Λευτέρης Αυγενάκης: «Τιμή για την Ελλάδα τα συγχαρητήρια των προέδρων της ΔΟΕ και της ANOC»

Λευτέρης Αυγενάκης: «Τιμή για την Ελλάδα τα συγχαρητήρια των προέδρων της ΔΟΕ και της ANOC»

Άκρως επιτυχημένες ήταν οι τριήμερες εργασίες της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, στο Συνεδριακό Κέντρο του Creta Maris Beach Resort, στη Χερσόνησο Ηρακλείου, όπου βραβεύτηκαν και οι κορυφαίοι αθλητές μεταξύ των οποίων και ο Μίλτος Τεντόγλου.

Στη Γενική Συνέλευση της ANOC, που φιλοξενήθηκε στην Κρήτη από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετείχαν δια ζώσης αντιπροσωπείες από τις Ολυμπιακές Επιτροπές 148 χωρών (και διαδικτυακά οι υπόλοιπες 57), ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, και η Εκτελεστική Επιτροπή της, εκπρόσωποι των Διεθνών Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, καθώς και οι Οργανωτικές Επιτροπές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020», «Πεκίνο 2022» και «Παρίσι 2024».

Επιπλέον, στην εντυπωσιακή Τελετή Βράβευσης (ANOC Awards) των καλύτερων αθλητών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που πραγματοποιήθηκε επ΄ ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης, έδωσαν το «παρών» και τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων, αθλητές «θρύλοι», όπως ο Κενυάτης δις χρυσός Ολυμπιονίκης στον Μαραθώνιο, Ελιούντ Κιπτσόγκε, και ο Κουβανός Ολυμπιονίκης, με τέσσερα χρυσά μετάλλια στην Πάλη, Μιγιάιν Λόπες.

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η ANOC συνεχάρη τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, «για την άριστη υποστήριξή τους στη διεξαγωγή της διοργάνωσης». Ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση έδιναν σε κάθε ευκαιρία και όλοι οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση.

«Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω θερμά, για τα καλά τους λόγια, τον πρόεδρο της ANOC, Ρόμπιν Μίτσελ, και τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ. Περιποιούν τιμή για την Ελλάδα και για την Κυβέρνησή μας τα συγχαρητήρια και η πλήρης υποστήριξή τους» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και υπογραμμίζει:

«Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, οι επικεφαλής του Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος ανά την υφήλιο, με τον ενθουσιασμό τους απ’ όσα βίωσαν επί τριήμερο, γίνονται παγκόσμιοι "πρεσβευτές" της χώρας μας και της Κρήτης.

Φυσικά, θερμά ευχαριστώ στον πρόεδρο, Σπύρο Καπράλο και σε όλο το συμβούλιο της ΕΟΕ, για την στενότατη συνεργασία και την καθοριστική συμβολή ώστε να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα, μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις, την αβεβαιότητα και τις παγκόσμιες αλλαγές που συντελούνται αυτή την εποχή, επιβεβαιώνει εμφατικά την ικανότητα και τη βούλησή της ως γενέτειρα και διαρκής θεματοφύλακας των Ολυμπιακών αρχών και αξιών.

Ο αθλητισμός έχει την τεράστια δύναμη να ενώνει τους λαούς. Συμφιλιώνει, προωθεί τη συνύπαρξη και τη διαφορετικότητα, εμπνέει και προβάλλει την ελπίδα για ένα καλύτερο, δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

Κι όλα αυτά τα επίκαιρα ιδεώδη τονίζονται με την Ελλάδα μας ξανά στο παγκόσμιο επίκεντρο. Έμπρακτα, με εξωστρέφεια στη διεκδίκηση και τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων. Με στόχο τη διάδοση των αθλητικών μηνυμάτων, την ανάπτυξη της αθλητικής μας οικογένειας, την περαιτέρω ενίσχυση της χώρας και σε οικονομικό επίπεδο με τη σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό.

Αυτό το τριήμερο στο Ηράκλειο επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω. Κι ακόμα περισσότερο, χαιρόμουν που πλέον οι ίδιες οι διεθνείς Ομοσπονδίες, οι επικεφαλής και τα στελέχη τους, ανακτώντας την εμπιστοσύνη τους προς τη χώρα, μας έκαναν πολλές προτάσεις για την ανάληψη, τα προσεχή έτη, σπουδαίων διοργανώσεων».ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα Μπάμπα μετά τον τραυματισμό του - «Σύντομα θα τρέχω πάνω-κάτω»
ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα Μπάμπα μετά τον τραυματισμό του - «Σύντομα θα τρέχω πάνω-κάτω»
Σοκ στο MasterChef: Τραυματίστηκε σοβαρά η Βιβή – «Διασώστη, Διασώστη»!
Σοκ στο MasterChef: Τραυματίστηκε σοβαρά η Βιβή – «Διασώστη, Διασώστη»!
ΕΠΟ: Στον Άρειο Πάγο ο Μπαλτάκος για την έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
ΕΠΟ: Στον Άρειο Πάγο ο Μπαλτάκος για την έρευνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ: Έντονη αντίδραση για την τιμωρία - «Δεν θα ανεχθούμε παραλογισμό και ανισότητα»
ΠΑΟΚ: Έντονη αντίδραση για την τιμωρία - «Δεν θα ανεχθούμε παραλογισμό και ανισότητα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved