Θρίαμβος του Πογκατσάρ στο Tour de France: «Αυτό είναι το παιδικό μου όνειρο»!

Θρίαμβος του Πογκατσάρ στο Tour de France: «Αυτό είναι το παιδικό μου όνειρο»!

Ο 22χρονος Σλοβένος, Ταντέι Πογκατσάρ πηγαίνοντας κόντρα στα… προγνωστικά συνέτριψε τον Πρίμοζ Ρόλιτς και πήρε τη νίκη στο Tour de France!

Ο Σλοβένος, που αύριο γίνεται 22 ετών, είναι ο δεύτερος νεότερος που κέρδισε το Tour de France, πίσω από τον Ανρί Κορνέ, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1904, σε ηλικία 19 ετών και 352 ημερών. Στην ατομική χρονομέτρηση του Σαββάτου ο Πογκατσάρ πήρε την κίτρινη φανέλα του πρωτοπόρου από τον συμπατριώτη του, φτάνοντας σε μία μεγάλη απρόσμενη νίκη στο Tour de France και εξήγησε:

«Είμαι τόσο συγκινημένος που δεν ξέρω τι να πω. Ήρθα να τρέξω το Tour και κατέληξα να κερδίζω. Το όνειρο της ομάδας ήταν να κερδίσει την κίτρινη φανέλα πριν από την τελευταία ημέρα και αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Λόγω των κραυγών των ανθρώπων, δεν μπορούσα να ακούσω τις χρονικές διαφορές που μου έδωσαν. Είμαι πολύ χαρούμενος, αυτή η νίκη είναι επίσης για την ομάδα και τους ανρθώπους της. Όλοι συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της αξέχαστης στιγμής».

Η διάσημη κίτρινη φανέλα του Tour de France, θα αλλάξει τη ζωή του με τον ίδιο ωστόσο να δηλώνει στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport:

«Δεν είναι αλήθεια. Θα παραμείνω πάντα ο ίδιος. Με δύο αδελφές και έναν μεγαλύτερο αδερφό που με ώθησαν να οδηγήσω ένα ποδήλατο. Ω Θεέ μου, κάτι έχει αλλάξει. Δεν είμαι συνηθισμένος σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους, το τηλέφωνό μου είναι μπλοκαρισμένο. Θα ήθελα να μιλήσω με τη μαμά και τον μπαμπά, ήμουν σε θέση να ακούσω μόνο τη φίλη μου για 2λεπτά. Εδώ κάτι έχει αλλάξει».

Και κατέληξε μετά τον θρίαμβο: «Αυτό είναι το παιδικό μου όνειρο. Ως παιδί ονειρευόμουν να μπορέσω να τρέξω τον γύρο μια μέρα και δεν έκανα μόνο αυτό, κέρδισα και είναι απίστευτο».



ΑΕΚ: Ο Πινέδα γιόρτασε τα γενέθλια του με χορό και… μπουγέλο στην εθνική Μεξικού
ΑΕΚ: Ο Πινέδα γιόρτασε τα γενέθλια του με χορό και… μπουγέλο στην εθνική Μεξικού
Κολυμπάμε μαζί με τους ΟΥΚ για τους δικούς μας «Μικρούς Ήρωες»
Κολυμπάμε μαζί με τους ΟΥΚ για τους δικούς μας «Μικρούς Ήρωες»
EuroLeague: Η «μάχη» της καλύτερης πεντάδας ξεκίνησε
EuroLeague: Η «μάχη» της καλύτερης πεντάδας ξεκίνησε
Χάποελ Τελ Αβίβ: «Καμπάνα» 4.800.000 ευρώ από τη Euroleague για υπέρβαση προϋπολογισμού
Χάποελ Τελ Αβίβ: «Καμπάνα» 4.800.000 ευρώ από τη Euroleague για υπέρβαση προϋπολογισμού
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved