Πινγκ Πονγκ: Στην Κεφαλονιά η τελευταία συγκέντρωση των διεθνών πριν από το Προπαραολυμπιακό

Πινγκ Πονγκ: Στην Κεφαλονιά η τελευταία συγκέντρωση των διεθνών πριν από το Προπαραολυμπιακό

Μέσα στις ειδικές συνθήκες, που έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός, κινούνται και οι υπεύθυνοι των εθνικών ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τα άτομα με αναπηρίες με σκοπό την όσο γίνεται μεγαλύτερη ετοιμότητα πριν από το Προπαραολυμπιακό τουρνουά.

 

Εδώ και πολύ καιρό έχουν… ξεχάσει τι θα πει διεθνείς αγώνες, δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν ότι αναβλήθηκε και το τουρνουά στο Λάτσκο της Σλοβενίας, που θ’ αποτελούσε γερή πρόβα, ωστόσο μένουν σε συνεχή εγρήγορση και φροντίζουν καλά το κομμάτι της σωστής προετοιμασίας σε όλους τους τομείς. Έτσι, μετά από το προπονητικό καμπ στην Αθήνα, που περιλάμβανε επίλεκτους αθλητές από πολλές κλάσεις, θα γίνει άλλο ένα από αύριο στην Κεφαλονιά, που θα αφορά μόνο στην κλάση 6 (την πρώτη των ορθίων). Ο λόγος είναι ότι στο Παγκόσμιο Προπαραολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει στην ίδια πόλη της Σλοβενίας στις αρχές Ιουνίου, η Ελλάδα θα έχει μόνο έναν εκπρόσωπο και είναι ο Μάριος Χατζηκυριάκος της κλάσης 6. Τη συγκέντρωση προετοιμασίας στο πανέμορφο νησί οργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες κι έχει τη συνδρομή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Παραθέτουμε το δελτίο Τύπου από την Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.:

«Την τελευταία της προετοιμασία πριν από το Προπαραολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στη Σλοβενία αρχές Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Κεφαλονιά.

Το «χρυσοφόρο» εισιτήριο για το Τόκιο θα διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις ο αθλητής της κλάσης 6 των ορθίων Μάριος Χατζηκυριάκος, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Μουχθή είχαν οδηγήσει την Ελλάδα στη 2η θέση της Ευρώπης στο ομαδικό ΤΤ6 το 2019.

Οι διπλές καθημερινές προπονήσεις στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» στο Αργοστόλι υπό την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Πολυχρόνης Πολίτσης, με τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων λόγω του Covid-19, θα ξεκινήσουν στις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν 10 ημέρες αργότερα.

Σε αυτές θα λάβουν μέρος, εκτός από τον Χατζηκυριάκο, οι αθλητές της κλάσης 6 των ορθίων, Μουχθής, Λευτέρης Μαύρης και Παναγιώτης Ιωάννου.

Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία διεξάγεται από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ κι έχει την αρωγή της ΕΦΟΕπΑ, του προέδρου της Κώστα Παπαγεωργίου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι Χατζηκυριάκος, Μουχθής και Ιωάννου ανήκουν στον ΠΑΣΚΑ, ενώ ο Μαύρης αγωνίζεται στο «Εν Σώματι Υγιεί» Βέροιας. Στην ΕΦΟΕπΑ οι Χατζηκυριάκος, Μαύρης και Ιωάννου κάνουν εφέτος αθλητικό δελτίο στον ΑΣΕΑ Κεφαλονιά, ενώ ο Μουχθής αγωνίζεται στον ΓΣ Νηρέα Καρδαμύλων.

Καθοριστική συμβολή στην υλοποίηση του καμπ προετοιμασίας προσφέρει με την παρουσία του ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο σωματείο «Εν Σώματι Υγιεί» ΑΣ ΑμεΑ Βέροιας, Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, ως συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή. Τον ίδιο ρόλο έχει η Μαρία Καΐπη που βρίσκεται επίσης στο πλευρό του Πολυχρόνη Πολίτση, ως βοηθός ΑμεΑ.

Παράλληλα, τις υπηρεσίες της παρέχει και η προπονήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Κατερίνα Βασιλείου μαζί με τον Αντώνη Αγγέλου από το πόστο του βοηθού προπονητή.

Στην 10ημερη προετοιμασία θα συνδράμουν τις προσπάθειες των διεθνών και οι Γεράσιμος Ποδηματάς και Φαίη Παντελάδη, από το τοπικό σωματείο του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Αργοστολίου για την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και την εξολοκλήρου διατροφή των αθλητών τις μέρες που θα βρίσκονται στο νησί και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο του νησιού, τον Θεόφιλο Μιχαλάτο που έχει αγκαλιάσει τον αθλητισμό τον ΑμεΑ αλλά και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Γιώργο Τσιλιμιδό για την υποστήριξη της προετοιμασίας. Ευχαριστεί επίσης τον νέο πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ και το ΔΣ για την παραχώρηση αθλητικού υλικού, ενώ θα ήθελε να ευχαριστήσει και τον Πρόξενο της Σερβίας Βίκτωρα Ραχουτά για τη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της προετοιμασίας».Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (07/12)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (07/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (07/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (07/12)
Κηφισιά: Χωρίς δύο με ΠΑΟ Ρουφ
Κηφισιά: Χωρίς δύο με ΠΑΟ Ρουφ
Οι Ιάπωνες δίδαξαν ήθος και -ποδοσφαιρικό- πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη
Οι Ιάπωνες δίδαξαν ήθος και -ποδοσφαιρικό- πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη