Σεμινάριο «ζωής» από το ΔΑΠΠΟΣ για αθλητές και προπονητές του ΑΟ Θήρας! (photos)

Σεμινάριο «ζωής» από το ΔΑΠΠΟΣ για αθλητές και προπονητές του ΑΟ Θήρας! (photos)

Μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία από τον Δημοτικό Αθλητικό Περιβαλλοντικό Πολιτιστικό Οργανισμό Σαντορίνη, που διοργάνωσε σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών, στο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στον προαύλιο χώρο του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ., με τη συμμετοχή αθλητριών και προπονητών του ΑΟ Θήρας.

Ένα «μάθημα» ζωής  πήραν το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου τρία μέλη της «οικογένειάς» του Α.Ο. Θήρας, παρακολουθώντας το σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης στο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στον προαύλιο χώρο του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ.

Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Πατηνιώτης, η αρχηγός της ομάδας Μαριαλένα Αρτακιανού, οι προπονήτριες των ακαδημιών μας, Άρτεμις Σκορδίλη, Μαριλία Κυλικα και η φυσιοθεραπεύτριά μας, Μαρία Γάκη μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην πολύτιμη παροχή Πρώτων Βοηθειών,  παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον την άρτια παρουσίαση του επαγγελματία εκπαιδευτή και διασώστη κ. Τσατσανίδη Βασίλη, στον σημαντικό τρόπου αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή.

Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν η εκμάθηση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), η σωστή χρήση του μηχάνηματος απινιδωτή, αλλά και φιάλης οξυγόνου, για τις περιπτώσεις εκείνες όπου κάποιος συνάνθρωπός έχει χάσει τις αισθήσεις του ή αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Η αρχηγός της ομάδας Μαριαλένα Αρτακιανού, χαρακτήρισε το σεμινάριο του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ «ως μία απίστευτη εμπειρία»:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα και παρακολούθησα από κοντά σεμινάριο για πρώτες βοήθειες και είχα και τη δυνατότητα φυσικά να εφαρμόσω και πρακτική ΚΑΡΠΑ σε κούκλα. Είναι απίστευτη εμπειρία και θα’ θελα να πω σε όλους ότι αξίζει να παρακολουθήσουν από κοντά τέτοια μαθήματα. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί, προπονητές, αθλητές θα πρέπει να έχουν μία γνώση από πρώτες βοήθειες, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν σε κάποιο έκτακτο περιστατικό να παράσχουν την πολύτιμη βοήθεια μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Αρκεί μόνο ένα μάθημα, ώστε να μάθεις τα βασικά και να μπορέσεις, εάν χρειαστεί, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου, ακόμη και να τους σώσεις την ζωή…».

Ενώ όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ομάδας της Σαντορίνης:

«Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια  στο ΔΑΠΠΟΣ για τη διοργάνωση αυτού του πολύ σημαντικού και άρτιου σεμιναρίου και τις ευχαριστίες της  κυρίως στον πρόεδρο του Οργανισμού, κύριο Βασίλη Αλαφούζο για την πρωτοπόρα και καινοτόμο πρωτοβουλία του, καθώς και στον εκπαιδευτή και διασώστη κ. Τσατσανίδη Βασίλη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.

Ευχή όλων μας είναι να συνεχιστούν τέτοια σημαντικά σεμινάρια και να εκπαιδευτούν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας». 

 H Royal Enfield HNTR 350 θέλει να κάνει ξανά cool την έννοια της μοτοσικλέτας στους νέους
H Royal Enfield HNTR 350 θέλει να κάνει ξανά cool την έννοια της μοτοσικλέτας στους νέους
Μενεγάκη – Ουγγαρέζος: Η απίστευτη παρεξήγηση on air
Μενεγάκη – Ουγγαρέζος: Η απίστευτη παρεξήγηση on air
Τρίκαλα: Έκπληξη με Φραντζέσκο
Τρίκαλα: Έκπληξη με Φραντζέσκο
Ανατιμήσεις δίχως τέλος στα τρόφιμα – Στα ύψη γαλακτομικά, κρέατα
Ανατιμήσεις δίχως τέλος στα τρόφιμα – Στα ύψη γαλακτομικά, κρέατα