Κώστας Γκελαούζος: Στοχεύει πλέον σε επιδόσεις κάτω από 2.14.00 στο Μαραθώνιο

Κώστας Γκελαούζος: Στοχεύει πλέον σε επιδόσεις κάτω από 2.14.00 στο Μαραθώνιο

O Κώστας Γκελαούζος τερμάτισε την Κυριακή στον Μαραθώνιο της Βαλένθια σε 2.14.44 και έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Όπως είναι φυσικό, ο ίδιος αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του στην απόσταση των 42.195μ μετά από 5 χρόνια ενασχόλησής του με το Μαραθώνιο.

Πλέον ο 30χρονος δρομέας βάζει στόχο επιδόσεις κάτω από τα 2.14.00 και να σκεφτεί καλές παρουσίες τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει σε διοργανώσεις ευρωπαϊκού επιπέδου.

«Πήγα όπως το είχα σχεδιάσει, αφού ο στόχος ήταν μια επίδοση κοντά σε αυτή που βγήκε. Φυσούσε και αυτό είχε δυσκολίες. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρα είχα κολλήσει με ένα γκρουπάκι, όπου ο ρυθμός ήταν για 2.14.30. Στη συνέχεια και μέχρι το 32ο χιλιόμετρο έμενα τελείως μόνος. Πέρασα έναν-δύο αθλητές, που όμως πήγαιναν αργά και δεν μπορούσα να μείνω μαζί τους, κι αναγκάστηκα να ανοίξω το ρυθμό μου. Στο 32ο χιλιόμετρο ήξερα πως ήμουν καλά, αλλά κρατήθηκα λιγάκι, κι έτσι στο τέλος βγήκα πολύ δυνατός. Πιστεύω σε μια άλλη κούρσα, ίσως σε έναν χρόνο να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από 2.14» ήταν τα πρώτα λόγια του Γκελαούζου για τον αγώνα στη Βαλένθια.

Και συμπλήρωσε: «Είναι άλλο να το βλέπεις στην προπόνηση πως είσαι καλά και να πιστεύεις πως μπορείς να τρέξεις γρήγορα κι είναι άλλο να το τρέχεις. Στη διάρκεια του αγώνα κοίταζα το ρολόι και δεν το πίστευα πως πήγαινα σε αυτά τα περάσματα και παράλληλα ένιωθα τόσο καλά».

Αναφορικά με το αν πήρε κάποιο ρίσκο, είπε: «Ο αγώνας εμπεριείχε ρίσκο, άλλωστε πέρασα ημιμαραθώνιο 1.07.25, επίδοση που έδειχνε πως πάω ξεκάθαρα για το 2.14.30. Η χρονιά ήταν δύσκολη και περίεργη, οπότε, όταν σε μια τέτοια χρονιά σου δίνεται μία ευκαιρία, δεν θέλεις να τη σπαταλήσεις. Το να έκανα 2.17.00, ενώ ήξερα πως ήμουν για κάτω από 2.16.00, δεν θα είχε νόημα και δεν με βοηθούσε σε κάτι για το μέλλον. Με την σημερινή μου εμφάνιση ξεκόλλησα τον εαυτό από όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και κοιτάω διαφορετικά το μέλλον. Ξέρω το μονοπάτι της προπόνησης και πλέον τα βλέπω όλα διαφορετικά. Και το 2.13 βλέπω, ακόμη και το 2.12, δεν θέλω να μιλήσω για το πανελλήνιο ρεκόρ, γιατί είναι άλλη επίδοση, αλλά πλέον δεν είμαι στο 2.18 και κοιτάω το 2.12, αλλά στο 2.14».

Ο Κώστας Γκελαούζος γνωρίζει καλά πως, για να μπορέσει έστω να πλησιάσει τους αθλητές της Ευρώπης, πρέπει να κάνει πολλές θυσίες. «Δεν γίνεται διαφορετικά, πλέον οι θυσίες είναι πάρα πολλές, δεν είναι ότι βλέπω το αποτέλεσμα από τις θυσίες, είναι ότι βλέπω τους αθλητές στο εξωτερικό τι θυσίες κάνουν και τι αποτελέσματα φέρνουν, οπότε κι εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι λιγότερο. Είχα την ανάγκη να αποδείξω πρώτα στον εαυτό μου πως οι επιδόσεις που γίνονται στην Ευρώπη, αλλά ακόμη και στον κόσμο δεν είναι μακριά, όχι μόνο από εμένα, αλλά από τον Έλληνα αθλητή γενικότερα» είπε.

Αναφορικά με το πως βλέπει το μέλλον του στις διοργανώσεις που είναι μπροστά, σχολίασε: «Σίγουρα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς δεν αλλάζει κάτι, καθώς ήδη είναι πολλοί οι αθλητές που έχουν το όριο, οπότε δεν θεωρώ πως θα μπορέσω να βρω θέση. Εγώ θα λειτουργώ πάντα με στόχο την βελτίωση, δεν θα με ενδιαφέρει να πάω σε μια διοργάνωση να κάνω 2.15, αλλά να κυνηγάω το καλύτερο. Στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή είμαι περίπου στην 30η θέση και πλέον θα κοιτάξω να έρθω πιο κοντά στην πρώτη 15άδα και την πρώτη 10άδα».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved