Χωρίς θεατές το US Open. Τι λένε Κύργιος και Χάλεπ;

Χωρίς θεατές το US Open. Τι λένε Κύργιος και Χάλεπ;

Το US Open θα διεξαχθεί χωρίς θεατές από τις 31 Αυγούστου έως και τις 13 Σεπτεμβρίου, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, με κορυφαίους αθλητές όμως να εκφράζουν τις ανησυχίες τους.

Η ομοσπονδία τένις των ΗΠΑ ενημέρωσε πως θα λάβει «εξαιρετικές προφυλάξεις» για την προστασία των παικτών και του προσωπικού του Grand Slam, συμπεριλαμβανομένων εξονυχιστικών τεστ, πρόσθετου καθαρισμού και επιπλέον χώρο αποδυτηρίων, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο Κουόμο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη φετινή διεξαγωγή του US Open. Δεν θα υπάρχουν θεατές αλλά μπορείτε να τα δείτε όλα στην τηλεόραση που, αυτή τη στιγμή, είναι μια χαρά λύση! Οι αρχές της διοργάνωσης θα πάρουν πολύ αυστηρά προστατευτικά μέτρα. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε πια σε πολύ καλή κατάσταση. Οι αριθμοί που έχουμε είναι οι μικρότεροι από την έναρξη της πανδημίας», ανέφερε ο Κουόμο.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 

A Statement on the 2020 US Open

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη US Open (@usopen) στις

Το φημισμένο τουρνουά, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του Billie Jean King National Tennis Center της Νέας Υόρκης συγκεντρώνει κάθε χρόνο όλους τους κορυφαίους τενίστες, ωστόσο οι ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχουν προκαλέσει και εύλογες ανησυχίες στις τάξεις των αθλητών.

Ο Νικ Κύργιος κάλεσε τους συναδέλφους του να μην αγωνιστούν στο Αμερικανικό Όπεν, αν δεν αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχουν προαναγγείλει οι άνθρωποι της USTA. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας στράφηκε δημόσια κατά του Αμερικανικού Όπεν και έθεσε πρόωρα τον εαυτό του εκτός διοργάνωσης, ενώ με ποσταρίσματά του στα social media, πρότεινε και σε άλλους συναδέλφους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, μποϊκοτάροντας το τουρνουά της Νέας Υόρκης για φέτος.

Όπως αναφέρει στις αναρτήσεις του ο Νικ Κύργιος, τα μέτρα που οι ιθύνοντες του τουρνουά έχουν θεσπίσει για να τηρηθούν από τους αθλητές είναι… αντιεπαγγελματικά, και ο ίδιος δεν επιθυμεί να ακολουθήσει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο, συστήνοντας παράλληλα την αναβολή του τουρνουά για του χρόνου, όπως έγιναν και με άλλα τουρνουά μέχρι στιγμής μέσα στο 2020.

Τέλος όπως όλα δείχνουν ούτε η Σιμόνα Χάλεπ αναμένεται να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για το US Open. Η Ρουμάνα τενίστρια που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων της παγκόσμιας κατάταξης, όπως μεταδίδει το Eurosport, αποφάσισε να παραλείψει τα τουρνουά της Αμερικής και της Ασίας. Το δημοσίευμα επικαλείται και παλαιότερες δηλώσεις της όπου είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της σχετικά με τη συνέχεια της σεζόν. «Φυσικά και έχω σημαντικές επιφυλάξεις να πάω εκεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όχι μόνο επειδή βρισκόμαστε εν μέσω μίας πανδημίας. Είναι και το ρίσκο του ταξιδιού, η προοπτική της καραντίνας αλλά και οι αλλαγές στο τουρνουά» είχε σημειώσει.

Η απουσία φιλάθλων αλλά και αρκετών τοπ τενιστών αναμένεται να στιγματίσει τη φετινή διοργάνωση.

Ενώ υπενθυμίζουμε πως εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 έχει ανασταλεί κάθε δραστηριότητα στο τένις από τον περασμένο Μάιο, με το Wimbledon να ακυρώνεται για πρώτη φορά, στην μεταπολεμική του ιστορία αν και οι Βρετανοί θα υποστούν τις λιγότερες δυνατές οικονομικές συνέπειες, λόγω της συμφωνίας με ασφαλιστική εταιρία που θα τους αποζημιώσει με το ποσό των 141 εκ. δολαρίων.



Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved