Στο ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ για τις αθλητικές δραστηριότητες

Στο ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ για τις αθλητικές δραστηριότητες

Δημοσιεύθηκε αργά χθες το βράδυ (22/3) στο ΦΕΚ η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αθλητικές δραστηριότητες που εξαιρούνται από τη γενική αναστολή που ισχύει σε όλη την επικράτεια.

 

Με τη δημοσίευση της ΚΥΑ, επισημοποιείται η έναρξη μιας σειράς πρωταθλημάτων που είχαν διακοπεί ή δεν είχαν προλάβει να αρχίσουν καν (Football League, Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου, Α΄ Εθνική γυναικών ποδοσφαίρου, Α΄ Εθνική ποδοσφαίρου σάλας, Α2 μπάσκετ ανδρών, Α1 μπάσκετ γυναικών, Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών, Α΄ εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών, Α1 χάντμπολ ανδρών και γυναικών), ενώ περιλαμβάνεται και η δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων στο γυναικείο βόλεϊ, όπου η ΕΟΠΕ διέκοψε οριστικά το πρωτάθλημα, αλλά σκοπεύει να διοργανώσει αγώνες κυπέλλου.

Παράλληλα, “ανοίγουν” από αύριο (24/3) και οι προπονήσεις στην κολύμβηση για αθλητές/τριες σωματείων ηλικίας 13 και 14 ετών (αγωνιστικές κατηγορίες παμπαίδων/παγκορασίδων, γενν. 2007 και 2008), ενώ επιτρέπονται πλέον οι προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ. Επιπλέον, δίνεται άδεια διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος χιονοδρομίας.

Σε όλες τις δραστηριότητες που “ανοίγουν” θα εφαρμοστούν τα νέα αυστηροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ειδικά για τα πρωταθλήματα των ομαδικών σπορ, προβλέπεται μοριακός έλεγχος 24-48 ώρες πριν από κάθε αγώνα ή εναλλακτικά άμεσο τεστ αντιγόνου (rapid test) την ημέρα του αγώνα ή, αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα.



Μπαντόσα: Αφιέρωση - μαχαιριά για Τσιτσιπά - «Μετάλλιο για τον μεγαλύτερο βλάκα»
Μπαντόσα: Αφιέρωση - μαχαιριά για Τσιτσιπά - «Μετάλλιο για τον μεγαλύτερο βλάκα»
EuroCup: Σημαντική νίκη στη Λιθουανία για τον Άρη
EuroCup: Σημαντική νίκη στη Λιθουανία για τον Άρη
LIVE Λευκορωσία - Ελλάδα στο φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2026
LIVE Λευκορωσία - Ελλάδα στο φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2026
Σορτς για το Παρί - Παναθηναϊκός: «Μια αξέχαστη βραδιά»
Σορτς για το Παρί - Παναθηναϊκός: «Μια αξέχαστη βραδιά»
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved