως σε εμάς και τον Ορέστη Κανελλόπουλο, με τον οποίο μίλησε, άφησε μια υπόσχεση…



Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved