Στίβος: Μπελιμπασάκη, Δαλάκα, Πολίτης και Δρίτσας… φουλάρουν τις μηχανές

Στίβος: Μπελιμπασάκη, Δαλάκα, Πολίτης και Δρίτσας… φουλάρουν τις μηχανές

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για την Μαρία Μπελιμπασάκη, που μαζί με ακόμη τρεις αθλητές του Κώστα Ηλία ανεβάζει… στροφές ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μετά την  πολύμηνη απουσία της εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών και των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού η κορυφαία Ελληνίδα όλων των εποχών στα 400μ. ευελπιστεί να επιστρέψει σε τροχιά διάκρισης στις διοργανώσεις του χειμώνα και επιστρέφει στην αγωνιστική δράση.

Δύο χρόνια από το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου η Μαρία Μπελιμπασάκη προπονείται σκληρά με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Ηλία, ο οποίος ανέφερε:

«Η Μαρία πηγαίνει πολύ καλά. Γυμνάζεται κανονικά δίχως προβλήματα. Ο στόχος ξεκάθαρα είναι οι διοργανώσεις του χειμώνα. Ελπίζουμε πως θα γίνουν οι αγώνες κανονικά και θα καταφέρει όχι μόνο να τρέξει με υψηλές προσδοκίες στα δύο μεγάλα γεγονότα της σεζόν, αλλά να έχει νωρίτερα την ευκαιρία να κάνει δυνατές κούρσες μέσα από τις οποίες θα μπορέσει να βρεθεί στο επίπεδο που θέλει. Δεδομένων των συνθηκών που υπάρχουν με την πανδημία, η προετοιμασία μας θα συνεχιστεί στην Αθήνα. Το σημαντικό είναι πως δεν μείναμε έξω από το στάδιο κι έτσι δεν διαταράχθηκε η προετοιμασία μας».

Στο γκρουπ του Κώστα Ηλία προπονείται επίσης η Κορίνα Πολίτη, η οποία παρά τις ιδιαιτερότητες της περσινής χρονιάς κατάφερε να πλησιάσει το ατομικό της ρεκόρ στα 400 μ. (53.84), να αναδειχθεί νικήτρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και να δείξει πως στο μέλλον θα είναι σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.

«Η Πολίτη είχε μια καλή σεζόν  και εκτιμώ πως τη νέα σεζόν θα τρέξει ακόμη καλύτερα. Και για εκείνη η δράση θα ξεκινήσει στους αγώνες του χειμώνα», συμπλήρωσε ο Κώστας Ηλίας. Στο γκρουπ του ομοσπονδιακού τεχνικού γυμνάζεται από φέτος και η Κατερίνα Δαλάκα, που δείχνει έτοιμη να επιστρέψει και πάλι στη δράση διεκδικώντας τις ανάλογες επιδόσεις στα χαμηλά εμπόδια, αλλά και στα 400 μ., μέσα από τα οποία θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην ομάδα 4Χ400 μέτρα, με τον Έλληνα τεχνικό να αναφέρει:

«Είναι συνεπής, δουλεύει και δείχνει πως μπορεί να κυνηγήσει κάτι καλό. Το ίδιο ισχύει και για την Άννα Κιάφα που πέρυσι δεν έτρεξε στα επίπεδα που μπορούσε, ωστόσο δείχνει πως το χειμώνα θα μπορέσει να παρουσιάσει κάτι καλό».

Τέλος την δυνατή τετράδα των αθλητών του Κώστα Ηλία, πλαισιώνει ο αθλητής των χαμηλών εμποδίων, Άρης Δρίτσας, ο οποίος έχει ως στόχο τις διοργανώσεις της θερινής περιόδου και τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η Μαρία Μπελιμπασάκη ετοιμάζει την δυναμική επιστροφή της στην αγωνιστική δράση, από κοντά και οι Πολίτη, Κιάφα και Δαλάκα, που θα διεκδικήσουν καλές παρουσίες στους αγώνες του χειμώνα

Δημοσιεύτηκε από Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων στις Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020


Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved