League Cup: Διέλυσε την Κηφισιά και… τσέκαρε εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Ολυμπιακός (photos)

League Cup: Διέλυσε την Κηφισιά και… τσέκαρε εισιτήριο για τα ημιτελικά ο Ολυμπιακός (photos)

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο.Π. Κηφισιάς στον τελευταίο αγώνα του Γ’ ομίλου του League Cup «Νίκος Σαμαράς» και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους ημιτελικούς του θεσμού.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας συγκεντρωμένα δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα στους αντιπάλους τους να μπουν στο παιχνίδι και κάνοντας το 2Χ2 διατηρήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και προκρίθηκαν απευθείας στην επόμενη φάση του League Cup «Νίκος Σαμαράς». Η Κηφισιά θα περιμένει την ολοκλήρωση όλων των ομίλων καθώς προκρίνεται και η καλύτερη δεύτερη.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη ήταν οι Έγκλεσκαλνς, Βουλκίδης και Φρομ, ενώ από την Κηφισιά ξεχώρισαν οι Μπάσης, Νικολάκης, Σωνάκης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης δήλωσε στο olympiacossfp.gr :

«Σίγουρα η Κηφισιά είναι μια πολύ αξιόλογη ομάδα και όταν είναι νοκ-αουτ τα παιχνίδια έχουν έναν βαθμό δυσκολίας, αν αναλογιστούμε πως ακόμα είναι αρχή και οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, οπότε έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν ανώτεροι και το δείξαμε στο γήπεδο, περιορίσαμε τα ατού της αντίπαλης ομάδας και ήρθε μια νίκη 3-0 δίκαια για εμάς.  Σχετικά με το final four, όπως όλες οι ομάδες έτσι και εμείς δεν είμαστε ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, αλλά πιστεύω πως με τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν, θα καταφέρουμε να βρούμε ρυθμό και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τον Γενάρη».

Ο ομόλογός του στον πάγκο της Κηφισιάς, Νίκος Ζαλμάς ανέφερε:

«Δεν στεναχωριέμαι από το σημερινό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Με στεναχωρεί για την αντίδραση που βγάζουμε στα τελειώματα των σετ. Είμαστε ακόμα μέτριοι στα καλά πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε στο γήπεδο. Είναι μέτριο το side out όταν το transition είναι αξιοπρεπέστατο. Με καλό σερβίς και μόνο transition δεν μπορεί μία ομάδα να κερδίσει, καθώς το μεγάλο κομμάτι των πόντων το παίρνεις από το side out. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε αυτό το κομμάτι. Οι παίκτες μου πρέπει να καταλάβουν ότι σε μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά πρέπει να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο. Δεν θα μας χαριστεί τίποτα όλη τη χρονιά και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο. Έχουμε να κάνουμε δουλειά στην προπόνηση για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

*Οι πόντοι του Ολυμπιακός προήλθαν: 4 άσοι, 45 επιθέσεις, 12 μπλοκ, 14 λάθη αντιπάλων και του Α.Ο.Π. Κηφισιάς προήλθαν: 3 άσοι, 33 επιθέσεις, 4 μπλοκ, 18 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-19, 25-18) σε 72΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Δημήτρης Καζάζης): Στιβαχτής, Μιχαήλοβιτς 17π. (12/21, 3 μπλοκ, 2 άσοι, 35%υπ., 18%αρ.), Εγκλεσκαλνς 20 (18/26επ., 2 μπλοκ), Βουλκίδης 10 (4/8επ., 4 μπλοκ, 2 άσοι), Δημ.Εφραιμίδης 10 (8/14επ., 2 μπλοκ, 17%υπ., 17%αρ.), Όκολιτς 4 (3/7επ., 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ. - 64%υπ., 50%αρ.), Κασαμπαλής, Ριζόπουλος.

Α.Ο.Π.ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Νίκος Ζαλμάς): Νικολάκης, Ζουπάνι 11π. (11/31επ.), Κωτσάκης 9 (8/17, 1 άσος, 53%υπ., 29%αρ.), Μπάσης 5 (2/5επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Τσαμπερλέιν 6 (3/7επ., 2 μπλοκ, 1 άσος), Σπυριούνης 8 (8/21επ., 43%υπ., 42%αρ.) / Σωνάκης (λ. - 42%υπ., 33%αρ.), Παπαδόπουλος Π. 1 (1/3), Μελλές.

Διαιτητές: Kουτσούλας, Κυριοπούλου.



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved