Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Πινγκ Πονγκ: Εκτός συνέχειας η Τόλιου

Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό Πινγκ Πονγκ: Εκτός συνέχειας η Τόλιου

Στη φάση των γκρουπ αποκλείστηκε η Κατερίνα Τόλιου στο Προολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Ευρώπης, που σε συνθήκες «φούσκας» είναι για δεύτερη μέρα σε εξέλιξη στο Γκιμαράες.

Έδωσε και την Πέμπτη τη «μάχη» της στο καθοριστικό ματς με την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια για το 1ο γκρουπ του σταδίου 1 και γνώρισε καταδικαστική ήττα με 4-2 σετ. Μετά τη χτεσινή οριακή ήττα από το 1ο φαβορί του γκρουπ, τη Σάρα Ντε Νούτε (4-3), θα της έδινε την πρόκριση σε τριπλή ισοβαθμία νίκη με οποιοδήποτε σκορ στο φινάλε. Πάλεψε γι’ αυτό, όμως της έλειψε και η τύχη σ’ ένα ακόμη ματς και τελικά έμεινε στην 3η και τελευταία θέση του γκρουπ. Είναι σίγουρα αποτέλεσμα στενάχωρο για μία αθλήτρια του επιπέδου της Τόλιου, ωστόσο την ίδια ώρα είναι και αποκλεισμός με το κεφάλι ψηλά, υπό την έννοια ότι η αμυντικού στυλ αθλήτρια έκανε σπουδαία προσπάθεια και με τις εμφανίσεις της έδειξε ότι άξιζε την πρόκριση στο στάδιο 2. Περίπου 50 λεπτά κράτησε ο αμφίρροπος αγώνας με την Αλτίνκαγια, η οποία έδειξε ικανότητες κόντρα στην άμυνα και τελικά προκρίθηκε αήττητη στην επόμενη φάση.

Η Ντε Νούτε, που απέναντι στην πρωταθλήτριά μας γύρισε την κατάσταση από 0-3 σετ («αντεπιτέθηκε όταν έφτασε στην άκρη του δράματος», όπως εύστοχα έγραψε στο ρεπορτάζ της η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος), κατέκτησε τη 2η προνομιούχο θέση…

Για την Τόλιου (νούμερο 24 του τουρνουά), ήταν απολύτως στα μέτρα της και το ματς με την Αλτίνκαγια (Νο 27) και φαινόταν ξεκάθαρα ότι θα παίξουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Αντέδρασε στο αρχικό 0-2 σετ κι αργότερα ξαναβρέθηκε στο -2 με το μοναδικό σετ, όπου ήταν αρνητική. Μείωσε ξανά και προηγήθηκε στο 6ο σετ, ωστόσο δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση και να διεκδικήσει την ανατροπή (4-2).

Στο 1ο σετ η άμυνα πήγε καλά για την Τόλιου αλλά της στοίχισαν ορισμένες κακές υποδοχές και χαμένες κομμένες μπάλες κοντά στο τραπέζι. Λεπτομέρειες έκριναν και το επόμενο σετ. Όπως στο 8-8 του 1ου έτσι και στο 7-7 του 2ου σετ η πρωταθλήτριά μας έχασε τρεις πόντους στη σειρά. Δεν της βγήκαν κάποιες επιλογές, ήταν διστακτική για επίθεση με το forehand και η Αλτίνκαγια εκμεταλλεύτηκε με καρφί τις άμυνες που πήραν ύψος.

Στο 3ο σετ η καθαρή άμυνα απέδωσε για την Αθηναία πρωταθλήτρια, η οποία στο 6-6 ξέφυγε με τρεις πόντους στη σειρά. Η διαφορά πήγε στο +1, χρειάστηκε κι ένας τυχερός πόντος για το 10-8 και δικαιωματικά ήρθε στο τέλος η μείωση του σκορ.

Στο 4ο σετ η Τουρκάλα κυριάρχησε καθώς σέρβιρε καλά και της βγήκαν οι δυνατές επιθέσεις σε δύσκολα σημεία. Η Τόλιου κράτησε ψυχολογία, μπήκε δυνατά στο 5ο σετ και προηγήθηκε με 7-4 παίρνοντας και επιθέσεις και μπερδεύοντας με το φάλτσο-άφαλτσο. Η αντίπαλος ισοφάρισε σε 7-7, ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ και τελικά ήρθε η νέα μείωση όταν η διεθνής μας έκανε ποιοτικές βαθιές μπάλες και πήρε και επιθέσεις.

Ο καλός ρυθμός συνεχίστηκε στο 6ο σετ. Η πρωταθλήτριά μας βρέθηκε μπροστά με 6-4, αλλά σε εκείνο το σημείο έχασε 5 συνεχόμενους πόντους (ο τελευταίος με μπαλιά να βρίσκει στην κόχη του τραπεζιού από λόμπα της Αλτίνκαγια). Με forehand επιθέσεις και προσεκτική άμυνα πλησίασε δύο φορές στον πόντο, αλλά η αθλήτρια από τη γείτονα χώρα πήρε τον καθοριστικό πόντο με ποιοτικό σερβίς και δυνατό σπιν (8-11, 8-11, 11-8, 2-11, 11-9, 9-11).



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved