Ενόργανη Γυμναστική: Με όνειρα και ελπίδες για διάκριση στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας οι έξι Έλληνες

Ενόργανη Γυμναστική: Με όνειρα και ελπίδες για διάκριση στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας οι έξι Έλληνες

Οι έξι αθλητές της Εθνικής ανδρών, που αναχώρησαν για την Ιαπωνία προκειμένου να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Κιτακιούσου, στην Ιαπωνία (18-24 Οκτωβρίου), θα «παλέψουν» ώστε να κερδίσουν την υψηλότερη θέση που μπορούν στα αγωνίσματά τους όπως δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

Οι έξι αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι: Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος, άλμα), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι) και Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο). Μάλιστα οι δύο τελευταίοι Έλληνες αθλητές πρόκειται να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους εμφάνιση στον θεσμό.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος και… βετεράνος του θεσμού με προηγούμενες συμμετοχές: Αμβέρσα 2013, Νανίνγκ 2014, Γλασκόβη 2015, Μόντρεαλ 2017, Ντόχα 2018, Στουτγάρδη 2019, αρχικά σημείωσε:

«Αισθάνομαι έτοιμος γι’ αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα είναι για μένα το έβδομο συνεχόμενο ως μέλος της Εθνικής ανδρών. Στόχος μου είναι να πετύχω μία πάρα πολύ καλή επίδοση στο σύνθετο ατομικό, με καλές εκτελέσεις και στα έξι όργανα. Θέλω να πιάσω μία βαθμολογία από 80,000 β. και πάνω, που θεωρητικά μπορεί να μου δώσει μία θέση στο “τοπ 24” και να με βάλει στον τελικό. Πηγαίνω στην Ιαπωνία με πολύ καλή αγωνιστική προετοιμασία και αντίστοιχη ψυχολογία. Στις προπονήσεις κάναμε επτά φορές προσομοίωση του αγώνα στο σύνθετο ατομικό, με θετικά αποτελέσματα. Προσδοκώ ότι το ίδιο θα συμβεί και στον επίσημο αγώνα».

Ο Αντώνης Τανταλίδης, με προηγούμενες συμμετοχές: Μόντρεαλ 2017, Ντόχα 2018, υποστήριξε:

«Έχω προετοιμαστεί πολύ δυνατά και στην προπόνηση εκτελώ τα προγράμματά μου σε πολύ καλό επίπεδο. Δούλεψα πολύ και έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό που με ταλαιπώρησε στο Τσάλεντζ Καπ του Κόπερ τον περασμένο μήνα.

Επιδίωξή μου θα είναι η πρόκριση σε έναν τελικό, που μπορεί να έρθει σε καθένα από τα τρία όργανα στα οποία θα αγωνιστώ. Θα κυνηγήσω τη διάκριση σε όλα, θεωρώ όμως ότι έχω περισσότερες πιθανότητες στο έδαφος. Ο βαθμός δυσκολίας των προγραμμάτων μου είναι 6,200 β. στο έδαφος, 6,000 β. στον πλάγιο ίππο και 5,200 β. σε καθένα από τα δύο άλματα που θα εκτελέσω».

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που «μετράει» δύο συμμετοχές στο Μόντρεαλ το 2017 και στη Στουτγάρδη το 2019 ανέφερε:

«Ο χρόνος προετοιμασίας που είχα ήταν αρκετά περιορισμένος, αλλά ήθελα πολύ να αγωνιστώ σ’ αυτή τη διοργάνωση και θα είμαι παρών για να παρουσιάσω για πρώτη φορά το καινούργιο μου πρόγραμμα στους κρίκους. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα, με συντελεστή δυσκολίας 6,000. Έχει βασιστεί στον νέο Κώδικα Βαθμολογίας που θα ισχύσει από την ερχόμενη χρονιά, ώστε πάνω σ’ αυτό να «χτιστεί» το πρόγραμμα των επόμενων ετών».

Ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, που είχε συμμετάσχει και στην αντίστοιχη διοργάνωση του Μόντρεαλ 2017, σχολίασε:

«Έχω ετοιμάσει ένα αρκετά δύσκολο πρόγραμμα στο έδαφος, με συντελεστή δυσκολίας 6,000. Το δοκιμάσαμε στον πρόσφατο αγώνα στο Κόπερ, είδαμε τα κενά και τις τελευταίες εβδομάδες δουλέψαμε στην προπόνηση για να τα καλύψουμε. Στην Ιαπωνία θέλω να κάνω την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, γνωρίζοντας ότι εάν η εκτέλεσή μου είναι αυτή που πρέπει, θα έχω πιθανότητες να διεκδικήσω την είσοδο στον τελικό».

Ο Σταύρος Γκίνης τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχω στο παγκόσμιο. Δεν περίμενα ότι θα πήγαινα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, επειδή είμαι πολύ μικρός ακόμα. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και θα είμαι πιο έτοιμος συγκριτικά με τον διεθνή αγώνα του Κόπερ, όπου κατάφερα να μπω στον τελικό παρότι είχα μόνο έναν μήνα προπονήσεων.

Το πρόγραμμά μου στους κρίκους έχει αρχική αξία 6,000 β., που είναι υψηλή για τα δικά μου δεδομένα. Ο στόχος μου είναι να πάρω μία βαθμολογία πάνω από 14,000 β.. Το όνειρό μου είναι να μπω στην οκτάδα του τελικού, αλλά ακόμα και αν τερματίσω μέσα στην πρώτη εικοσάδα θα είμαι ικανοποιημένος, εφόσον κάνω το καλύτερο δυνατό που μπορώ».

Ο Στέφανος Τσολακίδης υπογράμμισε: «Τα συναισθήματα είναι απίστευτα. Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τόσο στον πλάγιο ίππο όσο και στο δίζυγο έχουμε δουλέψει καλά με τον προπονητή και θείο μου, Βασίλη Τσολακίδη. Θα προσπαθήσω να κάνω μία επιτυχημένη εμφάνιση και να δείξω τον καλύτερο εαυτό μου».

ΝΤΟΧΑ 2018: Νίκος Ηλιόπουλος (έδαφος, προκριματικός)



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved