Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου: Ώρα για βόλεϊ!

Ολυμπιακός-Φοίνικας Σύρου: Ώρα για βόλεϊ!

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Φοίνικα Σύρου για τον α’ ημιτελικό της Volley League.

Μία εβδομάδα πριν συμπληρωθούν τέσσερις μήνες διακοπή και εν μέσω της πανδημίας του covid-19 το πρωτάθλημα Volley League 2019-20 κάνει δεύτερο ξεκίνημα. Σε πείσμα των καιρών αλλά και των εκτιμήσεων πως ήταν ανέφικτο το εγχείρημα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος είναι έτοιμες να μπουν στα ημιτελικά των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Φοίνικας ΟΝΕΧ μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στην 16η αγωνιστική (δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του κανονικού προγράμματος όταν και έγινε η διακοπή λόγω της πανδημίας) θα μπουν απ΄ ευθείας στην διαδικασία των ημιτελικών πλέι οφ.

Στις δύο νίκες θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς και όλοι οι αγώνες των ημιτελικών και στα δύο ζευγάρια θα γίνουν στο ΟΑΚΑ το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία θα φιλοξενήσει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και για δεύτερη φορά στην ιστορία θα φιλοξενήσει αγώνες βόλεϊ μετά τους αγώνες του CEV Cup το 2009.

Ο Ολυμπιακός με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ θα αναμετρηθούν σήμερα στον πρώτο ημιτελικό (30/6, 19:00, ΕΡΤ Sports, Διαιτητές: Μυλωνάκης Αλέξης- Βουδούρης Κώστας), ενώ η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 19:00 πάλι στο ΟΑΚΑ. Εφόσον χρειαστεί και τρίτος αγώνας θα γίνει το Σάββατο 4 Ιουλίου και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Είναι η 5η φορά που ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας ΟΝΕΧ θα είναι αντίπαλοι σε ημιτελική φάση πλέι οφ μετά τις σεζόν 2018-19, 2014-15, 2013-14 και 2011-12. Μάλιστα τη σεζόν 2011-12 ο Φοίνικας ήταν και η μόνη φορά που απέκλεισε τον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί πλήρης σε σχέση με την κανονική περίοδο. Και οι τέσσερις ξένοι του συμμετείχαν στην προετοιμασία.

Πετρέας - Μουνιόθ: «Αποθεώνουμε τους αθλητές, δεύτερη φορά για το ίδιο τρόπαιο»

Ο Φοίνικας θα αγωνιστεί χωρίς τον Αργεντινό Χοσέ Λουίς Γκονζάλες και βασικός διαγώνιος θα είναι ο Νίκος Μήλης, ενώ στη Σύρο έμεινε και ο Σέρβος Στοΐλοβιτς καθώς η σύζυγός του, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και ακραίοι θα παίξουν ο Βασίλης Κωστόπουλος μαζί με τον Σλοβένο Ζίγκα Στερν.

ΟΡΦΑΝΟΣ - ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΗΡΩΕΣ»

Σε 39 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 29-10.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved