Απόλλων Σμύρνης: Επιστολή διαμαρτυρίας στη LEN - Γι' αυτό «φωνάζει»

Απόλλων Σμύρνης: Επιστολή διαμαρτυρίας στη LEN - Γι' αυτό «φωνάζει»

Επιστολή στη LEN, μέσω της ΚΟΕ, απέστειλε ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης, για τα όσα συνέβησαν στα τελευταία 36΄΄ στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Β΄ προκριματικού γύρου του Champions League υδατοσφαίρισης, μεταξύ της οικοδέσποινας Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα (10/10) και τα οποία του στέρησαν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εκεί όπου η Μλάντοστ επικράτησε 9-8 και, στην τριπλή ισοβαθμία που προέκυψε, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση ως δεύτερη του ομίλου, με τους Σέρβους πρώτους και την «αμφίβια ταξιαρχία» να μένει εκτός.

Στην επιστολή, οι άνθρωποι του Απόλλωνα περιγράφουν τι ακριβώς συνέβη στα τελευταία 36΄΄ του επίμαχου αγώνα (ο οποίος μεταδόθηκε μέσω live streaming): με το σκορ ισόπαλο 8-8 ο Βουκ Μιλόγεβιτς του Ερυθρού Αστέρα αποβάλλεται οριστικά από το παιχνίδι, καθώς είχε συμπληρώσει τρεις ποινές.

Η Μλάντοστ με παίκτη παραπάνω στην επίθεσή της σουτάρει άουτ με 30,5 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη και την κατοχή να περνά στους Σέρβους. Αρκούσε, λοιπόν, ο Ερυθρός Αστέρας να κρατήσει την μπάλα και το ματς θα τελείωνε. Όμως, ο Σέρβος κόουτς Αλεξάνταρ Φιλίποβιτς έριξε ξανά στο νερό τον Μιλόγεβιτς, που, στα 36΄΄ είχε δεχτεί την 3η του ποινή και είχε αποβληθεί από το ματς.

Έτσι οι διαιτητές, εφαρμόζοντας τον κανονισμό, καταλόγισαν πέναλτι εις βάρος του Ερυθρού Αστέρα στα 28,5 δευτερόλεπτα, με τον Ράκοβατς να κάνει το 9-8 για τη Μλάντοστ. Στην τελευταία επίθεση του ματς οι Σέρβοι κέρδισαν αποβολή και στην τελευταία φάση του αγώνα ο Πιέσιβατς, αφύλακτος από τα 2μ., έδωσε... σφαλιάρα στην μπάλα αντί να κάνει σουτ και την έστειλε πάνω στον τερματοφύλακα της Μλάντοστ! Έτσι το 9-8 παρέμεινε, με τους Σέρβους και τους Κροάτες να προκρίνονται μαζί στον 3ο γύρο.

Ο Απόλλων ξεκαθαρίζει ότι γνωρίζει πως το αποτέλεσμα του αγώνα έχει καταγραφεί και πως τίποτα, πλέον, δεν μπορεί να αλλάξει ως προς την πρόκριση, ωστόσο εκφράζει την ενόχληση και την οργή του για τον τρόπο που αυτή χάθηκε. Μάλιστα, ζητά από τη LEN να επιληφθεί σχετικά μέσω του αρμόδιου οργάνου της, διερευνώντας το περιστατικό και αποδίδοντας τις ανάλογες ευθύνες, εφόσον διαπιστωθεί παράβαση των αρχών και των κανόνων του αθλητισμού.

Παράλληλα ο ΓΣ Απόλλων Σμύρνης εξήγησε ότι προέβη στην αποστολή της συγκεκριμένης επιστολής με γνώμονα το ότι η LEN, ως η ανώτατη αθλητική αρχή της Ευρώπης, που ασφαλώς επιδιώκει τη διεξαγωγή «καθαρών αγώνων», θα πρέπει να λαμβάνει γνώση τέτοιων «περίεργων» περιστατικών, εκφράζοντας την ανησυχία για την ύπαρξη και στο μέλλον παρόμοιων σοβαρών περιστατικών, που πλήττουν και μειώνουν το κύρος του αθλήματος της υδατοσφαίρισης.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved