Roland Garros: Μπήκε «αγριεμένος» ο Ναδάλ

Roland Garros: Μπήκε «αγριεμένος» ο Ναδάλ

Την ώρα που έπρεπε και όποτε ο αντίπαλός του έδειχνε ότι θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, ο Ράφαελ Ναδάλ «πατούσε γκάζι», με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» με 3-0 τον Αλεξέι Πόπιριν (6-3, 6-2, 7-6) και να μπει... με το δεξί στο Roland Garros. - Τι συνέβη την Τρίτη (01/06) στην διοργάνωση

Το κορυφαίο Grand Slam που θα επιδιώξει να κατακτήσει για 14η φορά στην τεράστια καριέρα του. Ο 34χρονος Ισπανός πέτυχε την 101η του νίκη στο φημισμένο Γαλλικό Όπεν μετά από 2 ώρες και 26 λεπτά αγώνα απέναντι στο νο63 της παγκόσμιας κατάταξης. Στην επόμενη φάση ο «βασιλιάς του χώματος» θα αντιμετωπίσει τον έμπειρο Γάλλο, Ρισάρ Γκασκέ.

Παρότι σε κάποια σημεία του τρίτου σετ έδειξε να είναι αποπροσανατολισμένος, στα δύο πρώτα ο Ναδάλ δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει και παίζοντας εξαιρετικό τένις έφτασε εύκολα στο 2-0. Στο τρίτο, όμως, ο Πόπιριν έβγαλε αντίδραση κι έφτασε πολύ κοντά στο 2-1. Αφού «έσπασε» το σερβίς του Ισπανού για το 3-2 έφτασε να προηγείται με 5-2 στα games κι όλα έδειχναν να είναι με το μέρος του. Ο Ναδάλ, όμως, δεν τα έχει παρατήσει ποτέ στην καριέρα του κι αυτό έκανε και σήμερα. Έφτασε με ψυχραιμία στο 5-5, μετά στο 6-6 και στο tie break «μίλησε» η κλάση του για να έρθει το 7-6 και το 3-0.

Πρόωρος αποκλεισμός για Ρούμπλεφ

Μετά τον Ντόμινικ Τιμ, ο Αντρέι Ρούμπλεφ έγινε ο δεύτερος τενίστας του παγκόσμιου Top-10 που αποχαιρετά πολύ πρόωρα το φετινό Roland Garros. Ο 23χρονος Ρώσος (Νο 7 στον κόσμο), ο οποίος μάλιστα θεωρείται σπεσιαλίστας στις χωμάτινες επιφάνειες, έπεσε θύμα έκπληξης στον πρώτο γύρο και γνώρισε την ήττα από τον έμπειρο Γιαν-Λέναρντ Στρουφ. Ο 31χρονος Γερμανός προηγηθηκε 2-0 σετ, δεν πτοήθηκε από την αντίδραση του αντιπάλου του που ισοφάρισε και έφτασε στη νίκη με 6-3, 7-6 (6), 4-6, 3-6, 6-4.

Δυσκολεύτηκε η Μπάρτι

Πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε η Άσλεϊ Μπάρτι επί της Αμερικανίδας Μπερνάρντα Πέρα, στην επανεμφάνισή της στο Roland Garros. Η Αυστραλή τενίστρια, επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε ακριβώς δύο ώρες για να υπερκεράσει το εμπόδιο της 26χρονης αντιπάλου της, επικρατώντας τελικά με 6-4, 3-6, 6-2 και παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο. Η Μπάρτι είχε κατακτήσει το τρόπαιο στο Παρίσι το 2019, αλλά πέρυσι δεν συμμετείχε στο τουρνουά, το οποίο λόγω πανδημίας μετατέθηκε για το φθινόπωρο.

Εκτός τουρνουά (και) η Κβίτοβα

Ένα 24ωρο μετά την οικειοθελή αποχώρηση της Ναόμι Οσάκα από το Roland Garros μία ακόμη «ηχηρή» απόσυρση ήρθε να προστεθεί στο ξεκίνημα του Γαλλικού Όπεν. Λίγο πριν μπει στη μάχη των «64» της διοργάνωσης με την Έλενα Βεσνίνα (2/06), η Πέτρα Κβίτοβα τέθηκε νοκ άουτ από τη συνέχεια, λόγω τραυματισμού, όπως ενημέρωσε η ίδια με ανάρτησή της στα social media.

Το νο12 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA μετά από πτώση χτύπησε τον αστράγαλό της και παρά την προσπάθεια που κατέβαλε δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Έτσι ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κορυφαίο Grand Slam, καθώς προτίμησε να μη ρισκάρει. «Με μεγάλη μου απογοήτευση, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το Roland Garros. Μετά τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, έπεσα και χτύπησα τον αστράγαλό μου. Δυστυχώς, μετά την μαγνητική στην οποία υποβλήθηκα και αφού συζήτησα το πρόβλημα με την ομάδα μου, αποφάσισα ότι θα ήταν επικίνδυνο να αγωνιστώ την Τετάρτη. Είναι μεγάλη κακοτυχία για εμένα, αλλά θα παραμείνω δυνατή, ώστε να αποθεραπευτώ στην ώρα μου, ενόψει της grass court season», έγραψε χαρακτηριστικά η Τσέχα στους λογαριασμούς της στα social media.



Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αγώνες ρεβάνς στα προημιτελικά των Κυπέλλων Ευρώπης με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved