Πρεβολαράκη στο Onsports: «Να σηκώσουμε τη σημαία μας ψηλά στο Τόκιο» (video+photos)

Πρεβολαράκη στο Onsports: «Να σηκώσουμε τη σημαία μας ψηλά στο Τόκιο» (video+photos)

Η Μαρία Πρεβολαράκη μίλησε στο Onsports για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο πάλης στο Βελιγράδι αλλά και το όνειρο της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Αν μη τι άλλο μια από τις ελπίδες της Ελλάδας για διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία έδωσε από νωρίς το σύνθημα προκειμένου να κάνει τη χώρα μας περήφανη σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Η Ελληνίδα αθλήτρια αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία των 53κ., στο Παγκόσμιο Κύπελλο πάλης του Βελιγραδίου και φόρεσε το χρυσό μετάλλιο, δείχνοντας με τις εμφανίσεις της ότι τα ελληνικά χρώματα μπορούν να ελπίζουν σε αυτή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μιλώντας στο Onsports.gr στάθηκε στα όσα βίωσε στο Βελιγράδι αλλά και το κατά πόσο την επηρέασε ο κορονοϊός.

«Το παγκόσμιο κύπελλο  στο Βελιγράδι ήταν μια διοργάνωση που νομίζω ότι πήγα με πιο πολύ όρεξη από οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στο παρελθόν λόγω της μεγάλης αποχής που είχαμε από την αγωνιστική δραστηριότητα. Ήταν δύσκολο για εμένα αλλά και για όλους τους αθλητές πιστεύω που συνεχίζαμε να προπονούμαστε σκληρά χωρίς κάποιον αγώνα στόχο.  Οπότε όταν μας ανακοινώθηκε ότι τελικά θα γίνει το παγκόσμιο κύπελλο περίμενα πως και πως να αγωνιστώ. Αυτή η δίψα είναι που με βοήθησε να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο εκεί» είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Το ότι διαγνώστηκε ο αδερφός μου με κορονοϊό εδώ στο Βελιγράδι μας επηρέασε όλους αρκετά καθώς είχαμε τον φόβο μην έχουμε κολλήσει και εμείς Αφού σχεδόν όλοι από την αποστολή είχαμε έρθει σε στενή επαφή μαζί του. Το προηγούμενο βράδυ μάλιστα πριν αγωνιστώ είχα μια ενόχληση στο στομάχι και κατευθείαν το μυαλό μας πήγε εκεί. Βέβαια το πρωί που ξύπνησα ήμουν πολύ καλά το ίδιο και στην προθέρμανση πριν τους αγώνες όποτε καταλάβαμε με τον προπονητή μου ότι ήταν απλά σκέψη στο μυαλό μας που έπρεπε να αποβάλουμε και να συγκεντρωθούμε στους αγώνες και αυτό κάναμε. Για την υγεία του αδερφού μου δεν ανησύχησα ιδιαίτερα καθώς από την πρώτη στιγμή πίστευα πως ως νέος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα θα το ξεπεράσει σύντομα».

5fd99bec825e63350d743782

«Θα προτιμούσα να γίνουν το 2020 οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Η Μαρία Πρεβολαράκη δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην αναβολή για έναν χρόνο της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης και όπως ανέφερε θα προτιμούσε να είχαν γίνει οι αγώνες το 2020.

«Σίγουρα ο επομένως μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πριν όμως από αυτούς έχουμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Απρίλιο που και εκεί θα ήθελα να κάνω μια καλή εμφάνιση καθώς θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες πριν τους Ολυμπιακούς οπότε θα λειτουργήσει πολύ θετικά στην ψυχολογία μου εάν καταφέρω ένα χρυσό μετάλλιο και εκεί.  Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει κάποιες δυσκολίες λόγω της πανδημίας καθώς μέχρι τον Μάρτιο θα συνεχίζονται να αναβάλλονται τουρνουά και προετοιμασίες οπότε πιθανόν μέχρι τον Μάρτιο να συνεχίσουμε εντός συνόρων την προετοιμασία μας και από Μάρτη και μετά να μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε δύο προετοιμασίες στο εξωτερικό και σε 2 τουρνουά που θα θέλαμε» είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά έναν χρόνο μας επηρέασε όλους άλλους θετικά και άλλους αρνητικά. Εγώ η αλήθεια είναι ότι θα προτιμούσα να είχαν γίνει το 2020 καταρχήν γιατί ήμουν υγιής που είναι το πιο σημαντικό γιατί σε ένα χρόνο από τώρα πολλά μπορούν να συμβούν.  Δεύτερον γιατί ήμουν σε καλή κατάσταση και αγωνιστικά και ψυχολογικά και αυτό φάνηκε και στο παγκόσμιο κύπελλο οπότε πιστεύω ότι θα είχα μια καλή εμφάνιση εάν γινόταν φέτος.  Του χρόνου ελπίζω να κυλήσουν όλα καλά να συνεχίσουμε να είμαστε υγιής και ακόμη πιο δυνατοί για να καταφέρουμε  τους στόχους μας και να σηκώσουμε την σημαία μας ψηλά».

Για το πώς βιώνει την διακοπή λόγω του κορονοϊού υποστήριξε: «Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να προσπαθεί να κρατάει την προπόνηση του αγωνιστική σε υψηλό επίπεδο για μεγάλο διάστημα χωρίς να έχει άμεσα  κάποιον αγώνα στόχο , είναι αρκετά ψυχοφθόρο αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή και να συνεχίζουμε για να μην μείνουμε πίσω και να είμαστε έτοιμοι όταν ανακοινωθούν αγώνες.  Έτσι κάναμε και εμείς πριν από το παγκόσμιο  εμείς δικαιωθήκαμε εκεί. Πρέπει ΠΑΝΤΑ να σκέφτεσαι ότι εάν κάτσει η μειώσει την προπόνηση σου επειδή δεν έχεις άμεσα αγώνες, οι αντίπαλοι στο εξωτερικό συνεχίζουν και εσύ θα μείνεις πίσω οπότε δεν πρέπει να σταματάς».

tBxmjr8XUujXNDbPjIqE

Το 2015 που θέλει να ξεχάσει και τα μαθηματικά

Στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στην πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε σε όλη της την πορεία αλλά και τα όσα θα έκανε άμα δεν την είχε κερδίσει η πάλη.

«Η χειρότερη στιγμή είναι ένα χειρουργείο στον αυχένα που έκανα αρχές του 2015. Ήταν πολύ δύσκολο για έμενα αρχικά γιατί ήταν ένα δύσκολο χειρουργείο ειδικά για το άθλημα που κάνω και πολλοί γιατροί μου έλεγαν ότι μετά από μια σπονδυλοδεσία στον αυχένα δεν μπορώ να συνεχίσω τον πρωταθλητισμό στην πάλη. Ήταν επίσης δύσκολο γιατί μου συνέβη ενάμιση χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο και δεν ήξερα εάν θα μπορέσω να επανέλθω τόσο σύντομα σε υψηλό επίπεδο ώστε να καταφέρω να προκριθώ και να συμμετέχω στου Ολυμπιακού του 2016. Ευτυχώς τα κατάφερα οπότε η πιο όμορφη στιγμή της καριέρας μου δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την στιγμή που κατάφερα μετά από τόσες δυσκολίες να πάρω την πρόκριση 13 μήνες μετά το χειρουργείο μου στο προολυμπιακό τουρνουά στην Μογγολία . Το να καταφέρω να προκριθώ μετά από τόσα δυσκολίες ήταν μια στιγμή που θυμάμαι πιο έντονα ακόμη και από την κατάκτηση μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα» ανέφερε.

Για το τι θα έκανε αν δεν είχε ασχοληθεί με την πάλη τόνισε: «Κάνω πάλη από 8-9 ετών οπότε όλη η ζωή μου έχει περάσει πάνω στις παλαίστρες οπότε δεν έχω φανταστεί την ζωή μου μακριά από την πάλη και σίγουρα όταν σταματήσω αγωνιστικά θα συνεχίσω από κάποιο άλλο πόστο να προσφέρω όπως μπορώ. Εάν δεν είχα ακολουθήσει την πάλη ίσως να είχα ακολουθήσει τα μαθηματικά τα οποία σε μικρή ηλικία λάτρευα αλλά με κέρδισε η πάλη περισσότερο και έτσι τα άφησα δυστυχώς».

Για το τι θα πρέπει να έχει ένας νέος αθλητής που θέλει να ξεκινήσει την πορεία του στο άθλημα: «Η πάλη είναι ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα οπότε για να το ακολουθήσει και να αφοσιωθείς θα πρέπει σίγουρα να το αγαπάς.  Είναι ένα άθλημα που γυμνάζει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν ως βασικό μέσω διαπαιδαγώγησης των νέων και είναι από τα αρχαιότερα αθλήματα. Ένας αθλητής της πάλης πρέπει να έχει ευλυγισία δύναμη αντοχή εκρηκτικότητα οπότε η προπόνηση είναι πολύπλευρη και περιλαμβάνει ασκήσεις πολλών αθλημάτων και αυτό την κάνει πολύ ενδιαφέρουσα ,επίσης γυμνάζει ομοιόμορφα όλο το σώμα καθώς όταν παλεύεις συμμετέχουν πραγματικά όλοι οι μύες. Ένας νέος αθλητής-τρια πιστεύω για να πετύχει πρέπει να έχει θέληση υπομονή και επιμονή,  να μην σταματάει να δουλεύει και να μαθαίνει και σίγουρα κάποια στιγμή θα ανταμειφθούν οι κόποι του».

Για το τι κάνει τον ελεύθερο χρόνο της: «Τον ελεύθερο μου χρόνου μου αρέσει να κάνω πεζοπορίες είναι κάτι που με χαλαρώνει και με ανανεώνει,  μου αρέσει επίσης να δοκιμάζω διάφορα αθλήματα και μου αρέσει και να ταξιδεύω ( μπορεί να ταξιδεύουμε αρκετά για αγωνιστικές υποχρεώσεις αλλά σίγουρα σε αυτά τα ταξίδια δεν προλαβαίνεις να δεις τίποτα ούτε να τα ευχαριστηθείς όπως λανθασμένα μπορεί να πιστεύουν κάποιοι)».

Τέλος έστειλε τις ευχές της για τη νέα χρονιά λέγοντας: «Για την νέα χρονιά θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε υγεία πάνω από όλα και να έχουμε τελειώσει με  τον κορονοϊό ώστε να κάνουμε ελεύθεροι και χωρίς περιορισμούς ότι κάναμε και πριν αλλά να περνάμε και πιο ποιοτικά την ζωή μας και με τους ανθρώπους που αγαπάμε γιατί εάν κάτι που μάθαμε από τον κορονοϊό είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο».

GOLD WW - 53 kg: M. PREVOLARAKI (GRE) v. R. ZASINA (POL)



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved